Demirkırkan'dan Önseçim Çağrısı

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi ve önceki dönem CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tüzük Kurultayı öncesinde ön seçim ve süre kısıtlaması çağrısı yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6-9 Eylül 2024 tarihleri arasında yapacağı Tüzük Kurultayı öncesinde tam demokrasi çağrısı yaptı. Demirkırkan, “CHP tabanı, amasız, fakatsız yazılacak bu tüzükten; üye kayıt ve eğitiminde yenilikler, Cumhurbaşkanı adayı dahil tüm adayların belirlenmesinde hakim gözetiminde ön seçim, seçilmiş adaylara (ön seçimle bile gelse) süre kısıtlaması, siyasi partiler yasasında genel başkanlara verilen yetkilerin ve kotaların asgari düzeyde tutulduğu, örgütün parti meclisinde il bazında temsil edildiği, Merkez Yönetim Kurulunun çoğunluğunun da Parti Meclisi tarafından belirlendiği, partinin ve örgütün önünü açan, demokratik bir tüzük bekliyor. Demokrasiyi önce kendi içimizde uygulayarak ülkemiz siyasetinin de önünü açmalıyız” dedi. 

Demirkırkan'dan Önseçim Çağrısı

‘SOSYAL DEVLETİ İNŞA EDECEĞİZ’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’yi demokrasiye hazırlayan parti olduğunu hatırlatan Demirkırkan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve Cumhuriyetimizi demokrasiye hazırlayan bir partidir.  Cumhuriyetimizin yüz yıla yaklaşan tarihinin son 23 yılı maalesef büyük bir yıkıma yol açan ‘AKP-Tek Adam’ rejiminin yalan ve talan düzeni ile geçmiştir. Ancak umutsuzluğa yer yok. Dün olduğu gibi bugün de halkın partisi CHP var. Yalan-Talan ve Tek Adam rejiminin ülkemizi sürüklediği bu krizlerden güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurarak, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, Ulu Önderimizin yaptığı gibi, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devrederek, hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini kurarak ve üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız.  CHP'nin bu söylenenleri yapacak kadroları ortaya koyabilmesi için Tüzük Kurultayından Tam Demokratik Tüzük’le çıkması, ardından Parti Programını Altı Ok'a uygun olarak yeniden yazması gerekli” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme