Denetmenlerin özlük hakları verilmeli – Kocatepe Gazetesi
Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN) üyeleri, il eğitim denetmenlerine özlük haklarının verilmeyişini protesto etti PTT önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklamasını okuyan TEM-SEN Afyonkarahisar İl Temsilcisi Süleyman Aksoy, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile milli iradenin yok sayıldığını söyledi. Bu KHK ile eğitim müfettişi unvanının kaldırılarak yerine il eğitim denetmeni unvanının [&hellip]
Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN) üyeleri, il eğitim denetmenlerine özlük haklarının verilmeyişini protesto etti
PTT önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklamasını okuyan TEM-SEN Afyonkarahisar İl Temsilcisi Süleyman Aksoy, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile milli iradenin yok sayıldığını söyledi. Bu KHK ile eğitim müfettişi unvanının kaldırılarak yerine il eğitim denetmeni unvanının getirildiğini kaydeden Süleyman Aksoy, Milli Eğitim Bakanlığı da aynı işi yapan denetim birimlerinin birini denetçi diğerini de denetmen olarak adlandırdığını ifade etti.
Milli Eğitim denetçilerine makam tazminatı dahil her türlü tazminatın verildiğini aktaran Aksoy, kariyer meslek grubunda olan il eğitim denetmenlerine bu özlük haklarının verilmeyişinin, adalet ve hakkaniyet ilkesi ile bağdaşmadığını savundu.
Aksoy, bir ilde sekiz yıldan fazla çalışmanın olumsuz sonuçlar doğuracağı bahane edilerek hizmet bölgeleri için öngörülen bölge hizmetini tamamlamış, 25-45 yıl arasında hizmeti bulunan, 50-64 yaşlarındaki bin 409 eğitim müfettişi için zorunlu yer değiştirme düzenlemesinin yapıldığını kaydetti.
Bu uygulamanın sürgüne göndermek olarak da adlandırılabileceğini belirten Aksoy, şunları söyledi: “Hizmet bölgesinde zorunlu çalışma süresini doldurarak diğer hizmet bölgelerine zorunlu atanan eğitim müfettişlerinin öğretmen olan eşlerinin ataması yapılmamıştır. Bakmakla yükümlü oldukları anne ve babalarıyla ilgili, ‘başkasının yardımı olmadan hayatını sürdüremez’ raporu olmasına ya da kendi rahatsızlığı nedeniyle sağlık özründen, eş durumu ve öğrenim özründen dolayı başvuruları alınmış olmasına rağmen atamaları yapılmamıştır. Eğitim müfettişi unvanımızın geri verilmesini, eşit işe eşit ücret anlayışı çerçevesinde, milli eğitim denetçilerine verilen hakların bizlere de verilerek bu haksızlığa son verilmesini, zorunlu olarak ataması yapılan eğitim müfettişlerinin de merkez teşkilatına bağlanarak bakanlıktaki iki başlılığın ortadan kaldırılmasını ve rotasyon adı altında sürgüne gönderilen eğitim müfettişlerine reva görülen bu zulmün sona erdirilmesini talep ediyoruz.” (Kocatepe)