• Haberler
  • Gündem
  • Değer ödülleri başvuruları başladı – Kocatepe Gazetesi

Değer ödülleri başvuruları başladı – Kocatepe Gazetesi

5. Türkiye Değer Ödülleri için başvuruları okul müdürlükleri aracılığıyla www.turkiyedegerodulleri.com adresine en geç 15 Mart 2016 tarihine kadar yapılması gerekiyor.DEĞERLER EĞİTİMİ ÖNEMLİEnsar Vakfı Şube Başkanı İbrahim Durgut, bireyi, aileyi, toplum ve dünyayı tehdit eden risk ve sorunların çözümünde toplumsal yaşantının temel yapısını oluşturan milli, manevi, sosyal, ahlaki ve kültürel değerleri sıraladı. Vazgeçilemez değerlerin yardımlaşma, dayanışma, [&hellip]

5. Türkiye Değer Ödülleri için başvuruları okul müdürlükleri aracılığıyla www.turkiyedegerodulleri.com adresine en geç 15 Mart 2016 tarihine kadar yapılması gerekiyor.
DEĞERLER EĞİTİMİ ÖNEMLİ
Ensar Vakfı Şube Başkanı İbrahim Durgut, bireyi, aileyi, toplum ve dünyayı tehdit eden risk ve sorunların çözümünde toplumsal yaşantının temel yapısını oluşturan milli, manevi, sosyal, ahlaki ve kültürel değerleri sıraladı. Vazgeçilemez değerlerin; yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, misafirperverlik, vatanseverlik, doğruluk, adalet, iyilik, temizlik, çalışkanlık, dürüstlük, sevgi, saygı, duyarlı olma, adil olma, paylaşımcılık olarak tanımlayan Durgut; “Tüm bu kazanımlar en önemli referanslardır. Eğitim sistemimiz öğrencilere; bilgi, beceri, tutum kazandırmanın yanında onların dengeli, sağlıklı gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, temel ve insani değerleri kazanmış iyi insan, iyi vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak görevini üstlenmiştir. Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirine bağlayan, gelişmeyi, mutluluğu ve huzuru sağlayan, risk ve tehditlerden koruyan ahlaki, insani, sosyal, manevi değerlerimizin tüm bireylere kazandırılmasında en önemli etken eğitimdir. Bu kazanımlarımızın öğrencilerimize aktarılmasında değerler eğitimi önem kazanmaktadır.” dedi.
HEDEF BAŞARILI ÖRNEKLER
Değerler eğitiminin, toplumun tümünü ilgilendirdiğinden çok boyutlu olarak ele alınması gerektiğine temas eden İbrahim Durgut; “Eğitimdeki tüm unsurların ve paydaşların ortak bir duyarlılık ve bilinçle hareket etmesi gerekir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında, değerlerimizle ilgili olarak öğrencilerin yeterliliklerini arttırmak ve bunların davranışlarına yansımalarını sağlamak için çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Öğrencilerimizin evrensel, milli ve manevi değerlerle donanımlarına katkı sağlamak, sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemek, yarışma etkinlikleri çerçevesinde üretilen eserlerin ve Değer Ödülü kategorisinde başarılı örneklerin gündeme taşınarak öğrencilerde motivasyon sağlamak amacıyla Bakanlığımız ve Ensar Vakfı arasında ‘Türkiye Değer Ödülleri’ protokolü imzalanmıştır. ‘Türkiye Değer Ödülleri’ ile öğrencilerimizde ve toplumda değerler konusunda farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek bilinç kazandırmak ve öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek amaçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.
İKİ ANA KATEGORİ VAR
İbrahim Durgut, 2015-2016 eğitim öğretim yılında, Türkiye genelindeki özel ve resmi ortaokul ve orta öğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencileri kapsayan “Türkiye Değer Ödülleri”nin ana temasının sorumluluk olduğunu, ödüllerin iki ana kategoriden oluştuğunu bildirdi. “Değer Ödülü” kategorisinde okul yöneticileri veya öğretmenleri; Sorumluluk değerini en güzel şekilde davranışları ile ortaya koyan öğrencileri tespit edecek. Türkiye Değer Ödülleri Eser Ödülü kategorisinde ise sorumluluk değerini yansıtacak şekilde şiir, hikaye, resim, kısa film, karikatür yarışılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme