• Haberler
  • Genel
  • Demokratik eğitime yolculuk başladı – Kocatepe Gazetesi

Demokratik eğitime yolculuk başladı – Kocatepe Gazetesi

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yüzde 99’u müslüman olan bir ülkede din eğitiminin seçmeli ders olması ve 4+4+4 kademeli eğitim önergesinin kendilerine ait olduğunu hatırlattı. Öğrenciler ve velilerin istedikleri dersi seçebilecekleri demokratik bir eğitime doğru yolculuk yapıldığına değinen Gündoğdu “Bakan’ın ve bakanlığın bazı uygulamaları sisteme karşı olanların ekmeğine yağ sürüyor. Ama umarım Sayın Bakan bu [&hellip]

Demokratik eğitime yolculuk başladı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yüzde 99’u müslüman olan bir ülkede din eğitiminin seçmeli ders olması ve 4+4+4 kademeli eğitim önergesinin kendilerine ait olduğunu hatırlattı.

Öğrenciler ve velilerin istedikleri dersi seçebilecekleri demokratik bir eğitime doğru yolculuk yapıldığına değinen Gündoğdu; “Bakan’ın ve bakanlığın bazı uygulamaları sisteme karşı olanların ekmeğine yağ sürüyor. Ama umarım Sayın Bakan bu yanlışlardan bir an önce vazgeçer ve onların ekmeğine daha fazla yağ sürmez” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kocatepe Gazetesi muhabirinin 4+4+4 sisteminde 66 ay tartışmaları ve eğitim iş kolunda yeni kurulan Aktif Eğitim Sen’in üye kaybına yol açıp açmayacağı yönündeki sorularını cevaplandırdı.
HERKESİN SENDİKA KURMA ÖZGÜRLÜĞÜ VAR
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memur sendikacılığında son verilere göre 111 sendikanın yer aldığını, bunun en az 20’sinin eğitim hizmet kolunda olduğunu ifade etti.
Eğitim iş kolunda 21’nci ya da 25’nci sendikanın kurulabileceğini, Türkiye’nin demokratik özgür bir ülke olduğunu söyleyen Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in vizyonunun belli olduğunu vurguladı.
Konfederasyon ve sendikal anlamda mevcut vizyon çerçevesindeki çalışmaların sürdürüleceğine değinen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu; “Kimsenin sendika kurma özgürlüğüne karşı değiliz. Biz projelerimizi, çalışmalarımızı daha da hızlandırarak yolumuza devam edeceğiz.” dedi.
ŞU ANKİ UYGULAMA
68 AYI KAPSIYOR
Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, yeni uygulanacak 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili altının net çizilmesi gerekenin Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak kademeli eğitime yüzde yüz destek verip, bu destekten asla pişman olmayan bir örgüt olduklarını açıkladı. Bunun sebebini açıklayan Gündoğdu; “Bunun sebebi şudur; Darbecilerin dayattığı bir eğitim sistemi yerine bilimsel ortamlarda Milli Eğitim Şuralarında alınan kararların hayata geçtiği bir eğitim sistemine yüzde yüz destek veriyoruz. Ama bu sistemin uygulanmasına yönelik bazen bakanlığın eleştirileri bazende kamuoyunun yanlış algısı var. Yanlış algı dediğim şey kademeli eğitim çıkmazdan önce 31 Aralık itibariyle 72 ayını doldurmuş olan çocuklarımız Eylül ayında okula kayıt yaptırırlardı. Şimdi ise 66-72 aydır. 31 Aralık’ı 1 Eylül’e alırsak zaten şu andaki uygulama 68 ay demektir. Burada tek incitici olan çocuğunu göndermek istemeyen yada çocuğunun fizyolojik yapısının ay olarak doldurmasına rağmen yetersiz olduğunu düşünen velileri doktora göndermeyebilirlerdi.” diye konuştu.
RAPOR ALINMASI İNCİTTİ
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 66-72 aylık çocukların okula başlaması noktasında doktor raporu alınması yerine anne baba ve okulların rehber öğretmenleri inisiyatifine bırakılmasının daha iyi bir tercih olacağına işaret etti. Doktor raporu alınması yönündeki yaklaşımın kendisine biraz incitici geldiğini tekrarlayan Gündoğdu; “Sanki önceden 72 ayını dolduran çocuklar okula gidiyormuşta şimdi bu 50 aya, 30 aya inmiş gibi yaygara yapılıyor. Bu sağlıklı birşey değil. Yani önceki sisteme göre 62 aylık bir fark var. Eleştiri yapacak olan eleştirisini 2 aya göre yapmalıdır. 31 Aralık itibariyle 72 ay, 1 Eylül itibariyle 66 aydır. Dört ayı çıkarsanız 68 ay ettiği ortada.” şeklinde konuştu.
BİR YIL SONRA UNUTULUR
Beşinci sınıfların artık olmayacak olması ile bu yıl 5’nci sınıf okutacak öğretmenlerle ilgili çok basit bir çözüm önerisi bulunduğunu söyleyen Gündoğdu, branşa geçişle sorunun aşılacağını savundu. Branşa geçişlerin ilk atamadan önce yapılması gerektiği görüşünü bildiren Ahmet Gündoğdu şöyle konuştu: “Yani 3-5-10 yıllık öğretmenlere branşa geçiş serbestesi önceden verilip, onların boşalttığı yere öğretmen alımı yapılsa çok daha iyi olacaktı. Bakanlık bu konuda yanlış uygulama içerisinde. Bakan’ın, Müsteşar’ın uygulamadan kaynaklı çok basit konuları soruna dönüştüren yaklaşımı var. Ama bu bir geçiş dönemi bir yıl sonra bunun tamamı unutulur. Yüzde 99’u müslüman olan bir ülkede din eğitimin seçmeli ders olması ve 4+4+4 kademeli eğitim önergeside bize aittir. Çocuklarımızın ve anne babalarının istedikleri dersi seçebilecekleri demokratik bir eğitime doğru yolculuk yapıyoruz. Bakan’ın ve bakanlığın bazı uygulamaları sisteme karşı olanların ekmeğine yağ sürüyor. Ama umarım Sayın Bakan bu yanlışlardan bir an önce vazgeçer ve onların ekmeğine daha fazla yağ sürmez.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme