Demokrasi güneşi içimizde var – Kocatepe Gazetesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri çerçevesinde Baro Başkanı Turgay Şahin Şehit Sami Çifci İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti. Şahin, Demokrasi ve Cumhuriyet kavramlarının öneminden uygulanmasından, tarihsel süreçte, Türk ve Türk-İslam devletlerindeki uygulama örneklerinden özellikle önemli kararların alınma sürecinde istişarenin öneminden bahsetti. Şahin, demokrasi güneşinin bu topraklarda hep var olduğunu belirtti. Şahin, bu [&hellip]

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri çerçevesinde Baro Başkanı Turgay Şahin Şehit Sami Çifci İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti. Şahin, Demokrasi ve Cumhuriyet kavramlarının öneminden uygulanmasından, tarihsel süreçte, Türk ve Türk-İslam devletlerindeki uygulama örneklerinden özellikle önemli kararların alınma sürecinde istişarenin öneminden bahsetti. Şahin, demokrasi güneşinin bu topraklarda hep var olduğunu belirtti. Şahin, bu olgunun Peygamber Efendimiz’in (SAV) uygulamalarından ve Veda Hutbesi’ndeki sözlerinden anlaşılacağını vurguladı.
Demokrasinin önemini belirtirken üstad Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerinden de örnekler veren Şahin, yazarın Gençliğe Hitabe şiirinden örnekler verdi. İlk Türk devletlerinde Kurultay’ın varlığından ve çalışma sürecinden, Selçuklu ve Osmanlı devletlerinde Divan kurumunun işleyişinden, dönemin en büyük hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman ‘nın uygulama örneklerinden bahseden Şahin,  Türkiye Cumhuriyeti devletinin yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu anlattı.

İKİ ZİYARET

Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Anayasa Mahkemesi üyesi ve Eski Baro Başkanları’ndan Celal Mümtaz Akıncı’yı makamında ziyaret etti.
Öte yandan Afyonkarahisar 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Murat Gönülduru, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin’i makamında ziyaret etti.

RUHSAT HEYECANI

Avukatlık stajını bitirerek ruhsat almaya hak kazanan Ömer Faruk Altın için Afyonkarahisar Barosu’nda Ruhsat Töreni düzenlendi.

Bakmadan Geçme