“Demokrasi olmazsa olmazdır” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında açıklama yaptı. Köksal, “Demokrasi demek üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü demektir. Demokrasi demek mevkisi makamı rütbesi ne olursa olsun hiç kimseyi Cumhuriyetin üstünde tutmamak demektir. Demokrasi demek düşünce özgürlüğü demektir. Demokrasi demek milletin iradesini hiçbir iradenin altında görmemek demektir. Demokrasi demek [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında açıklama yaptı. Köksal, “Demokrasi demek üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü demektir. Demokrasi demek mevkisi makamı rütbesi ne olursa olsun hiç kimseyi Cumhuriyetin üstünde tutmamak demektir. Demokrasi demek düşünce özgürlüğü demektir. Demokrasi demek milletin iradesini hiçbir iradenin altında görmemek demektir. Demokrasi demek tarafsız ve bağımsız yargı demektir. Demokrasi ülkemizin kalkınması gelişmesi ve Dünyaya örnek olması için olmazsa olmazdır” dedi.
TEŞEBBÜS EDEN VE
GÖZ YUMANLARI KINIYORUM
Milletvekili Köksal açıklamasında, “Darbeler demokrasiyi yok etmeye yönelik girişimlerdir işte bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbelerin karşısındayız. Bizler demokrasiden yanayız. Demokrasi bu ülkede herkese lazımdır. TBMM’de sonuna kadar demokrasiyi hukuk devletini ve Cumhuriyeti savunmaya devam edeceğiz. Darbeye teşebbüs eden destekleyen ve gözyuman herkesi kınıyorum ve yargılanarak gereken cezanın verilmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
Köksal açıklamasını şöyle sürdürdü:
“20 yaşında darbeden haberi olmaksızın üstünden aldığı emre itaat edip orada bulunan Mehmetçiğimize de zarar verenler varsa onlar hakkında da gerekli yargılamanın yapılmasını istiyorum. Bu olaylarda yaşamını yitirmiş tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.”
ÖZGÜRLÜKÇÜ
DEMOKRASİ VURGUSU
CHP Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu adına da bir açıklama yapıldığını hatırlatan Köksal, “Siyaset kurumu ve devlet organları, halkın kutuplaştırılmasına, kışkırtılmasına, çatışma potansiyelinin tahrik edilmesine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin düşman gibi gösterilmesine dönük her türlü girişim ve ortamı ortadan kaldırmakla sorumludur. Ülkemizin geleceği tam demokrasidedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün siyasi partilere açık çağrımızdır: Güçlü bir parlamenter sistem ve özgürlükçü demokrasi için her türlü çabayı göstermeye hazırız. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme