Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Değiştirilmeye çalışılan kutsallarımızın farkına varmalıyız”

“Değiştirilmeye çalışılan kutsallarımızın farkına varmalıyız”

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul, Afyonkarahisar’da gençlerle bir araya geldi. Erul, son bir
asırda yaşanan modern zamanların her şeyi değiştirdiğine dikkat çekerek, “Bu değişiklikler bütün hayatımızı
etkiledi. Değiştirilmeye çalışılan kutsallarımızın farkına varmalı, kutsallarımızın ne olduğunu iyi belirlemeliyiz” dedi

 

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından 2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında TDV Evleri’nde kalan üniversite öğrencilerine yönelik “Kudüs Ziyareti Ödüllü” bilgi yarışması düzenlenmişti. Yarışmaya katılan öğrenciler için Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş’un ev sahipliğinde kahvaltılı ödül töreni düzenlendi.
Düzenlenen ödül törenine İl Müftülüğünün daveti üzerine aynı zamanda yarışmaya konu olan “Kudüs ve Aksa” isimli kitabın müellifi Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul katıldı.
“GENÇLER BİZİM BÜYÜK AİLEMİZİN BİRER FERDİ”
Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, yarışmaya katılan gençlere teşekkür ederek, “Sevgili gençler! Sizler bizim büyük ailemizin birer ferdisiniz. Bizim misafirlerimizsiniz. Okullarınız bittikten sonra inşallah her biriniz Anadolu’nun değişik yerlerinde görev yapacaksınız. Şunu unutmayın ki sizler bizim geleceğimiz ve ümitlerimizsiniz. Biz öğrenci evlerimizde kalan sizler için her hangi bir fikri dayatma olmaksızın, okuduğunuz okul ve bölüm her ne ise onun yanında hayata dair özellikle bir Müslüman bireyin ihtiyaç duyacağı yan okumalar diye ifade edebileceğim bilgi ve beslenme kaynakları sunmaya çalışıyoruz. Çünkü yarın hayatta göreviniz her ne olursa olsun ülke adına, ümmet adına ve insanlık adına karar alacak yerlerde olacaksınız. Dolayısıyla bu yaşlarda beslendiğiniz kaynakların sahih ve doğru olması elbette ki son derece önemli.” dedi.
“KAVRAMLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Programı organize eden ev sahibi İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İl Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç ve tüm emeği geçenlere teşekkür eden Bünyamin Erul ise, “Öncelikle Kudüs gibi bir konuyla siz gençlerle beraber olmaktan onur duydum. Sevgili gençler! Malumunuz modern zamanları yaşıyoruz. Özellikle son bir asırda modern zamanlar her şeyimizi değiştirdi. Bu değişiklikler bütün hayatımızı etkiledi. Zihnimizi, bakışımızı, duruşumuzu, her şeyimizi etkiledi ve tasavvurlarımız değişti. Allah tasavvurumuz, peygamber tasavvurumuz, melek tasavvurumuz, ahiret tasavvurumuz değişti. Bunların yanında aile tasavvurumuz, çocuk tasavvurumuz vs. değişti. Bizim bu noktada yapmamız gereken iki şey var. Bunlardan birincisi değiştirilmeye çalışılan kutsallarımızın farkına varmalı, kutsallarımızın ne olduğunu iyi belirlemeliyiz. Hiç kuşkusuz kutsalı Allah belirler, Hz. Peygamber belirler, Kur’an ve sünnet belirler. Bu kutsalları kutsal olduğu için biz her zaman baş tacı yaparız. Son zamanlarda kutsalların bile sorgulandığı, sabitelerin bile tartışılır hale geldiği, özellikle gençlerin artık tamamen pozitivist bir şekilde düz mantıkla düşünerek, biraz teknolojinin biraz da bilimin etkisiyle her şeyi sorguladığı bir dönemi yaşıyoruz. Bunda elbette dini öteleme, sünneti devre dışı bırakma çalışmalarının etkisi vardır. İşte bu çerçevede bizlerin öncelikle kutsalımıza, sabitelerimize sahip çıkmamız lazım. İkinci husus ise, son yıllarda gençlerimizde özellikle kavramların anlaşılması konusunda ciddi bir sıkıntı var. Günümüzde bazı kavramlarımızın içi boşaltılmaya hatta o kavramın zıttı bir kavramla ifade edilmeye çalışılıyor. Mesela millet kavramı sadece bir ulusa mensup vatandaşlar, nüfus, ırk vs. anlamlarına daraltılmış gözüküyor. Hâlbuki Millet kavramı hem Kur’an’ın hem Hz. Peygamberin kullandığı bir kavramdır. Bu yönüyle millet kavramı tam da Din anlamındadır, Ümmet anlamındadır. Dolayısıyla bizlerin kavramlarımıza da mutlaka sahip çıkmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Bünyamin Erul rehberliğinde, Kudüs ve Aksa kitabının kritiğinin yapıldığı program yapılan yarışmada dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi. Yarışmada iki kız ve iki erkek öğrenci Kudüs ziyareti ödülünü kazanırken, ilk yediye giren diğer öğrencilere de para ödülü verildi.