Demokrasi rüzgârı esti – Kocatepe Gazetesi

Zübeyde Hanım Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Okul Öğrenci Meclisi ve Okul Temsilciliği seçimleri gerçekleştirildi. Okul Temsilcisi olmak isteyen öğrenciler, önce kendi sınıflarında adaylıklarını açıkladılar. Her şubede rehber öğretmen gözetiminde bir temsilci seçildi. Temsilciler ise Okul Temsilciliği için aday oldu.Zübeyde Hanım Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki Okul Temsilciliği seçimi, nezaket kuralları içinde ve rekabet ruhuyla [&hellip]

Zübeyde Hanım Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Okul Öğrenci Meclisi ve Okul Temsilciliği seçimleri gerçekleştirildi. Okul Temsilcisi olmak isteyen öğrenciler, önce kendi sınıflarında adaylıklarını açıkladılar. Her şubede rehber öğretmen gözetiminde bir temsilci seçildi. Temsilciler ise Okul Temsilciliği için aday oldu.
Zübeyde Hanım Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki Okul Temsilciliği seçimi, nezaket kuralları içinde ve rekabet ruhuyla gerçekleştirildi. 156 oy alan Berna Mertgenç, Okul Temsilcisi olurken, Serap Çevik ise 154 oy aldı.
OKUL TEMSİLCİSİNİN GÖREVİ NEDİR?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrencilerin demokrasi bilincinin gelişmesi için uygulanan  Okul Temsilcisi projesi çerçevesinde seçilen Okul Temsilcisi’nin görevi şöyle açıklanıyor:
Okul Öğrenci Meclisi’ne duyurulmak üzere Başkanlığa ulaştırılmış bir belge veya bilgi varsa gündemde yazılı maddeler görüşülmeden önce Meclise sunmak, Meclis başkanlığına hitaben verilmiş dilekçeleri kabul etmek, Başkanlık Divanına başkanlık etmek ve Başkanlık Divanının gündemini hazırlamak, Meclis tarafından alınan tavsiye kararlarını yönetime bildirmek, uygulanmasını takip etmek, Meclis ile yönetim arasındaki ilişkileri koordine etmek, Olağanüstü durumlarda Meclisi toplantıya çağırmak, Meclis toplantısının zamanını ve gündemini belirlemek, üyelere duyurmak, eğitim ve öğrencileri ilgilendiren toplantı, komisyon çalışması vb. çalışmalara katılmak, diğer kurum ve kuruluşlarda eğitim öğretimle ilgili yapılacak toplantılara gözlemci olarak katılmak, gerekirse İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi toplantılarına gözlemci olarak katılmak.

Bakmadan Geçme