• Haberler
  • Gündem
  • Demirkırkan: Cevabı halkımız veriyor” – Kocatepe Gazetesi

Demirkırkan: Cevabı halkımız veriyor” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Demirkırkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü hakkındaki eleştirelere cevap verdi. Demirkırkan, “Demokrasi çağrımızı ve adalet talebimizi, ülkeyi eyleme davet etme olarak değerlendirenler, yargıya suç duyurusunda bulunur gibi çağrıda bulunuyorlar. Bu yürüyüşün başarısız olacağını söyleyen iktidar ve yandaşlarına cevabımızı halkımız vermektedir. [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Demirkırkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü hakkındaki eleştirelere cevap verdi. Demirkırkan, “Demokrasi çağrımızı ve adalet talebimizi, ülkeyi eyleme davet etme olarak değerlendirenler, yargıya suç duyurusunda bulunur gibi çağrıda bulunuyorlar. Bu yürüyüşün başarısız olacağını söyleyen iktidar ve yandaşlarına cevabımızı halkımız vermektedir. Çığ gibi büyüyen kalabalıklarla halkımızdan aldığımız destekle ve kararlılığımızla iktidarı korkuttuk. Bu yürüyüşe destek veren halkımıza selam olsun” dedi.
GÜLTEKİN UYSAL’A TEŞEKKÜR
Toplumun farklı kesimlerinden kişi ve partilerin Adalet Yürüyüşü’ne destek verdiğini hatırlatan Demirkırkan, “Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal’a, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’na, Ülkücülere ve gerçek liderlerine, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’a, adlarını sayamayacağım onlarca siyasi partiye, gazilerimize, şehit yakınlarımıza, gezi ailelerine, Birleşik Haziran Hareketi’ne, FETÖ mağdurlarına, adalet talebimizi haklı ve yerinde bulan AKP’li yönetici ve üyelere selam olsun” diye konuştu.
9 TEMMUZ’DAKİ
BULUŞMAYA DAVET ETTİ
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü boyunca karavanda konakladığını belirten Demirkırkan, şöyle devam etti:
“Halkın içinden geldik diyenler 100 odalı Saraylarında yatarken genel başkanımız 1 odalı karavanda kalıyor. Birilerinin yüzlerce kişilik mutfak personeli, tatlıcıları, servisçileri, aşçıları varken Kılıçdaroğlu yolda, halkın sofrasında Allah ne verdiyse yiyor. Artık korkuyorlar. Bunun için bazenkaravanın kaldığı yerin suları kesiliyor, dün dinlenme alanına gübre döküldü. Bazen yoldan geçen provakasyonlar yaşanıyor. Anca kesinlikle cevap verilmiyor, verilmeyecek. Bizim tek derdimiz adalet. 9 Temmuz’daki İstanbul buluşmamız bu ülkede baskı ve adaletsizliğin son bulması için haykırışın günü olacak. Tüm vatandaşlarımızı bu ülkede herkese eşit dağıtılan bir adalet isteyen herkesi Maltepe’ye bekliyoruz.”

Bakmadan Geçme