Denetlenen de vatandaş da memnun

Gıda imalatından tüketimine kadar ki süreçte, farkındalığın artarak yaygınlaştığını söyleyen Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, bu noktada gıda denetimlerinin ciddi rol oynadığını belirtti. Arap, denetimlerden vatandaşlar kadar denetlenenlerinde memnun kaldıklarına dikkat çekti Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, güvenli sağlıklı gıda bilincinin oturması için aralıksız ve tavizsiz yürütülen gıda denetim çalışmaları hakkında [&hellip]

 Denetlenen de vatandaş da memnun

Gıda imalatından tüketimine kadar ki süreçte, farkındalığın artarak yaygınlaştığını söyleyen Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, bu noktada gıda denetimlerinin ciddi rol oynadığını belirtti. Arap, denetimlerden vatandaşlar kadar denetlenenlerinde memnun kaldıklarına dikkat çekti

Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, güvenli sağlıklı gıda bilincinin oturması için aralıksız ve tavizsiz yürütülen gıda denetim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
AMAÇ DOĞRU
YÖNE SEVK ETMEK
Dört ay önce göreve başlayan Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, mevzuattan, hijyen şartlarına kadar hemen hemen pekçok konuda sorumsuzluk, başı bozukluğun hakim olduğu bir tabloda işe başladıklarını belirtti. Personel sayısı yettiği ölçüde sistematik olarak öncelikle riskli ürünler olan et ve süt ürünleriyle işe başladıklarını anlatan Arap; “Et sektöründe kesimhane, kombine, sucuk üretim yerleri gibi tüm işletmelerde mevzuatla ilgili bilgilendirme yaptık. Ne yapmaları gerektiği konusunda hassasiyetle bilgilendirmeye çalıştık. Daha sonra denetimlerimiz oldu. Her konuda aynı hassasiyeti gösterdik. Yani kimsenin ‘biz bilmiyorduk’ gibi bir bahane içerisinde olmasını engellemek için bilgilendirdik. Önce eğitmeye çalıştık sonra denetimleri yapma gayretinde olduk. Eğitimlerle asıl amaç halk sağlığı ile oynanamayacağı bilincinin yerleşmesidir. Bizler ceza kesme çabası gösteren, bundan zevk alan kişiler değiliz. Amaç doğru yöne sevk edebilmektir” dedi.
VATANDAŞ
DENETİMLERDEN MEMNUN
Denetimlerde müsamaha gösterilebilecek durumlarda gereğinin yapıldığını, işletme sahipleri ve çalışanların uyarılıp gerekli telkinlerin yapıldığını anlatan Hüseyin Arap, ciddi olarak insan sağlığını etkileyecek durumlarda taviz vermediklerinin altını çizdi. Gıda denetimlerinde rutini aştıklarını, son 6 ayın iki katı oranında denetleme yapıldığın bildiren Arap; “Ben Haziran ayı sonunda göreve başladım. Yaklaşık sayısı bini geçen denetim yapıldı. Hiçbir zaman denetimlerle kimsenin canını yakmak niyetinde değiliz. Ama kişileri ve işletmeleri doğruya sevk etmek gerekiyor. İyi niyet gösterene biz iyi niyetle yaklaştık. Art niyetli olanlarada tek yaptığımız uygulama ceza kesmek oldu. Hiçbir olayda da geri adım atmadık, taviz vermedik. Halkın tepkisi anlamında gelen giden herkes gıda denetimlerinden memnun. Kimse bozuk gıda ürünü tüketmek istemez. Kesinlikle vatandaşlarımızda bu özverili çalışmaların farkındalar. İnsanlarımız bu konuda teşekkürlerini her ortamda iletiyorlar. Bizde göre-vimizi layıkıyla yapmanın memnuniyetini yaşıyoruz.” diye konuştu.
DOĞRU ÇALIŞAN
RAHATSIZ OLMUYOR
İş ahlakından ödün vermeyen gıda sektörü çalışanlarınında denetimlerden hoşnut kaldıklarını, bu noktada onlarında kendilerine teşekkür ettiğini kaydeden İl Müdürü Hüseyin Arap, denetimlerden işini doğru yapmayanların rahatsızlık duyduğunu vurguladı. Çok sayıda gıda işletme ve imalathanesinin denetlendiğini memnun ayrıldıkları yerlerinde bulunduğunu belirten Arap; “Ben ve arkadaşlarım işimizi doğru yapmaya çalışıyoruz. Bizim işimiz büyük bir vebal. Sadece Afyonkarahisar’da yaşayan vatandaşlar için değil, burada üretilipde belki yurt dışında bu ürünleri tüketecek tüm insanların veballeri üzerimizde. Eğer biz bu görevi layıkıyla yapmazsak böylesi büyük bir vebalin altından kalkamayız. Hatta ben arkadaşlarımın verdiği cezaların üzerinde de titizlikle duruyorum. Eğer yanlış bir ceza verilirse bu ileride bizden maddi ve manevi olarakda çıkacaktır. O yüzden yaptığımız herşeyde mevzuat ve kurallara uygun hareket ediyoruz.” şeklinde konuştu.
SEYYAR KAYMAK MERCEK ALTINDA
“Kimse şunu düşünmesin; herkesin yapılan her işe karşı itiraz etmek, adli mercilere başvurma hakları vardır.” diyen Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, işlerini doğru yapma gayretinde olduklarını vurguladı. Bakanlığın plan programları dışına taşarak her yere yetişme çabasında olduklarını söyleyen Arap şöyle konuştu:
“Şüphe uyandıran işletmelerde çeşitli zamanlarda ani baskınlar yapılıyor. Gerek Alo Gıda 174 gerekse bizlere ulaşan her türlü ihbarı değerlendiriyoruz, değerlendirmekte zorundayız. Alo Gıda 174 hattı gayet randımanlı şekilde kullanılıyor. Özellikle şu mesajı vermek istiyorum; Vatandaşlarımızdan üzerinde marka, etiket olmayan, nerede üretildiği belli olmayan, ekmek dahi olsa hiçbir gıdayı tüketmemelerini özellikle rica ediyorum. Sayın Belediye Başkanımız ve zabıta birimi ile toplandık. Ortalıkta satılan riskli ürün olan kaymakla ilgili sorunu çözmemiz gerekiyor. Yollarda seyyar olarak satılan tüm gıdaların satılmaması denetimi Belediye’ye aittir. Ama biz ortaklaşa bunu bitirmek istiyoruz.”
Haber: Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme