• Haberler
  • Gündem
  • Demokrasi nöbeti bütünleştirdi – Kocatepe Gazetesi

Demokrasi nöbeti bütünleştirdi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da ki 24'ncü demokrasi nöbetine yaklaşık 20 bin kişilik katılım gözlendi. Nöbet meydanına kurulan dev ekranda MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yenikapı Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi mitinginde ki konuşmaları izlendi.HEP BİRLİKTE AYAĞA KALKILDIAfyonkarahisar'da ki Demokrasi Nöbetinin 24'ncü program [&hellip]

Afyonkarahisar’da ki 24’ncü demokrasi nöbetine yaklaşık 20 bin kişilik katılım gözlendi. Nöbet meydanına kurulan dev ekranda MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı Meydanı’nda gerçekleştirilen demokrasi mitinginde ki konuşmaları izlendi.
HEP BİRLİKTE AYAĞA KALKILDI
Afyonkarahisar’da ki Demokrasi Nöbetinin 24’ncü program siyasilerin konuşmaları ile devam etti. Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel, “Mesele vatan ise geri yanı angarya” diyerek konunun önemine vurgu yaptı. Demokrasi Nöbetinin 24’ncüsüne tüm ilçelerden, beldelerden ve il merkezinden halkın akın ettiğine değinen Şenel; “Tüm katılımcılardan Allah razı olsun. Vatan sağ olsun. İnşallah hep beraber yine sabahlayacağız. Nöbetler bitiyor diyorlar ya nöbetler  bitmez. Bilindiği üzere 15 Temmuz Cuma akşamı bize kara bir gece yaşattılar. Paralel Devlet Yapısı diyorlar. İnşallah biz ve Afyon halkı, tüm Türkiye, tüm Müslüman Alemi ayağa kalktı. Paralel Yapıyı her taraftan köşeden, bucaktan def ettiler. Sağ olun var olun. Biz SP olarak milli görüş olarak kanımızın son damlasına kadar vatan için, göklerde ki bayrak için, minarelerde ki ezan için, her dakika, her saniye vatan-millet için varız inşallah. Bundan bir ders çıkarmak lazımdır. Cenab-ı Allah hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır diyor. İnşallah bu yapılanlardan biz ders çıkarırız.” dedi.
“İDAM GELSİN MASUMLAR AYIKLANSIN”
Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Cemil Çoker, 15 Temmuz Cuma akşamında Türk Milleti’nin geleceğine ipotek koymak isteyen FETÖ’lerin darbe girişimini millet feraseti, iradesi ve karşı koyuşu ile püskürtüldüğünü söyledi. Bundan sonrasının çok önemli olduğunu belirten Çoker; “Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet içerisinde olan bu FETÖ’yü devletin bütün kurumlarından temizlemek lazım. Ancak birşeyi gözden kaçırmayalım. Çokta üzerinde durulmadı diye düşünüyorum. Mutlaka herkes farkındadır. Ama bunların yıllardır yapmaya çalıştığı dinler arası diyalog bu milletin manevi değerlerine yapılmaya çalışılan, sünni itikadı bozmaya dönük girişimi göz ardı etmemiz lazım. FETÖ bir taraftan adice, canice kalleşçe silahlı bir saldırıyı gerçekleştirirken, 40 yıldır bu milletin manevi değerlerine fitne soktu. Bu FETÖ çağımızın Lawrenci. Biz BBP olarak bu alandaki bütün kardeşlerimizle beraber, 81 ildeki bütün kardeşlerimizle beraber idamın geri getirilip bu teröristin idam edilmesi, masumların da ayıklanmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.
PEK ÇOK NOKTA GÖZDEN GEÇECEK
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, çok söze hacet olmadığını bir demokrasi daha Afyonkarahisarlılarla birlikte tuttuğunu hatırlattı. Her geçen gün daha salim ve sağduyu içerisinde bir takım değerlendirmeler yapmaya ihtiyaç duyulan bir zeminde Türk Milleti’nin ruh kökünden beslenen tüm siyasi, sivil ve toplumsal unsurların meseleye hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Uysal; “15 Temmuz akşamından itibaren bugüne kadar hadisenin üzerinde ciddiyetle duruldu. Dünya tarihinde bilmiyorum ki sadece bir askeri üniforma ile yapılmış bir darbe değil, onu aşan bir mahiyette inşallah meselenin sıcaklığı geçtiğinde çok daha fazla detayıyla, sadece yurt dışı denklemi ile değil aynı zamanda yurt dışı bağları ile beraber yeniden pek çok noktayı birlikte gözden geçireceğiz. Ben büyük bir felaketin eşiğinden döndüğümüz bu noktada milletlerin tarih yalnızca zaferlerden ibaret olmadığını, böyle yıkıma neden olabilecek pek çok fetret devrini atlatmış bir millet olarak acıları, hezimetleri ile bu tarihten süzülerek getirdiğimiz tercüme ve irfan hazinemize bu vesile ile kattığımız kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.
