• Haberler
  • Genel
  • DEMARD’da çok sesli kongre – Kocatepe Gazetesi

DEMARD’da çok sesli kongre – Kocatepe Gazetesi

DEMARD’ın 9. olağan gelen kurulunda 145 üye oy kullandı. Beş geçersiz oy çıkan sandıktan Başkan Adayı Mehmet Ali Kayıran’a 65, Şube Başkanı seçilen Reşat Petek’e 75 oy çıktı Demiryolu Makinistler Derneği (DEMARD) Afyonkarahisar Şubesi’nin 9. olağan genel kurul toplantısı 28 Mart Cumartesi günü Garden Kale Otel’de gerçekleştirildi. KIRKPINAR GÖREVİ NOKTALADIDerneğin eski Şube Başkanı Aziz Kırkbunar, [&hellip]

DEMARD'da çok sesli kongre

DEMARD’ın 9. olağan gelen kurulunda 145 üye oy kullandı. Beş geçersiz oy çıkan sandıktan Başkan Adayı Mehmet Ali Kayıran’a 65, Şube Başkanı seçilen Reşat Petek’e 75 oy çıktı

Demiryolu Makinistler Derneği (DEMARD) Afyonkarahisar Şubesi’nin 9. olağan genel kurul toplantısı 28 Mart Cumartesi günü Garden Kale Otel’de gerçekleştirildi.
KIRKPINAR GÖREVİ NOKTALADI
Derneğin eski Şube Başkanı Aziz Kırkbunar, 9. olağan genel kurul toplantısını yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Dernek Başkanlığı görevinde üçüncü dönemi noktaladığını belirten Kırkbunar, iki listenin yarıştığı demokratik bir seçim gerçekleştireceklerini kaydetti. Dernek üye sayısının 174 kişi olduğunu belirten Kırkbunar, mesleki sıkıntılar nedeniyle aktif şekilde kamuoyu gündeminde yer alamadıklarını, yeni seçilecek yönetimin faal ve gündemde olması temennisini sözlerine ekledi.
KAYIRAN: BİRLİK
BERABERLİK KAZANACAK
DEMARD genel kurulunda eflatun liste ile yarışan Başkan Adayı Mehmet Ali Kayıran, makinist camiası olarak pek çok sorunların bulunduğunu, gece gündüz yollarda görev yaptıklarını söyledi. Kayıran, tek yürek olup birlik beraberlik içerisinde hareket etmek için kurulan dernekte yönetime talip oduğunu kaydetti. Yeşil listede yarışan Başkan adayı Reşat Petek ile birlikte seviyeli ve medeni bir seçim yarışında olduklarını vurgulayan M. Ali Kayıran, kim kazanırsa kazansın her iki taraf ve listenin birbirine destek olacağını dile getirdi.
SONUÇ HAYIRLI OLSUN
DEMARD Afyonkarahisar Şube Başkanı seçilen ve yeşil liste ile yarışan Reşat Petek, 9. olağan seçime mevcut Şube Başkanı Aziz Kırkpınar görevi noktaladığı için çıktığını söyledi. Dernekleri aracılığıyla makinistler için daha iyisini yapmak istediğini ifade eden Petek, sonucun hayırlara vesile olmasını diledi.
ARAS: KAZANAN
CAMİAMIZ OLACAK
DEMARD Genel Başkanı Nami Aras, dernek genel merkezinin Ankara’da Maltepe’de derneğe ait bir mekanda olduğunu belirtirken derneğin 8 tane şubesinin olduğunu kaydetti. Aras şöyle konuştu: “Birinci Şubemiz Haydarpaşa İstanbul, ikincisi Ankara, üçüncüsü İzmir, dördüncü Sivas, beşincisi Malatya, altıncı Adana, yedinci Afyon, sekinzincisi de DEMARD Şubemizdir. Türkiye genelinde kuruluşta üye sayısı en fazla olan derneğiz. Üretimden gelen gücümüzü de kullanarak arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için gayret sarf ediyoruz. Afyon Şubemizde iki başkan adayımız yarışıyor. Ben her ikisine de başarılar diliyorum. Yaptığımız genel kurullarımızın hepsi de örnek oldu. Arkadaşlarımız el ele, kol kola, omuz omuza ne yapması gerekiyorsa yapıyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Şu anda derneğimize aşırı derece bir sahiplenme ve özgüven var. Ben arkadaşlarımın hepsini tek tek adaylıklarından dolayı ve yönetimlerini kutluyorum. Kazanan ve kaybeden yok. DEMARD yani camiamız kazansın. Allah’tan hayırlısın diliyoruz.”
DEMARD’DA BAŞKAN PETEK
Yeşil renkli liste yarışan DEMARD Başkan Adayı Reşat Petek ve ekibine sandıktan 75 oy çıktı. Petek’in yönetim kurulunda; Erdal Hasırcıoğlu, Murat Sarıgül, Baki Alpaslan, İdris Memiş, Turgay Kalkan, Ahmet Özdemir, Erkan Satır, Mahmut Ok, Emre Kozan yer aldılar. Denetim kurulu üyeliklerinde; Eyüp Karacağaclıoğlu, İbrahim Çınar, Tuncay Usta bulundu. Disiplin kurulunda; Aziz Kırkbunar, Hamza Karayel, Selahattin Kösement, üst kurul delegeliklerinde Adem Artunç, Orhan Demirkazık yer alıyor.
M. ALİ KAYIRAN’A 65 OY
Eflatun liste ile seçime katılan Başkan adayı Mehmet Ali Kayıran ve listesine sandıktan 65 oy çıktı. Yönetim kurulu üyeliklerinde; Mustafa Bozkaya, Mustaşa Şaban Demirkırkan, Gökhan Demirel, Mahit Şit, Osman Belkuyu, Ahmet Söğüt, Mehmet Akif Dinler, Yusuf Tufan ve Caner Işıkel buludular. Denetim kurulu üyeliklerinde; Tuncay Usta, Eyüp Er, Erkan Çınar yer alırken; Disiplin kurulu üyesi olarak; Yakup Bağ, Onur Esin, Seydi Akbıyık’a yer verildi. Üst kurul delegeliklerinde ise; Adem Artunç, Salih Eren, Selahattin Karakaya, Demirel Balkan, Ümit Öztürk hazır bulundu. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme