Değer miydi Furkan?

Bunalıma girdiği belirtilen 23 yaşındaki Furkan kendisini Karahisar Kalesi'nden aşağıya attı. Düşme sonucu yaralanan Furkan ikinci kez kendini aşağı bırakarak yaşamına kıydı   Afyonkarahisar'da bugün acı bir olay yaşandı. Edinilen bilgiye göre, çalıştığı işyerinden ayrılan Furkan Özcan isimli 23 yaşındaki genç bir süre iş ve diğer sorunları nedeniyle bunalıma girdi. Dün öğleden sonra Afyon Kalesi'nde [&hellip]

Bunalıma girdiği belirtilen 23 yaşındaki Furkan kendisini Karahisar Kalesi’nden aşağıya attı. Düşme sonucu yaralanan Furkan ikinci kez kendini aşağı bırakarak yaşamına kıydı

Afyonkarahisar’da bugün acı bir olay yaşandı. Edinilen bilgiye göre, çalıştığı işyerinden ayrılan Furkan Özcan isimli 23 yaşındaki genç bir süre iş ve diğer sorunları nedeniyle bunalıma girdi. Dün öğleden sonra Afyon Kalesi’nde büfesi olan arkadaşının yanına giden ve bir süre arkadaşı ile oturup çay içen Furkan Özcan daha sonra üzerinde bulunan cep telefonu, kimlik ve cüzdan gibi eşyaları yanına bıraktı. Arkadaşı ile görüştüğü sıra durumunun iyi olmadığı ve ağladığı iddia edilen Furkan Özcan, Kale surlarına çıktı. Görgü tanıkları kendini Kale’den aşağıya bırakan Furkan Özcan’ın düştüğü yerden kalkarak bir kez daha kendini boşluğa bıraktığını dile getirdiler. İkinci kez atladığı sırada kayaların arasına sıkışan Furkan Özcan sıkıştığı yerde hayatını kaybetti.

İhbar sonrasında olay yerine çok sayıda sağlık görevlisi, emniyet mensubu ve AFAD ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler arama kurtarma çalışmalarına başladı. Çay ocağı işletmesi olan arkadaşı, Furkan’ın atladığını görünce hemen aşağıya inerek Furkan’ı aramaya başladı. Kale’nin ön kısmından yukarıya doğru tırmanan yakınları tüm aramalara rağmen Furkan’ı bulamadılar.

HELİKOPTER VE DRON İLE ARAMA YAPILDI

Olay yerine çağırılan 112 Acil Helikopteri Kale etrafında turlar atmasına rağmen Furkan’a ait bir ize rastlayamadı. Afyon Kalesi’ndeki kayalıklara fazla yaklaşamayan 112 Acil Helikopteri sonuç alamayınca daha sonra Emniyet mensuplarının getirdiği drone ile arama çalışmaları başladı. Net görüntü alma noktasında kayalara daha çok yaklaşabilen drone Furkan’ın düşme ihtimali olan noktaya doğru aramayı sürdürdü. Bir süre yapılan aramalar sonucu Furkan’ın iki kaya arasında sıkıştığı görüntüsüne ulaşıldı.

AFAD EKİPLERİ KALEDEN AŞAĞIYA İNDİ

AFAD ekipleri Kale zirvesinden aşağıya ipler sarkıtarak görüntü alınan kayalara inmeye çalıştı. Bu sırada kalenin ön tarafından yukarıya tırmanan gençler de AFAD mensubuna yardım için beklemeye geçti. AFAD mensubunun Furkan’a ulaşmasının ardından Furkan’ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kale’nin ön tarafından yukarıya tırmanan gençlerin ve 112 ekiplerinin yardımıyla Furkan’ın cansız bedeni Kale eteklerinden aşağıya indirildi.

ANNE-BABA FENALIK GEÇİRDİ

Evlatlarının Kale’den atladığını öğrenen Furkan’ın anne ve babası olay yerine geldi. Furkan’ın babası ve annesi olay yerine geldiğinde görevliler Furkan’a ulaşmaya çalıştıklarını, durumunu bilmediklerini söyledi. Baba yukarıya tırmanarak oğlunun vefat ettiğini öğrenince fenalık geçirdi. Anne ise oğlunun cansız bedenini yukarıdan indirilirken gördüğünde evladının vefat ettiğini anladı. Fenalık geçiren anneye ve babaya 112 ekipleri müdahale ederek sakinleştirmeye çalıştı.

Daha sonra olay yerine gelen cenaze nakil aracı ile Furkan’ın cansız bedeni Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. >> Kocatepe Haber Merkezi

Bakmadan Geçme