DEMOKRASİ BİRLİKTE SAHİPLENİLECEK
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Raşit Demirel, 15 Temmuz gecesinde Türk demokrasisinin sekteye uğratılıp, bir avuç asker üniforması giydirilmiş teröristlerce darbe teşebbüsünde bulunulduğunu belirten Demirel şu ifadelere yer verdi: “Göz göre göre millet iradesine saldırılmıştır. Türkiyemizin diz çökmesi, omurgasının kırılması, milli varlığın yok edilmesi için şerefli Türk ordusunun içine sızmış bir avuç düşman işbirlikçisi ortalığa çıkarak Türk Milletini tam kalbinin ortasından hançerlemiştir. Bu hainlerden hesap sorup, burunlarından fitil fitil getirmek hepimizin namus borcu olmalıdır. Demokrasiye hep birlikte sahip çıkacağız. Türk Milleti müsterih olsun. Darbecileri şiddetle kınıyor, hukukun bu hainlere bir daha gün yüzü göstermemesini diliyorum”
DARBE GİRİŞİMİ LANETLENDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Türkiye’nin 15 Temmuz tarihinde FETÖ darbe kalkışması ile adeta ayağa kalktığını dile getirdi. Türk halkının 7’den, 70’e demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Demirkırkan şöyle konuştu: “Birçok masum insanımızın hayatını kaybettiği, cuntacı terör örgütünün kalkışması sonrası tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları olarak Türk halkı bunun bir vahşet, bir terör, Türkiye Cumhuriyetine karşı bir darbe olduğunda birleşti. Cumhuriyeti kuran parti olarak, cumhuriyetin kurulduğu bu topraklardan sesleniyorum; Parlamenter demokrasimize yönelik yapılan darbe girişimini lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi asker, sivil ayrımı yapılmaksızın her türlü darbe ve vesayete karşı olduğumuzu bildirmek isterim”
15 TEMMUZ 2. İSTİKLAL MÜCADELESİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 15 Temmuz darbe kalkışmasında Türkiye’nin sunduğu imkânlarla okuyup, sırtlarına askeri üniforma giyenlerin o üniformanın şerefini hiçe saydıklarını kaydetti. Yurdunuseven şunları söyledi: “15 Temmuz tarihinde demokrasiye karşı işgal eyleminde bulundular. Bu milletin cesareti vardı. Bunu unutmuşlardı. Bu milletin feraseti vardı. Şunu da hesap edememişlerdi. Allah bizimle idi. Elhamdülillah ki bu kalkışmayı yapanlara halkımız iradesini ortaya koydu. Gerekli cevabı milletimiz vermiştir. 81 İlimizdeki insanımıza çok teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz. 15 Temmuz gecesi yedi düvele karşı savaştık tıpkı atalarımı gibi. Elhamdülillah başarılı olduk. 15 Temmuz gecesi bizim ikinci İstiklal Mücadelemizin yaşandığı gündür. İşgale karşı nöbetlerimize devam edeceğiz.”
CEVAP MEYDANLARDA VERİLİYOR
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar’da birçok miting gördüğünü ilk gün başta olmak üzere tüm demokrasi nöbetlerinde en kalabalık mitingden daha büyük katılım gösterildiğini söyledi. Sel sözlerine şöyle devam etti: “Halkımız meydanları her yaş grubundan dolduruyor. FETÖ’lere cevabı meydanlarda verdik vermeye de devam edeceğiz. Son zamanlarda batının hizmetinde olduklarını söylüyor. Zaten batının, İsrail’in ve ABD’nin hizmetindeydi. Onun otoritesi İsrail’di. Bugüne kadar 17 yıl boyunca ABD onu orada kara kaşına, kara gözüne tutmuyor. Onu maşa olarak kullanıyorlar. İnşallah nasıl darbe de başarılı olamadılarsa devlet kademelerinden de ilişkileri kesilecek. Her şeyde bir hayır var”
BİRLİK VE BERABERLİK GÖRÜLDÜ
Aslen Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinden olan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’da bir konuşma yaptı. FETÖ darbe girişiminden sonra milletin duyarlılığını sergilediği meydanların yanında memleketi Afyonkaraihsar’da bir demokrasi nöbetinde bulunmaktan ayrıca bir gurur duyduğunu söyledi. Darbelerden Türkiye’nin çok çektiğini söyleyen Yaşar; 27 Mayıs’ı, 12 Eylül’ü vd gördüm. Ama darbelerin en adisi, en alçağı, en şerefsizi kendi Gazi Meclisini bombalayan, yurttaşının üzerine tank sürenine rastlamadım. Darbenin iç ve dış temsilcileri bir şeyi gördüler. O da vatanın birliği ve beraberliği görüldü” dedi.
DARBELER TARİHİNDE 15 TEMMUZ ÖNDE
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kardeş şehir Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Peterman’ın eşi ile birlikte demokrasi mitingi için Afyonkarahisar’a gelmesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Çoban şöyle konuştu: “15 Temmuz gecesi bir yalancı peygamber, bir sahte mehdi maalesef tabanında ki insanları efsunlayıp, büyüleyip hipnoz ederek sevk ve idare etti. Aptalca ve salakça bir darbe girişimine teşebbüs ettirmiştir. Halkımızın şanlı direnişi, siyasi partilerimizin hangi görüşten olursa olsun bu darbe teşebbüsümün üstesinden gelinmiştir. Ülkemiz 15 Temmuz’da ki darbe teşebbüsüne geçit vermeyerek Dünya Darbeler Tarihinde şanlı bir şekilde kendine çok güzel bir yer bulmuştur”
ALLAH AFYON VE TÜRKİYE’Yİ KORUSUN
Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Peterman nöbet akşamında, 15 Temmuz darbe kalkışmasına yönelik duygu ve düşüncelerini paylaştı. Peterman şunları söyledi: “Kardeş şehir temsilcisi olarak sizlere destek vermeye geldim. 15 Temmuz akşamı buradaki olayları takip ettim. Türkiye’de ki demokrasi için titredim. Türk halkını, sizleri demokrasiye sahip çıktığınızdan dolayı tebrik ediyorum. Kardeş şehir olarak kardeşliğimizi, ortaklığımızı devam ettireceğiz. Daha sıkı çalışıp son olarak Allah Afyon’u ve Türkiye’yi korusun.”
EN ALÇAK GİRİŞİMDİ
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, darbe kalkışmasından sonra tam anlamıyla teyakkuzu bırakmadan nöbetlerin sürdürüleceğini belirtti. 15 Temmuz’dan sonra ki süreçte hamd etme vakti olduğuna temas eden Özkal; “Cenab-ı Allah hepinizden razı olsun. Bu alçak girişimi, bu cesur duruşu yüreğinizin vakur sesi ve sağlam iradenizle püskürttünüz. 15 Temmuz hainliği, ülkemize, devletimize ve bizzat milletimizin kendisine yönelmiş cumhuriyet tarihimizin en alçak girişimidir. 15 Temmuz’dan bu yana milletçe destansı bir tarih yazdık. Bu süreçte ki ve daha önce ki tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimize sabırlar diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Halkımıza, hemşehrilerimize teşekkür ederken  hepinizi Allah’a emanet ediyorum”
BÖYLE İHANET HİÇ GÖRÜLMEDİ
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, FETÖ terör örgütünün kalkıştığı darbenin Türkiye’de görülen en büyük ihanet hareketi olduğunu söyledi. 15 Temmuz tarihinde ki ihanetin tarihin hiçbir döneminde hiçbir devletin görmediğini belirten Özkaya; “Mutlaka pek çok ihanetler oldu. Ama bu kadar çok genişi ve komplikesi ile hiç karşılaşılmadı. Allah’a hamd olsun ki bu aziz milletin gül sedası, aziz milletin kahraman liderinin o gece bir ayfon 6 ile ‘Ey milletim, sizden daha güçlü hiçbir kuvvet yok. Sokaklara çıkıp, demokrasiye millete sahip çıkın’ demesiyle halkımız demokrasiye sahip çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın o yiğit, kahraman sesi, meydanlarda televizyonlarda duyduğunda herkes devletine, milletine, hükümetine sahip çıkmak için meydanlara döküldü. Allah’a hand olsun ki haşhaşi çetesi ile mücadele de zafer nasip oldu” diye konuştu.
MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKILDI
Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım yaptı. Yıldırım, halkın  hain darbe kalkışmasına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın çağrısı üzerine hiç düşünmeden elinde bayrağı, göğsünde imanı ile hiç düşünmeden meydanlara koşup Türkiye’yi, milli iradeyi ve demokrasiyi kanı ve canı pahasına savunduğunu söyledi. Vali Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Bu uğurda 24 gecedir tıpkı sınırda nöbet bekleyen bir Mehmetçiğin vazife aşkı ile bu meydanlarda ve ülkemizin dört bir yanındaki meydanlarda demokrasi kahramanı olarak halkımız nöbettedir. 15 Temmuz gecesi halkımızın içine sızmış olan asker görünümlü FETÖ’cü hainler Türk devletini ele geçirip, Türk Milletini bölmek için akıllara zarar bir çılgınlığa giriştiler. Yaşanılan manzara darbe girişiminden çok daha öte bambaşka birşeydi. Milletin kendisine ve evlatlarına açılmış bir savaşın ta kendisiydi. Türkiye 79 milyon ferdiyle Cumhurbaşkanımızın yani Başkomutanımızın emriyle yanında yer alıp milli iradeye sahip çıkarak darbe girişimini akşamdan sabaha boşa çıkarmıştır” Nöbet programı konser, video izlenmesi ve şükür namazı kılınması ile devam etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme