• Haberler
  • Genel
  • Demirayak, NTV'de otomobilleri anlattı – Kocatepe Gazetesi

Demirayak, NTV'de otomobilleri anlattı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarlı işadamı Şükrü Demirayak, NTV'de Saffet Üçüncü'nün konuğu oldu Afyonkarahisarlı işadamı Şükrü Demirayak, NTV'de yayınlanan ve otomobil severlerin ilgiyle izlediği 'Saffet Garajda' isimli programa konuk oldu. Programın sunucusu Saffet Üçüncü ile eski otomobiller üzerine sohbet eden Şükrü Demirayak, otomobil merakını, otomobiller hakkındaki bilgisinin nasıl arttığını, hangi otomobilin hangi özelliklere sahip olduğunu anlattı. Şükrü Demirayak’ın işyerinin [&hellip]

Demirayak, NTV’de otomobilleri anlattı

Afyonkarahisarlı işadamı Şükrü Demirayak, NTV’de Saffet Üçüncü’nün konuğu oldu

Afyonkarahisarlı işadamı Şükrü Demirayak, NTV’de yayınlanan ve otomobil severlerin ilgiyle izlediği “Saffet Garajda” isimli programa konuk oldu. Programın sunucusu Saffet Üçüncü ile eski otomobiller üzerine sohbet eden Şükrü Demirayak, otomobil merakını, otomobiller hakkındaki bilgisinin nasıl arttığını, hangi otomobilin hangi özelliklere sahip olduğunu anlattı.
Şükrü Demirayak’ın işyerinin bir bölümüne kurduğu müzede, deyim yerindeyse yok yok! Bahçenin bir bölümü 30 adet antika arabaya ayrılmış: Buick, Corvette, Cadillac59, Chevrolet, Mustang, 1970 Wolksvagen bunlardan sadece bazıları. Hepsi de çalışır durumda ve pırıl pırıl. “Çocukluğumda bindiğim ilk Amerikan arabası beni çarpmıştı. Evlendikten sonra ilk arabam bir Amerikan Caprice Classic oldu” diyen Şükrü Demirayak geçmişi anlatırken; “O devirlerde birer sanat eseri gibiydi arabalar. Markalar arasında muazzam bir yarış vardı, fabrikaların dizaynırları her sene kasa değiştirirlerdi. Günümüzde yedi yılda bir değişiyor kasalar. Eskilerin ruhu vardı, bugünün arabaları kişiliksiz.”
Şükrü Demirayak’ın Müzesi’nde başka neler mi var? Osmanlı nişanları, köstekli saatler, film makinaları, ilk bilgisayarlar, 1940’lardan başlayarak oyuncaklar, eski teraziler, hesap makinaları, 1800’lerden yazar kasalar ve daktilolar… İlk pikap, ilk altın müzik seti, ilk Commodore bilgisayar.. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme