Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem bölgesine Afyon’dan da sağlık ekipleri gitti

Elazığ merkezli 6,8 şiddetinde

Elazığ merkezli 6,8 şiddetinde meydana gelen ve tüm ülkeyi üzen depremin yaralarını sarmak için Afyonkarahisar’dan sağlık ekipleri bölgeye intikal etti

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, depremin şiddeti sebebiyle etkisinin fazla hissedildiğini belirterek, “Elazığ ve Malatya’yı etkileyen deprem tüm Türkiye’yi, bizleri üzdü. Öncelikle hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Ülkemizin bir deprem bölgesi olması, böylesi depremlerle yaşamamızı zorunlu kılıyor. Depremin öncesinde gerekli hazırlıkları yapmak, önlemleri almak hepimizin görevi. Depremin sonrasındaki çalışmalar ise biz sağlık ekiplerini daha fazla ilgilendiriyor. Özellikle enkaz altında kalanların en kısa sürede kurtarılması, yaralılara en acil ve en doğru müdahale yapılması hayati önem taşıyor. Acil sağlık ekiplerimiz, UMKE gönüllüleri ve AFAD personelimiz de yaptıkları tatbikatlar ile kendilerini bu zor günler için hazır tutuyorlardı. Bu acı günlerde, enkaz altından çıkartılan vatandaşlarımız bizlerin tek tesellisi oluyor. Bu yüzden orada görev yapan ekiplerimize teşekkür ediyor, zor kış şartlarına rağmen gösterdikleri çalışmalarda kendilerine kolaylıklar diliyorum. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun.” dedi.
Korkmaz, depremin yaşandığı gece, Afyonkarahisar’dan 2 ambulans ve 6 sağlık görevlisi, 1 UMKE aracı ve 5 UMKE gönüllüsünün bölgeye giderek diğer ekiplerle koordineli çalışmaya başladığını söyledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti