• Haberler
  • Genel
  • Deprem gerçeğine temas edildi – Kocatepe Gazetesi

Deprem gerçeğine temas edildi – Kocatepe Gazetesi

İGM Ekim toplantılarının ikinci birleşiminde komisyon raporları karara bağlandı. Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, ilçede 17 yıl önce meydana gelen depremin yıldönümünde gerekli hassasiyetin gösterilmediğini belirtti İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün tamamlandı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan makine parkının yenilenmesi için, İller Bankası’ndan borçlanılan ek ödeneğin, [&hellip]

Deprem gerçeğine temas edildi

İGM Ekim toplantılarının ikinci birleşiminde komisyon raporları karara bağlandı. Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, ilçede 17 yıl önce meydana gelen depremin yıldönümünde gerekli hassasiyetin gösterilmediğini belirtti

İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün tamamlandı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda; İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan makine parkının yenilenmesi için, İller Bankası’ndan borçlanılan ek ödeneğin, borçlanma tertibine gelir kaydedilmesi ve harcama kalemine gider kaydedilmesini uygun gören Plan Bütçe komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. İl merkezinde Karaman mahallesinde bulunan Karaman Çok Katlı Otopark ve İş Merkezi’nin ikinci kat B numaralı Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne tahsis edilen işyeri tahsisinin iptal edilmesini uygun gören İdari Hukuk İşleri komisyonunun raporu oybirliğiyle kabul edildi.
ÇAĞA: İLÇEME MOBESE İÇİN UĞRAŞTIM
İl merkezinde Mobese sisteminin bakım onarım işlerinin yapılabilmesi ve gelişen teknolojiye uygun hale getirilmesi için ödenek tahsis talebini 2013 yatırım yılında değerlendirilmesini uygun gören İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe komisyonlarının raporları kabul edildi. MHP Grup Başkanı Çay İGM üyesi İsa Çağa, uzun zamandır ilçesine Mobese sisteminin kurulması için sürekli gündemi meşgul ettiğini söyledi. Bu konu hakkında sürekli önergeler verdiğini, medyaya çıktığını, Vali bey ve Emniyet Müdürü ile görüştüğünü aktaran Çağa; “Neticede Çay’da vahim bir olay gerçekleşti. Mobese kamerası olması halinde bu olayın olmayacağını dile getirdim. Fakat ne hikmetse ilçeme Mobese kamerası kurulması noktasında bir türlü yardımcı olamıyoruz. İl merkezinden gelen Mobese ile ilgili talebin nereye varacağını merak ediyorum. Mutlaka birşeyler yapmak lazım.” dedi.
KADRO DEĞİŞİKLİĞİ UYGUN GÖRÜLDÜ
İGM Başkanı Salih Sel, Mobese sistemi talebi ile ilgili mutlaka birşeylere yapılması gerektiğini, kendilerinin aksini savunmadıklarını belirtti. Tüm hizmet, talep ve çalışmaların ihtiyaçlar sırılaması doğrultusunda yapıldığını kaydetti. 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanununun 10’ncu maddesinin L bendi ile İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddeleri gereğince 13 adet kadro değişikliğini uygun gören komisyon raporu uygun görüldü. Hocalar ilçesi Kocagöl, Örencik, Avgancık ve Örtülü köylerinin ortak kullanımında bulunan, grup içme suyu isale hattı ve deposunun yenilenmesi talebinin 2013 yılı yatırım programında değerlendirilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
DEPREMİN YILDÖNÜMÜ UNUTULDU
Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, 1 Ekim 1995 tarihinde saat 18.05’de gerçekleşen deprem sonucu ilçede ciddi bir yıkım meydana geldiğini hatırlattı. Dinar depreminin yıldönümünün iki gün önce idrak edildiğini belirten Acar şunları söyledi: “Deprem sonrası elektrikler kesildi. Hemen arkasından müthiş bir rüzgar eserek yağmur yağmaya başladı. Deprem anında kardeşim beni 2 metre kenara çekmese idi bu konuşmayı yapamazdım. Resmi rakamlara göre bugün 94 Dinarlı yaşamıyor. Ama mesafe yakınlığından dolayı hastaneye gitmeden defin olan insanlarımızla birlikte toplam 120 can kaybedildi. 1 Ekim Dinar depreminin önceki gün yıldönümü idi. Bende dahil mecliste Dinar’ın 4 tane temsilcisi var. Bizler unuttuk, Dinar’daki insanlarda unuttu. Millet olarak herşeyi unuttuğumuz gibi o depremin ailelerde derin yaralar açtığını artık hatırlamıyoruz. İnşallah ülkemizde depremler olmaz.” İGM Başkanı Salih Sel, Dinar depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Sel, AK Parti hükümetinin bu işe el attığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gerekenleri yapacağını belirtti. Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lüfti Akgün, toplantı bitminde bugün saat 15.00’de yapılacak olan toplu yürüyüşe katılmak üzere meclis üyelerini davet etti. Meclisin Ekim ayı toplantılarının üçüncü birleşimi bugün yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme