Demirayak Grubu büyüyor – Kocatepe Gazetesi

Ege, İçanadolu ve Akdeniz bölgelerinin en büyük dağıtım şirketi olan Demirayak Grup yatırımlarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. Demirayak Grubu, Isparta'ya açtığı yeni depo ile alt yapısını güçlendirirken, aynı zamanda bu yeni yatırım ile birlikte Isparta'daki işsizliğin önüne set olma gayreti içerisine girdi 80 yıla varan geçmişinden güç alan Demirayak Grup, 1970 [&hellip]

Demirayak Grubu büyüyor

Ege, İçanadolu ve Akdeniz bölgelerinin en büyük dağıtım şirketi olan Demirayak Grup yatırımlarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. Demirayak Grubu, Isparta’ya açtığı yeni depo ile alt yapısını güçlendirirken, aynı zamanda bu yeni yatırım ile birlikte Isparta’daki işsizliğin önüne set olma gayreti içerisine girdi

80 yıla varan geçmişinden güç alan Demirayak Grup, 1970 yıllarında başladığı Isparta’ya kalıcı yatırımlar yapıyor. Demirayak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak, Isparta macerasının 1970 yıllarında başladığını belirterek, malın tatlı ve zor bulunduğu dönemlerde kimsenin kolay bulamadığı sektöründeki ürünleri çok daha rahat bulabildiklerini söyledi. Demirayak, “Çoğu ilde olduğu gibi biz Isparta’ya toptan üstü gıda ve tüketim ürünleri satmak için satış yapıyor idik. Birçok ile gittiğimiz gibi Isparta iline de gelir çok miktarda ürün satar idik. Burada iş birliğinde olduğumuz müşterilerle de çok iyi ilişkilerimiz vardı. 1970 ve 1980 yıllarda sektörümüzdeki ürünlerin kıymetli ve zor bulunduğu dönemlerde çoğu kimsenin kolay bulamadığı itibar ve çalışmalarımız ile ürünleri kolayca bulabilir ve hizmetini verirdik. Dolayısıyla bizim Isparta’ya başlangıcımız 1970 yıllardır” dedi.
200 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE BİR CİRO
2012 yılında hedefledikleri cironun çok çok üzerine çıktıklarını kaydeden Şükrü Demirayak, konuşmasında şunları söyledi:
“Bu bizim alt yapımızı güçlendirmek adına yapmış olduğumuz depo ve ofislerdir. Isparta’da partnerimiz Afyonkarahisar’da olduğu gibi Philip Moris’in vizyonu ile birlikte büyük başarılara imza attık. Örneğin; 2012 yılı hedeflerimiz ciroda yüzde 20 artış idi. Zam gelmemesine rağmen çoğu rakiplerin eksiğe gittiği ya da yerinde saydığı dönemde bölge birincisiyiz, Afyonkarahisar ve Antalya olarak. Hem de yüzde 30 bir ciro artışımız var. Geçen yıl Demirayak Grubun toplam cirosu 180 milyon TL idi. Bu sene beklentilerimiz 200 milyon TL olmasını hedeflemişken yaklaşık 235–250 Milyon TL ciro ile kapatacağız. Yoğun çalışmalarımız devam ediyor.”
Afyonkarahisar ile ilgili başka projelerinin de olduğunu dile getiren Demirayak Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak, “Afyonkarahisar’a başka projelerimiz var , değerlendiriyoruz. Bunun dışında ortaklık teklifi için gelip gidenler var. 2013 yılında yenileme çalışmalarımız devam edecek. Piyasayı takip ediyoruz” dedi.
ABC, BİR TÜRKİYE MARKASI
‘ABC’ üretimine 1980’li yıllarda 5 tonla başladıklarını hatırlatan Şükrü Demirayak, şu anda günlük 300 ton kapasite ile full otomatik üretim yapabildiklerini söyledi. Demirayak, daha sonra şunları dile getirdi: “Bunun haricinde kendi markamız ‘ABC’yi 1989 yılında günde 5 ton ile üretime başlamıştık. Şu anda günlük 300 ton kapasitemiz var ve bu tonaja ulaştığımızdan sonra ABC markası ile Anadolu markalarında sektörümüzde Türkiye marka birinciliği aldık. Türkiye’nin çoğu yerinde distribütörlerimiz ve iş ortaklarımız var. Tüketim ve Gıda ürünlerinde Türkiye lideri olan markalarla iş birliğimiz devam ediyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme