• Haberler
  • Siyaset
  • DEMİRKIRKAN'DAN ÇAĞRI: 'Belediye Başkanları ve İl Başkanları mal varlıklarını açıklasın'

DEMİRKIRKAN'DAN ÇAĞRI: 'Belediye Başkanları ve İl Başkanları mal varlıklarını açıklasın'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, 'Ben buradan sesleniyorum. Gelin Afyon'da temiz bir sayfa açalım. Tüm İl Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, aileleriyle birlikte mal beyanında bulunalım. Şimdi bin dereden su getirerek inkar etmeye, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali yalan söylemeye devam ediyorlar. Ama ne bahane uydururlarsa uydursunlar [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, “Ben buradan sesleniyorum. Gelin Afyon’da temiz bir sayfa açalım. Tüm İl Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, aileleriyle birlikte mal beyanında bulunalım. Şimdi bin dereden su getirerek inkar etmeye, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali yalan söylemeye devam ediyorlar. Ama ne bahane uydururlarsa uydursunlar biz söylemekten geri durmayacağız: Artık bu ülkeyi yönetemezsiniz. Derhal istifa etmelisiniz” dedi.
TCK’YA GÖRE SUÇTUR
24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Afyonkarahisar’daki öğretmenlere Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın mesaj gönderdiğini belirten Demirkırkan, “Bu davranış özel hayatın gizliliği kuralına uymamaktadır. İlgili kişilerin izni olmadan 3’üncü şahışlaraözel bilgilerin verilmesi etik olarak doğru olmadığı gibi kanunen de suçtur.Kişisel Verilerin Korunması Kanununa göre cep telefonu numaraları kişisel veri olarak kabul edilmektedir. TCK 136 maddesine göre ‘Kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme, yayma veya ele geçirme suçunun cezası 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır.’ TCK 137 madde de ise; eğer bu suç ‘kamu görevlisi tarafından (memur vb) ve görevinin verdiği yetkiyi göreve kullanmak suretiyle işlenmesi halinde hapis cezası ½ oranında artırılır’ denilmektedir. Yani bu suçun cezası 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıdır” ifadelerini kullandı.
BAŞBAKANLIK’IN BÜTÇESİ
NEREYE HARCANDI?
Geçen hafta düzenlenen Termal ve Çamur Festivali hakkında da konuşan Demirkırkan, “İlimizde yapıla Çamur Festivalin fos çıktı.  Boş salonlara tanıtım yapıldı. Başbakanlık Tanıtım Ofisi tarafından finanse edildiği belirtilen toplantı için katılımcı kuruluşlardan niye para toplandı. Başbakanlık Tanıtım Ofisi kişileri tanıtmak için mi para harcıyor? Başbakanlığın bütçesi organizatörleri tanıtmak için mi kullanılıyor?” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi

ECEVİT ALT GEÇİDİ OLSUN

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Maliye Kavşağı hakkında bir isim önerdi. Demirkırkan, “Belediye Meclisi toplantısında görüşülmek üzere önerimizi tekrarlamak istiyorum. Maliye kavşağına yapılan alt geçide Bülent Ecevit isminin verilmesi konusunda dilekçemizi belediye başkanlığına vereceğiz. Belediye Meclisimizin bu konuda karar almasını bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme