Delegeler TASKK genel kuruluna katıldı

Afyon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Üst Kurul Delegeleri Orhan Küçüksağrıcı, Nurettin Akşab, Murat Karaağaç, Mustafa Türkmen, Abdullah Aydoğan katılırken mazeretleri nedeniyle katılmayan delegelerde oldu. Genel Kurulda Divan Başkanlığını Seyit Ateş, Divan Başkan Yardımcılığını Seyfullah Özdemir, Yazman üyeliklerini Meral Taşpınar ve Ali Çelik yaptı.Genel Kurula Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürü Mehmet [&hellip]

Afyon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Üst Kurul Delegeleri Orhan Küçüksağrıcı, Nurettin Akşab, Murat Karaağaç, Mustafa Türkmen, Abdullah Aydoğan katılırken mazeretleri nedeniyle katılmayan delegelerde oldu. Genel Kurulda Divan Başkanlığını Seyit Ateş, Divan Başkan Yardımcılığını Seyfullah Özdemir, Yazman üyeliklerini Meral Taşpınar ve Ali Çelik yaptı.
Genel Kurula Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan katıldı. Bak ve Baykan, yaptıkları konuşmada Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve Spor Genel Müdürlüğü’nün amatör spora bakışı ve hizmetlerini anlattı.
Gençlik ve Spor Bakanı Bak “Amatör spor kulüplerinde başkanlık, yöneticilik yapan herkes gizli kahramandır. Amatörleri ayağa kaldırdığımız zaman Türk sporu da ayağa kalkar. Bu büyük ailenin bireyi olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Sizlere hizmet etme fırsatı bize doğdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bütün teşkilatımızla sizlerin hizmetinizdeyiz” ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN’IN TALİMATI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın amatör sporu iyi bildiğine dikkati çeken Bakan Bak, “Amatör sporun tam merkezinden gelen, her adımını bilen bir Cumhurbaşkanına, lidere sahibiz. Bize talimatı şu; Mahalle sahalarını çoğaltacaksınız. Her tarafa, bulduğunuz yerlere gençlerin spor yapmaları için tesisler yapacaksınız. Çocuklarımızı sokaklardan, uyuşturucu batağından kurtarmamız lazım. Bunu yapmak için de sizlerle beraber olmamız lazım. Türkiye’deki amatör spor kulüplerinin sayısı 13 bin civarında. Bizimle aynı nüfusa sahip Almanya’da bu sayı 100 binin üzerinde. Bunu mahalli idarelerle birlikte yapmamız lazım. Uyuşturucuyla mücadele ederken, amatör spor kulüplerine çok ihtiyacımız var. Mahallenin ağabeylerine ihtiyacımız var. Onlar, sokağa gelen uyuşturucu satıcılarına ‘Çocukları zehirleyemezsiniz.’ diyerek meydan okur. İşte bizim amatör kahramanlarımız bunlar. Amatör kulüplerin yöneticileri olarak bu görevi üstlenmemiz lazım” dedi.
İstanbul’daki Amatörler Evi’nin yapılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katkılarına değinen Bak, amatör camianın bir bireyi olmaktan büyük gurur duyduğunu dile getirdi.
616 delegenin katılımı ile yapılan Genel Kurulda oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alan Ali Düşmez Başkanlığındaki liste 3 yıllığına yeniden göreve geldi.
Genel Kurulda amatör spora yaptığı hizmetlerden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a teşekkür plaketi verildi.

Bakmadan Geçme