DENEYAP şenliğinde dereceler belli oldu

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi’nde bulunan DENEYAP Atölyesi’nde, Uzay ve Havacılık Bilimi dersine katılan gençler, ürettikleri insansız hava araçlarını DENEYAP Şenliği’nde sergiledi. Başarılı olan gençler, program sonunda sertifikalarını aldı   DENEYAP Atölyesi, gençlere Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında becerilerini geliştirme fırsatı sunmaya devam ediyor. Uzay ve Havacılık Bilimi Dersi ise bu atölyenin bir parçası olarak gençlere, [&hellip]

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi’nde bulunan DENEYAP Atölyesi’nde, Uzay ve Havacılık Bilimi dersine katılan gençler, ürettikleri insansız hava araçlarını DENEYAP Şenliği’nde sergiledi. Başarılı olan gençler, program sonunda sertifikalarını aldı

DENEYAP Atölyesi, gençlere; Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında becerilerini geliştirme fırsatı sunmaya devam ediyor. Uzay ve Havacılık Bilimi Dersi ise bu atölyenin bir parçası olarak gençlere, insansız hava araçlarının nasıl tasarlandığına dair temel bilgiler sağlıyor.
DENEYAP Şenliği, gençlerin atölyede öğrendikleri yetenek sergileme ve modellemelerini paylaşma fırsatı sunan bir etkinlik olarak ön plana çıktı. Bu yılki şenlikte, Uzay ve Havacılık Bilimi Dersi’ne katılan gençler, kendi tasarladıkları insansız hava araçlarını büyük bir özveriyle sergileme fırsatını sundu.

Şenlikte yer alan hava araçları, yaratıcı yapılar ve teknik özellikleri ile katılan velilerin ve vatandaşların dikkat çekti.

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk, “Afyonkarahisar Deneyap Atölyesinde ortaokul ve liseye başlangıç döneminde eğitime başlayan 185 gencimiz, Tasarım ve Üretim, Robotik Kodlama, Elektronik Programlama, Nanoteknoloji, Yapay Zeka, Yazılım, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 11 başlıkta 24 ay boyunca eğitimler alarak ders dönemini tamamladılar. Öğrenciler bu süreçte alanında uzman 20 farklı eğitmenden ders alarak; temel teknoloji yetkinlikleri arttırmış, özel ilgi alanlarında derinleşme fırsatı yakalamış ve proje üretme kabiliyeti elde etmişlerdir. Eğitim sürecinde Deneyap öğrencilerimizin kurduğu birçok takımımız TEKNOFEST yarışmasına katılmış ve önemli deneyimler kazanmıştır. 2 takımımız ise kendi kategorilerinde TEKNOFEST ikinciliği ve üçüncülüğü elde ederek aldıkları eğitimin sonuçlarını derece ile taçlandırmayı başarmıştır. Ders dönemi bitiren öğrencilerimiz için şimdi Takımlar Dönemi başlayacaktır. Bu dönem 12 ay sürecek olup, bu dönemde bilim-teknoloji üretiminde yetkin insan kaynağını oluşturacak öğrencilerin takımlar halinde, teknoloji temelli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmelerini ve erken dönemde alanlarında uzman olmalarını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Hakem heyetinin yaptığı puanlamalar sonucunda ortaokul grubundan Fly Tech takımı birinci, Drone Haters ve Dra cycle takımı ikinci, Gözde Mühendis takımı ise üçüncü oldu. Lise grubunda ise Argumeteor takımı birinci, Vaadrone takımı ikinci, OGG takımı ise üçüncü oldu.
Şenliğin tamamlanmasının ardından dereceye giren DENEYAP öğrencilerine sertifikaları Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk tarafından takdim edildi. Ertürk, gençlerin her daim yanında olduklarını vurguladı. >> Şeyda YEŞİLÇAY’In Haberi

Bakmadan Geçme