• Haberler
  • Genel
  • Denetimli serbestlikten yararlanıp fidan dikiyor

Denetimli serbestlikten yararlanıp fidan dikiyor

Afyonkarahisar’da, hakkında açılan bir davanın mahkemesine katılmayan ve bu nedenle ceza alan Ekrem Koyuncu adlı vatandaş, denetimli serbestlik kapsamında fidan dikiyor Hakkında açılan bir davanın mahkemesine katılmayan ve bu nedenle ceza alan Ekrem Koyuncu adlı vatandaş, cezasını fidan di-kerek çekiyor. Bolvadin Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Sersbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nün Emirdağ Orman İşletme Şefliği’ne gönderdiği [&hellip]

Denetimli serbestlikten yararlanıp fidan dikiyor

Afyonkarahisar’da, hakkında açılan bir davanın mahkemesine katılmayan ve bu nedenle ceza alan Ekrem Koyuncu adlı vatandaş, denetimli serbestlik kapsamında fidan dikiyor

Hakkında açılan bir davanın mahkemesine katılmayan ve bu nedenle ceza alan Ekrem Koyuncu adlı vatandaş, cezasını fidan di-kerek çekiyor. Bolvadin Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Sersbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nün Emirdağ Orman İşletme Şefliği’ne gönderdiği yazı üzerine işlemlere başlayan Emirdağ Orman İşletme Şefliği ile Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü, Koyuncu’nun cezasını infaz etmeye başladı. Emirdağ-Gömü arasındaki yol güzergahında toplam 150 fidan dikecek olan 57 yaşındaki Ekrem Koyuncu, diktiği fidanların bakımını da 3 ay boyunca yapmakla yükümlü.
Fidan dikme cezası hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, “Bu vatandaşımızın işlediği bir suçtan dolayı bize 150 adet ağaç dikmesi ve üç ay süre ile bunlara bakması ve sulamasını yapmasını cezası intikal ettirildi. Fidanlarını biz temin edi-yoruz. Arkadaşımız bununla ilgili dikimlerini yapacak bakımlarını da yapacak. Üç ay süre ile de bunun otunu alacak, çapasını yapacak biz de denetleyeceğiz. Onunla ilgili emir bize gönderildi. Biz de bunu uygulamaya koyduk. Çok da güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum” dedi.
Fidan dikme cezasıyla karşı karşıya kalan Ekrem Koyuncu ise “Evlilikten dolayı bir suç işledik. Suç değil aslında da beni mahkemeye verdiler ben de mahkemeye katılmadım, cezamın hepsi bu. Fidan dikimini zevkle yapıyorum. Ceza hakaret davası. Mahkemin bana verdiği ceza fidan dikme cezası” diye konuştu. Koyuncu, fidan dikmenin güzel ve örnek teşkil edecek bir uygulama olduğunun altını çizdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme