Demokrasinin gelişmesi için basın şart

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Çöl, 'İkinci Meşrutiyet’in yürürlüğe girmesiyle Türk basınına yönelik uygulanan her türlü sansür kalkmış ve sansürün kalktığı 24 Temmuz her yıl Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri ve haber alma ile yayma özgürlüğünün en etkin aracı basınımız, [&hellip]

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Çöl, “İkinci Meşrutiyet’in yürürlüğe girmesiyle Türk basınına yönelik uygulanan her türlü sansür kalkmış ve sansürün kalktığı 24 Temmuz her yıl Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri ve haber alma ile yayma özgürlüğünün en etkin aracı basınımız, demokrasimizin yaşamasının ve gelişmesinin önemli ve değerli aracıdır” dedi.
Çöl, “Basınımız; meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetine saygılı, tarafsız yayıncılık ilkesi çerçevesinde, toplumda basına güveni artırmanın yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin de önüne geçmektedir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme