• Haberler
  • Genel
  • Denetim komisyonu bugün bilgilendirecek – Kocatepe Gazetesi

Denetim komisyonu bugün bilgilendirecek – Kocatepe Gazetesi

İGM Nisan ayı toplantılarının sonuncusu bugün yapılacak. Bugünkü toplantıda denetim komisyonunun 2011 mali yılına ait raporu bugün okunarak meclis üyeleri bilgilendirilecek İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Beşinci ve sonuncu toplantı ise bugün yapılacak. İGM toplantısında ilk olarak gündem dışı maddeler okunarak rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara oybirliği ile gönderildi. [&hellip]

Denetim komisyonu bugün bilgilendirecek

İGM Nisan ayı toplantılarının sonuncusu bugün yapılacak. Bugünkü toplantıda denetim komisyonunun 2011 mali yılına ait raporu bugün okunarak meclis üyeleri bilgilendirilecek

İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Beşinci ve sonuncu toplantı ise bugün yapılacak.
İGM toplantısında ilk olarak gündem dışı maddeler okunarak rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara oybirliği ile gönderildi. Hocalar ilçesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 1655,57 metrekare alanlı arsa üzerinde iki katlı gençlik ve kültür merkezi binasının eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere 10 yıl süreyel bedelsiz olarak mevcut taşınırları ile birlikte İlçe Halk Eğitim Müdürlüğüne tahsis talebi; İdari ve Hukuk İşleri, Eğitim Gençlik Spor, Plan ve Bütçe komisyonlarında görüşülmesine karar verildi.
TKDK’dan işyeri kiralama talebi
İGM’nin 5 Mayıs 2011 tarihli 131 sayılı kararında; müstakil ana okulu, ilköğretim okulu, kız meslek lisesi, ticaret meslek lisesi ve spor tesisleri yapılması kararlaştırılan il merkezindeki Hamidiye Mahallesi sınırlarında kalan tapunun 22 bin 785,77 metrekare alanlı taşınmaz üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılacak binalardaki derslik sayısında değişikliğe gidildiği açıklandı. Kız Meslek Lisesi binası 48 dersliğe çıkarılıp, kapalı spor salonu ve 200 öğrencilik kız pansiyon binasının eklenerek çalışmaların yapılması talebi; İmar Bayındırlık, Eğitim Gençlik Spor, Plan ve Bütçe komisyonlarında görüşülerek rapor hazırlanacak. Karaman Çok Katlı Otopark ve İş Merkezi’nde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait B blok kat 2/27 nolu 69,13 metrekare alanlı, daha önce 28 nolu 70,70 metrekare işyerinin İGM’nin 9 Eylül 2011 tarihinde 213 sayılı kararınca İl Encümeni’nin 28 Eylül 2011 tarihli 303 sayılı kararı ile kiralanıp, yetkili organlarından izin alınmadan işyeri tesliminin gerçekleşemediği bildirildi. İşyerinin TKDK İl Koordinatörlüğü’nce kiralanma talebi hakkında Plan Bütçe ve İdari Hukuk İşleri komisyonlarında rapor hazırlanacak.
İş Kurumundan tahsis isteği
İGM’nin 3 Temmuz 2009 tarihli 149 sayılı kararı ile satışına karar verilen merkez Karaman Mahallesi’nde bulunan tapunun Çok Katlı Otopark ve İş Merkezi’ndeki mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 2. kat 22B.B.69,13 metrekare, 23B.B.91,13 metrekare ve 24B.B.70,67 metrekare nolu işyerlerinin çalışma birimi kurulmak üzere ortak giderlerin kurumunca karşılanması şartıyla kira bedeli olmaksızın Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğüne tahsis talebine İmar Bayındırlık, Plan Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarında rapor hazırlanacak. Çobanlar ilçesine bağlı Kocaöz Belediyesi sınırlarında mülkiyeti belediyeye ait 3021,74 metrekare alanlı taşınmazın İl Özel İdaresine devri isteği; Eğitim Gençlik Spor, İdari Hukuk İşleri komisyonlarında görüşülecek.
Raporlar karara bağlandı
Meclis gündeminin 11. maddesinde yer alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce kullanılmak üzere, DMO Genel Müdürlüğü’nce satışı yapılan binek otomobillerden, 13 artı bir minibüs aracının alınması uygun gören Plan Bütçe, Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarının raporları oybirliği ile karar verildi.
Hamidiye Mahallesi sınırlarında bulunan ve eğitim hizmetlerinde kullanılacak olan parsellerdeki, İl Özel İdaresine ait hisselerin, Afyonkarahisar Belediyesine ait hisselerle takasını uygun gören İdari Hukuk İşleri, İmar Bayındırlık, Eğitim Gençlik Spor komisyonlarının raporları oy birliği ile kabul edildi. 2011 Mali yılına ait denetim komisyonu raporunun okunarak, meclis bilgisine sunulması bugünkü oturumda gerçekleştirilecek. Sultandağı İlköğretim Okulları onarım ödeneğinin, Sultandağı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmasını uygun gören Plan Bütçe, Eğitim Gençlik Spor, İmar Bayındırlık komisyonlarının raporları kabul edildi. İscehisar ilçesi Karakaya köyünde bulunan kaynak suyunun, içme suyuna ilave olarak depoya getirilmesi isteği dairesince incelenerek gereğinin yapılmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme