Demokrat Parti’nin Afyon kongresi başladı

Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Kongresi başladı. Kongrede İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Hikmet Bülbül yenidan başkan adayı oldu. Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın olağan seçimli genel kurul toplantısı bugün bir düğün salonunda başladı. Genel kurul toplantısına DP Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, CHP Milletvekili Burcu Köksal,  DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Millet [&hellip]

Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Kongresi başladı. Kongrede İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Hikmet Bülbül yenidan başkan adayı oldu.
Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın olağan seçimli genel kurul toplantısı bugün bir düğün salonunda başladı. Genel kurul toplantısına; DP Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, CHP Milletvekili Burcu Köksal,  DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin il başkanları, DP il teşkilatlarının üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
Genel kurul divanı DP Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık’ın başkanlığında; DP Antalya İl Başkanı Mahmut Çil, DP Kütahya İl Başkanı Hakkı Yağız, DP Merkez Karar Kurulu Üyesi Asuman Umut, DP Dinar İlçe Başkanı Erdal Güçlü, İscehisar İlçe Başkanı Yıldırım Mercan’dan oluştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açış konuşmasını DP İl Başkanı ve başkan adayı Hikmet Bülbül yaptı. “Malumunuz üzere demokrasi kaideleri bellirli olduğu için açık bir rejiimdir.” diyen Bülbül, “Bu rejimin tanınmış olduğu denetim ve şeffaflıktan rahatsız olanlar, demokrasinin kalbi olan parlamentoyu devre dışı bırakmışlardır. Anayasal denetim yollarını tıkamışlar, devlet imkanlarını sınırsız ve sorumsuz bir şekilde kullanımşlardır. Ülkenin kazanımlarından istifade etmek hususunda vatandaşlarımızı yandaş ve yandaş olmayan şeklinde ayırmışlar, her türlü kayırmacılığın ve ayrımcılğın mimarı olmuşlardır. Bugün partimizin Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal’ın da içinde bulunduğu altılı masa, altı liderin ortaya koyduğu irade demokrasiyi yeniden devreye sokma, güçlendirilmiş parlamenter sistemi inşa etme iradesidir. Hukuk devletinde bulunması mümkün olmayan kaide dışı sıfat, zümre ve organları kaldırma iradesidir. Devlet mekanizsanı şahıs, sınıf veya bir zümre hesabına değil sırf milletin menfaati ve iyiliği için çalıştırma iradesidir. Bu irade tüm demokartların iradesi, hürriyet ve demokrasiye gönül vermişlerin, Gültekin Uysal ile yol yürümeyi şeref sayanların iradesidir. Bu irade galip gelecek. Bu irade memleketi kurtaracaktır.” dedi. Toplantı kurul rapolarının okunup oylanmasıyla devam ediyor.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme