• Haberler
  • Spor
  • DENEYAP TEKNOLOJİ Atölyesi'ni Çengelci tanıttı

DENEYAP TEKNOLOJİ Atölyesi'ni Çengelci tanıttı

Afyonkarahisar'a da kurulması planlanan Deneyap Teknoloji Atölyesi projesi kapsamında TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanı ve Deneyap Türkiye İcra Kurulu Üyesi Bekir Çengelci tarafından Afyonkarahisar'daki tüm okul idarecilerine bilgilendirme sunum yaptı Geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek amacıyla, Cumhurbaşkanlığı'nın 100 Günlük Eylem Planlarında yer alan Deneyap Türkiye projesi kapsamında, 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacak. Projenin [&hellip]

Afyonkarahisar’a da kurulması planlanan Deneyap Teknoloji Atölyesi projesi kapsamında TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanı ve Deneyap Türkiye İcra Kurulu Üyesi Bekir Çengelci tarafından Afyonkarahisar’daki tüm okul idarecilerine bilgilendirme sunum yaptı

Haber

Geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek amacıyla, Cumhurbaşkanlığı’nın 100 Günlük Eylem Planlarında yer alan Deneyap Türkiye projesi kapsamında, 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacak. Projenin ilk etabında 12 ilde atölyeler açılmıştı. İkinci etabında Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat illerinde olmak üzere 18 ilde daha atölyeler hayata geçirilecek. Teknoloji atölyelerinden öğrenciler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanılabilecek. Projenin Afyonkarahisar’daki tanıtımı da TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanı ve Deneyap Türkiye İcra Kurulu Üyesi Bekir Çengelci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Takımı tarafından ortaklaşa hazırlanan “Deneyap” projesinin tanıtım programı Kamil Miras Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanı ve Deneyap Türkiye İcra Kurulu Üyesi Bekir Çengelci, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Feyzullah Dereci ile kurum ve okul müdürleri katıldı.
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Bekir Çengelci, sunuma “Gelecek İçin Bilim ve Toplum” vizyonu çerçevesinde TÜBİTAK olarak gerçekleştirdikleri bilim toplum çalışmaları kapsamında bilgi vererek başladı. Çengelci, toplumda bilim ve teknoloji kültürünü geliştirmek çerçevesinde yürüttükleri bilim merkezleri, popüler bilim dergileri, popüler bilim kitapları, bilim fuarları, bilim şenlikleri, doğa eğitimleri, elektrikli araç yarışları, İHA yarışları, bilim söyleşileri gibi faaliyetlerle 81 ilde yılda 10 milyonun üzerinde vatandaşa temas ettiklerini ifade etti.
Deneyap Türkiye projesi ile geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek için yola çıktıklarını belirten Çengelci, proje kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında yapılan işbirliği protokolü ile 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacağını söyledi. Çengelci, bu kapsamda milli teknoloji hamlesi ile ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında kilit rol oynayacak gençlerin yetiştirileceğini, öğrenci seçimi, müfredatlar, eğitmen seçimi, gerçekleştirilecek projeler gibi tüm süreçlerin titizlikle gerçekleştirildiğini ifade etti.
BAŞVURULAR 6 OCAK 2020’YE KADAR DEVAM EDİYOR
Afyonkarahisar’ın öncelikli iller arasında olduğunu, bu kapsamda Afyonkarahisar’dan yetişecek gençlerin de ülkemize büyük hizmetleri dokunacağına inandığını aktaran Deneyap Türkiye İcra Kurulu Üyesi Çengelci, sunuma katılan tüm yetkililerden ve okul idarecilerinden, öğrenimini sürdüren tüm 4., 5., 8., 9. sınıf ve lise hazırlık sınıfındaki öğrencilere duyuruların yapılmasını ve öğrencilerimizin 6 Ocak’a kadar başvurularını tamamlamaları gerektiğini hatırlatarak, geleceğin teknoloji yıldızlarının yetişeceği bu sürece destek vermelerini istedi.

Bakmadan Geçme