Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

DENGE VE ADALET

İçişleri Bakanlığı’nca, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının yapacağı tüm toplantılar Aralık ayı başına kadar ertelendi. Bakanlık genelgesine göre sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlar, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler, genel kurullar ve benzeri etkinliklere 1 Aralık’a kadar izin verilmeyecek.
Sağlık Bakanlığı’nın yazısı üzerine alındığı belirtilen İçişleri Bakanlığı’nın 02.10.2020 tarihli “tavsiye” genelgesi ve İl Hıfzıssıhha Kurulları’nın 02.10.2020 tarihli kararlarıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinin genel kurullarının 01.12.2020 tarihine kadar ertelenmesine karar verildi.
Afyonkarahisar’da merakla beklenen Baro Kongresi ve Pancar Ekicileri Kooperatifi kongresi de bu genelge doğrultusunda iptal edildi. Ertelenen daha bir çok etkinlik var bu çerçevede.
Bazı genel kurul toplantıları ile diğer etkinlikler iptal edilirken, siyasi partilerin kongrelerini yapmalarında sakınca görülmüyor. Örneğin AK Parti’nin ilçe kongreleri devam ediyor.
Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının açıklandığı tarih olan 10 Mart’tan bu yana aradan geçen sürede, düğünlere, siyasi partilerin kongrelerine, mitinglere ve açılışlara kadar hiçbir “etkinliğin” ertelenmeyip, bugün bazı etkinliklerin ertelenmesi haklı olarak tepki çekiyor.
Bir yandan okullar açılıp, yüzyüze eğitime başlanmayan sınıflarda da yüzyüze eğitime geçilmesi için çaba gösteriliyor. Bir çok vatandaş endişeli. “Bu virüs toplantı ya da kişi mi seçiyor” yorumları giderek güçleniyor ve haklılık kazanıyor.
Bu durum Devlet’in Kovid-19 adı verilen musibetle olan mücadelesine de gölge düşürüyor. İnsanların yapılan açıklamalara, alınan önlemlere olan güveni zedeleniyor.
Biliyoruz “kıldan ince, kılıçtan keskin” bir denge tutturulmaya çalışılıyor bu mücadelede. Ama bazı hatalar gün gibi ortada. Eşitliğe, adalete, hakkaniyete düşen her gölge toplumsal hayata ve siyasete olumsuz yansıyor.
Denge ve adalet bozulmamalı.
Umuyoruz ki bizlerin aşağıdan böyle görebildiğimiz tabloyu, ülkemizin yönetiminde söz sahibi olanlar da “yukarıdan” net görebiliyorlardır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti