• Haberler
  • Siyaset
  • Demirkırkan aday adaylığını açıkladı: 'Bu şehre borcumu ödeme zamanı geldi'

Demirkırkan aday adaylığını açıkladı: 'Bu şehre borcumu ödeme zamanı geldi'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, il başkanlığı görevinden istifa ederek Milletvekili Aday Adayı olduğunu kaydetti.'BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİM'Partiye girdiği günden itibaren sürekli elini taşın altına koyduğunu söyleyen Demirkırkan, '27 Mayıs 2012 tarihinden beri bir fiil yönetici olarak, partimin neferi olarak, Mustafa Kemal'in askeri olarak çalıştım. İl yönetim kurulu üyeliği, Merkez [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, il başkanlığı görevinden istifa ederek Milletvekili Aday Adayı olduğunu kaydetti.
“BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİM”
Partiye girdiği günden itibaren sürekli elini taşın altına koyduğunu söyleyen Demirkırkan, “27 Mayıs 2012 tarihinden beri bir fiil yönetici olarak, partimin neferi olarak, Mustafa Kemal’in askeri olarak çalıştım. İl yönetim kurulu üyeliği, Merkez ilçe Başkanlığı ve 2 dönem il başkanlığı yaptım. Bu süre içinde örgütümüzle, yönetici arkadaşlarımızla birlikte AKP iktidarına karşı el ele vererek mücadele ettik. Bedeller ödedik. Ülkemiz için, Afyonumuz için bedeller ödemeye de devam edeceğimden hiç kuşkunuz olmasın” dedi.
“24 HAZİRAN KURTULUŞ TARİHİ”
AK Parti ile geçen 16 yıldan sonra halkın gerçekleri gördüğünü, erken seçim kararı almak zorunda kalındığını belirten Demirkırkan, “AKP baskın seçime dönüştürerek ülkenin değil, kendi çıkarlarının her şeyin üzerinde olduğunu gösterdi. Bugün Türkiye için, halkımız için, 80 milyon için yeni bir umut doğmuştur. Çökme noktasına gelmiş bir ekonominin, bağımsızlığını kaybetmiş yargının, ayaklar altına alınmış hukukun ve dışarıda itibarı kaybettirilmiş bir Türkiye’nin bu iktidara dayanma gücü kalmamıştır. 24 Haziran Türkiye’nin üzerine 16 yıldır kâbus gibi çöken AKP iktidarından kurtuluş tarihidir” diye konuştu.
“BU ŞEHRE BORCUMU ÖDEME ZAMANI”
Atatürk’ün kurduğu CHP’nin İl Başkanlığından, Milletvekili aday adaylığı süreci başladığı için istifa ettiğini açıklayan Demirkırkan, “Bana bu kutsal görevi layık gören ve destek olan tüm çalışma arkadaşlarıma, ilçe örgütlerime, kadın ve gençlik kollarımıza, belediye başkanlarımıza kısacası tüm örgütlerimize teşekkür ediyorum. 24 Haziran’da demokrasimizi, özgürlüklerimizi, parlamenter sistemimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi, tehdit altında olan geleceğimizi bu iktidardan kurtaracağız. 24 Haziranda ülkemde hukukun yeniden tesis edilmesi, barışın, huzurun ve güven ortamının yeniden sağlanması, ‘Yurtta sulh, Cihanda sulh’ dış politika anlayışına geri dönülmesi, özgürlükler üzerindeki baskının kalkması için çalışacağım. İnsanlar arasındaki kutuplaşmanın olmaması, insanların birbirini sevmesi, huzur içinde yaşaması, çocuklarımızın çağdaş bir eğitim alması, parlamenter sisteme dönülmesi, kısaca yaşanabilir bir Türkiye için. Yaşanılabilir bir kent için, sorunlarını çözmüş, daha güzel bir Afyonkarahisar için elimden geleni yapacağım. Ben bu sokaklarda doğdum, bu sokaklarda büyüdüm, bu şehirde eğitim aldım. Ailem, sülalem bu şehirde yaşıyor. Bu şehre, hemşerilerime borcumu ödeme zamanı geldi” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme