• Haberler
  • Genel
  • Demirkırkan: Afyon’un havası kirli – Kocatepe Gazetesi

Demirkırkan: Afyon’un havası kirli – Kocatepe Gazetesi

CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser’in 'Afyon’un havasının temiz olduğu' yönündeki iddiasına yanıt verdi. Demirkırkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre kentin havasının kirli olduğunun altını çizdi Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan. Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser’e yanıt verdi. Demirkırkan, Eser’in [&hellip]

Demirkırkan: Afyon'un havası kirli

CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser’in “Afyon’un havasının temiz olduğu” yönündeki iddiasına yanıt verdi. Demirkırkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre kentin havasının kirli olduğunun altını çizdi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan. Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser’e yanıt verdi. Demirkırkan, Eser’in “Afyonkarahisar’da hava kirliliği olduğu iddiaları asılsızdır. Termal ısıtmadan, doğalgaza kadar pek çok ısınma alternatifi olan bir kentte hava kirliliği olduğu iddiasında bulunanlar iddialarını ispatlamakla mükelleftir” dediğini hatırlatarak şöyle konuştu:
“İl Halk Sağlığı Müdürü Sayın Lütfi Akgün 11 Ocak 2013 tarihli basın açıklamasında hava kirliliğinden insanların birinci derecede etkilendiğini belirterek vatandaşların üzerine düşeni yapmasını istemiştir. Yine aynı tarihte AKP’li Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Çoban basına yansı-yan açıklamasında Afyonkarahisar’da hava kirliliğinin bulunduğunu ancak bu kirliliğin tehlike sınırlarında olmadığını ifade etmiştir. Çevre Bakanlığı’nın yaptığı araştırma sonuçlarında Afyonkarahisar’ın havasının kirli iller arasında yer aldığının hatırlatılması üzerine yaptığı açıklamalarla ilimizde hava kirliliği olduğu ve bununla ilgili yapılması gerekenleri sıralamıştır. Çevre Bakanlığı’nın yıllık istatistik açıklamalarında 2010-2011 yılı kış döneminde 163 μg/m3 PM10 ortalaması ile havası en kirli dördüncü il, 2011-2012 yılı kış döneminde 140,97 PM10 ortalama ile havası en kirli ikinci il olmuştur.”
ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİR SORUN
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser’in Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın sözlerine kulak vermesini öneren Demirkırkan, hava kirlili-ğinin Afyonkarahisar’ın çözmesi gereken sorunları arasında yer aldığına dikkat çekti.
Demirkırkan, “Çevre Bakanlığı Avrupa Birliği müktesabatı gereği olarak tüm illerimizde (yetersiz olmakla birlikte) hava kirliliği ölçümleri yapmakta ve bunları internet sitesinden yayınlamaktadır. İlimizde 1.01.2013- 16.01.2013 tarihleri arasında günlük ortalama PM 10 değerleri 68-301 arasında, SO2 değerleri 45-323 arası değerlerde seyretmiştir(http://www.havaizleme.gov.tr/Default.ltr.aspx). Dileyen tüm vatandaşlarımız gibi sayın Bülent Eser de bu siteden hava kirliliği ölçümlerini takip edebilir. Hava kirliliği başta insanlar olmak üzere tüm canlılara zarar veren ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Özellikle çocuklar, yaşlılar, Kalp ve Akciğer hastaları olmak üzere tüm insanlarda üst solunum sistemi, Akciğer ve kan hastalıklarına yol açabilmektedir. Bu derece önemli bir konuda başta siyasetle uğraşanlar olmak üzere tüm toplum kesimlerinin polemikten uzak, sağduyulu davranmaları gerektiğini, önceliği şehrimizde yaşayan insanların sağlığına vermelerinin önemini hatırlatmak isterim” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme