Demirci: Eğitime Sorunlarla Başladık

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, Gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret etti. Demirci, Gazeteniz Kocatepe'nin 60'ıncı kuruluş yıldönümünü kutladı eğitim-öğretim alanında yaşanan sıkıntılara da dikkat çekti

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ederek Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt’u Kocatepe’nin 60’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutladı. 

KOCATEPE DOĞRULUKTAN AYRILMAYAN BİR BASIN KURULUŞU


Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın, muhabirler Burcu Aydın ve Murat Arısoy’un da hazır bulunduğu ziyarette Demirci, “Kocatepe Gazetesi, öğretmenlerin ve idarecilerin takip ettiği, vatandaşın da sorunlarını doğruluktan ayrılmadan yazan bir basın kuruluşu. Sezer Bey’in nezdinde gazetenin tüm çalışanlarını kutluyor; nice 60 seneler diliyorum.” dedi.

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SORUNLARLA BAŞLADI

Demirci: Eğitime Sorunlarla Başladık
Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, eğitim-öğretim yılına ilişkin düşüncelerini de paylaşarak, “Öncelikle 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nın hayırlı olmasını diliyorum. Birtakım sorunlarla yeni eğitim-öğretim yılını açtık. Proje okullarına idarecilerin belirli sendika üyelerinden seçildiğini görüyoruz. Bu durumun aşılmasını diliyoruz. Ayrıca hakaret ve benzeri suçlardan sürgün edilmiş kişilerin yeniden Afyonkarahisar merkezde görevlendirildiğini görüyoruz. Bu da bizce bir eksikliktir.” ifadelerini kullandı. 

DENEME SINAVININ YAPILMASINDA SORUN YOK..!


Demirci, konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli -ki bence maarif yerine eğitim kelimesi kullanımladır- kapsamında gönderilen genelgede deneme sınavlarının okullar tarafından yapılmayacağı bildirildi. Biz bu konuyu araştırdık. Deneme sınavının yapılmasında sorun yok, bu sınavın öğrencileri sınıflandırmasında kullanılması sorun. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin bilgilerinin sınanmasını istiyor, ancak karşılaşılan eksikliklerin de giderilmesini istiyor. Yoksa genelgeyi ‘deneme sınavı yasak’ diye yorumlamak doğru değil.”

ÖDENEKLERİN YETERLİ OLMAYACAĞI ORTADA


Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, okulların ihtiyaçlarının da karşılanması gerektiğini belirterek, “Okullara ödenekler 2 yıl önce gönderilmeye başlandı. Bu yılki ödeneklerin 2 yıl öncesinin de yarısına karşılık geldiğini biliyoruz. Bu durumda okulların ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Okulların temizlenmesi, güvenlik görevlilerinin bulundurulması, yatılı okullarda aşçıların olması gibi temel ihtiyaçlar, ancak velilerin destekleri ile üstesinden gelinebilecek konular. Ödeneklerin yeterli olmayacağı ortada. Bununla birlikte okullarda yeni dönemde Toplum Yararına Programlar ile görevlendirilen personel yerine İşgücü Uyum Programı ile personel alındı. Bu personel, haftada 3 gün çalışacak ve ayda 6 bin lira kazanacak. Diğer günler sorun yaşanmaması için aynı sayıda İUP personeli alınacak. O zaman TYP’den vazgeçtik?” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bakmadan Geçme