Depo yangını korkuttu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulanan İşlek Piliç soğuk hava deposunda dün sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Depoda bulanan dondurulmuş tavuklar alev alınca itfaiye erleri yangını kontrol altına almak için zorluk çekti. Tavukların alev almasıyla yükseklik seviyesi artan yangın izolasyonlu çatıya temas etti. Çatıdan çıkan dumanla birlikte görüş mesafesi de kısıtlandı. Olay [&hellip]

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulanan İşlek Piliç soğuk hava deposunda dün sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Depoda bulanan dondurulmuş tavuklar alev alınca itfaiye erleri yangını kontrol altına almak için zorluk çekti. Tavukların alev almasıyla yükseklik seviyesi artan yangın izolasyonlu çatıya temas etti. Çatıdan çıkan dumanla birlikte görüş mesafesi de kısıtlandı. Olay anında bulanan bir kepçenin yardımıyla çatıda açılan boşluklardan yangına müdahale edildi. 1 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangın iki saat sonunda tamamen söndürülebildi.
Olay yerinde bulanan İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, “Yangın hiç istemediğimiz bir şeydir. Hani hastanelerde derler ya Allah eksikliğini göstermesin de düşürmesin de diye, bizim itfaiye de aynı şekilde. Allah yokluğunu göstermesin. Sabah 8.30 civarında yangın ihbarı aldık. Hemen 4 araçla buraya geldik. Baktık yangın biraz fazla iki araba daha çağırdık. Yaklaşık 1 saat içinde yangını kontrol altına aldık. Büyük bir depo, duman bizi çok zorladı. Arkadaşlarımız solunum setleriyle içeriye girdiler. Yanan bölgelerin söndürülmesi ve başka alanlara sıçramaması için kontrolünü sağladık. Bir saat sürmeden kontrol altına aldık. Soğutma çalışmalarımızda aynı süre de tamamlanır diye bekliyorum. Çatı aralarında sıcağı geçirmesin diye yapılan izolasyon malzemeleri kullanılıyor. O da çok fazla yanmıyor ama için için sıcaklıktan duman yapıyor. Bunlar daha sonra aleve dönüşebiliyor. Nitekim de öyle olmuş, biz gelmeden kapıları açmışlar havayı içeri almış, parlama meydana gelmiş. Ondan sonra yangın bayağı bir dağılmış. Kapı kapalı tutulsaydı bu kadar olmazdı ama bilinmediği için başa geldi. Yangının neden çıktığı konusuyla ilgili bir bilgi veremiyorum. Soğutma çalışmaları bitsin ardından rapor düzenlenecektir” dedi.
Yaşanan bu büyük yangında can kaybının olmaması sevindirici oldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme