'Değerler eğitimiyle kalplerin sancısı dinecek'

Değerler Hareketi (DEHA) Ödül Töreni İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.PROJE 5 YILDIR UYGULANIYORProgramın açılış konuşmasını DEHA’dan Sorumlu Şube Müdürü Hikmet Tuncer yaptı. Beş yıl boyunca okullarda yürütülen 'Değerler Hareketi' kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Tuncer, 'İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce, öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticiler ile paydaşları toplumsal [&hellip]

Değerler Hareketi (DEHA) Ödül Töreni İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
PROJE 5 YILDIR UYGULANIYOR
Programın açılış konuşmasını DEHA’dan Sorumlu Şube Müdürü Hikmet Tuncer yaptı. Beş yıl boyunca okullarda yürütülen “Değerler Hareketi” kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Tuncer, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce, öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticiler ile paydaşları toplumsal değerler konusunda harekete geçirmeyi hedefledik. Öğrencilerde kazanımları, kurumlar ve toplumda bu konudaki farkındalık düzeyini artırmak, ahlaki değerlerle donatılmış öğrenciler yetiştirmek için uğraş verilmektedir. Bu kapsamda öğrencilerin yeteneklerini keşfederek bu yeteneklerini doğru ve faydalı bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla son beş yılda ‘Değerler Hareketi’´ ismiyle ilimizdeki her tür ve dereceden okul/eğitim kurumlarında Valilik onayı ile bu proje yürürlüğe girdi” dedi.
19 FAALİYET ÖDÜLLENDİRİLDİ
Hikmet Tuncer 2017-2018 öğretim yılı boyunca, her ay farklı bir değerin işlendiği faaliyet ve proje tabanlı çalışmada, sağlıklı iletişim, temizlik, hak ve sorumluluklar, merhamet tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmak, kanaatkârlık konularında etkinlikler gerçekleştirildiğini söyledi. Faaliyetlerin okul idaresi, öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği ile gerçekleştirildiğini belirten Tuncer, “Yapılan faaliyetlerle ilimizdeki birçok vatandaşa da ulaşılmıştır. Faaliyet konuları İl Milli Eğitim müdürlüğünce öğretmen görüşleri ve anketlerle her yıl sene başında belirlenmekte ve faaliyetin tüm okul-kurumlarda uygulaması sağlanmaktadır. Böylelikle her ay aynı konuda il genelinde ortak farkındalık ve iyilik akımı oluşumu sağlanmaktadır. Öğrencilerde akademik gelişimin yanında ruhsal gelişimi tamamlamaya yönelik yaparak, yaşayarak ve hissederek öğrenme sağlanmakta, böylelikle milleti millet yapan özelliklerin gelecek nesillere aktarılarak devamı sağlanmaktadır. Değerlendirme sonucunda özgünlük bakımından dereceye giren 19 faaliyet ödüle layık görülmüştür’’ diye konuştu.
ADALETİN SESİNE KULAK VERİLMELİ
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise yaptığı konuşmada, gelecek ve insanın yeniden insanca bir hayata kavuşabilmesi için nebevi rahmete, adalet ve hakikatin sesine kulak verilmesi gerektiğini kaydetti. Yalçın şöyle konuştu:
“Değersizlik, fıtratımızda yaratılışımızda var olan ama sonradan bozmak için tahrif ve tahrip etmek için büyük emek harcadığımız insanı insan yapan değerlerimizden yoksun oluşumuz değil mi? İşte bizim 5 yıldır yürüttüğümüz Değerler Hareketi değerler eğitimi projemiz ile bu yaraya bu iç acısıyla, insana ve insanlığa merhem sürmektedir. Ağrıyan kalplere küçük küçük dokunuşlarla bu sancıları dindirmektedir. Kirlenmiş dünyanın sahillerine vurmuş deniz yıldızlarından bir tanesinin  daha ölmesinin engellemektir.  Biz istiyoruz ki yaratılanı sevelim Yaradan’dan ötürü. Biz istiyoruz ki sevgiyi, saygıyı, adaleti, merhameti, yardımlaşmayı, paylaşmayı, hoşgörüyü, doğruluğu, dürüstlüğü, hakkı, hakikati topluma hâkim kılalım. Artık dünyada savaşlar olmasın. Bu savaşları çıkaran zeki insanlar olmasın. Bir düğme ile yüzlerce binlerce insanı canlıyı katleden makineleri üreten yüksek mühendisler olmasın. Okyanus sahillerinde sahile vurmuş bebekler olmasın. Bu çalışmada emeği geçen başta proje ekibimiz olmak üzere tüm okullarımıza, yönetici ve öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”  
Program dereceye giren okullara ödüllerinin takdim edilmesi ile tamamlandı. Törene; AKÜ Rektör Yardımcısı İsa Sağbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakmadan Geçme