• Haberler
  • Genel
  • Defterdarlık’ın 'kalite'si tescillendi – Kocatepe Gazetesi

Defterdarlık’ın 'kalite'si tescillendi – Kocatepe Gazetesi

Defterdar Mustafa Ceylan, Defterdarlık birimlerince ZEKA tarafından düzenlenen 2012 yılı Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan “Kurumsal Verimlilikte Hizmet Kalitesinin Arttırılması ve Sürdürülebilirliği” adlı projenin başarılı bulunması ve personelin kendi çabasıyla 12 Mart’ta TSE EN ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldığını açıkladı Defterdarlıkta düzenlenen basın toplantısında Defterdar Mustafa Ceylan’ın yanı sıra, Defterdar Yardımcısı Murat Toy, [&hellip]

Defterdarlık'ın “kalite”si tescillendi

Defterdar Mustafa Ceylan, Defterdarlık birimlerince ZEKA tarafından düzenlenen 2012 yılı Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan “Kurumsal Verimlilikte Hizmet Kalitesinin Arttırılması ve Sürdürülebilirliği” adlı projenin başarılı bulunması ve personelin kendi çabasıyla 12 Mart’ta TSE EN ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldığını açıkladı

Defterdarlıkta düzenlenen basın toplantısında Defterdar Mustafa Ceylan’ın yanı sıra, Defterdar Yardımcısı Murat Toy, Personel Müdürü Hüseyin Gezen’de hazır bulundu. Defterdar Mustafa Ceylan, merkez birimlerin, TSE EN ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alınması amacıyla ZEKA tarafından düzenlenen 2012 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Defterdarlık tarafından “Kurumsal Verimlilikte Hizmet Kalitesinin Arttırılması ve Sürdürülebilirliği” adlı projenin başarılı bulunduğunu söyledi.
BELGE 12 MART’TA ALINDI
Defterdar Mustafa Ceylan, “Kurumsal Verimlilikte Hizmet Kalitesinin Arttırılması ve Sürdürülebilirliği” projesi kapsamında merkez birimlerde görevli 30 personele eğitim verildiğini açıkladı. Merkez birimlerde görevli personelin kendi çabasıyla TSE EN ISO 9001-2008 kalite yönetim sisteminin gerektirdiği tüm çalışmaların kısa sürede bitirildiğini anlatan Ceylan; “12 Mart tarihinde TSE EN ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alınmıştır. Bilindiği üzere, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi’nin amacı; mal ve hizmetlerin üretilmesinde tüm aşamaları belirleyerek her defasında aynı kalitede mal ve hizmet üretip sunmak, hizmetleri sunan çalışan ile vatandaş memnuniyetim sağlamak, geliştirmek, daha etkin ve verimli hale getirmektir. Uluslararası rekabetin gelişmesi, koşulların zorlaşması ve tüketici hareketinin evrensel düzeyde gelişmesi, kaliteyi bütünsel olarak ele alma gereğim doğurmuştur. 1960’larda kalite oluşumuna tüm birimlerin katılması fikirleri gelişmiştir. Kaliteye ve onun sağladığı sürece bütünsellik içinde bakma gereği, 1980 yılların başından itibaren “toplam kalite” kavramının tüm dünyaya yayılmasına neden olmuştur.” dedi.
ASGARİ ÖZELLİKLER BELİRLENDİ
Son yıllarda meydana gelen teknolojik gelişmelerin, insana ve yönetime bakışı açısını değiştirdiğini, yeni yönetim anlayışlarının ortaya çıkmasına neden olduğunu kaydeden Defterdar Ceylan; “Özellikle kamusal hizmetlerde kamunun kaynaklarının sınırlı olması, kalite kavramının yerleşmemiş olması, kamusal kaynakların ve zamanın etkin, verimli ve tutumlu olarak kullanılamaması kamuoyunda hoşnutsuzluğun oluşmasına neden olmuştur. Yönetim bilimindeki gelişmelerle birlikte kamusal hizmete verilen önemin artmasıyla sunulan hizmetlerin değişen ve gelişen koşullara uyarlı duruma getirilmesi gerektiği bir ihtiyaç olarak görülmeye başlanmıştır. Bunun sonucunda kamu hizmetlerinin kalitesinden bahsedebilmek için bu hizmetlerde bulunması gereken asgarî özelliklerin neler olması gerektiği belirlenmiştir. Buna göre kamusal hizmetlerde, şeffaflık, müşteri katılımı, müşteri ihtiyaçlarının karşılanması, hizmetin zamanında sunulması, hizmete erişimin mümkün olması, süreklilik, hassaslık ve güvenilirliğin olması bunlardan bir kaçıdır.” diye konuştu.
HİZMETE GÜVEN DUYULMALI
Teknolojinin hızla değiştiği, her gün başka bir bilginin üretildiğini belirten Defterdar Mustafa Ceylan, günümüzde eski bilgilerle ya da yöntemlerle hizmet üretilemeyeceğine dikkat çekti. Defterdarlığın, sunulan hizmetlerin ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirilmesi ile bu konuda önemli bir adım attığını belirten Ceylan; “Bilindiği üzere, kurumsal hizmet alanlarımızın çeşitli olması ve toplumun farklı kesimlerine hizmet verilmesi nedeniyle Defterdarlığımızca sunulan hizmete güven duyulması, vatandaşlarımızın beklentilerinin karşılanması bizim için temel önem arz etmektedir. Çünkü, kurumsal kimliği güçlü ve topluma güven veren kamusal hizmet üretmek, kurumsal kaliteyi güçlendirerek hizmet alanlarımızdan biri olan vergi toplamayı etkinleştirerek, bölgesel kalkınmaya da katkı yapacaktır.” ifadelerini kullandı.
KALİTE SONSUZ SEYAHAT
Kurumsal değişim sürecinin zaman aldığını, ancak değişime ve sürekli gelişmeye açık kurumsal politika ve çalışanlarla bu süreci kolayca aşacaklarını söyleyen Defterdar Mustafa Ceylan sözlerine şöyle devam etti: “Defterdarlığımız tarafından sunulan hizmetlerde sürekli iyileştirme ve gelişmeyle vatandaşlarımıza çok daha iyi hizmet sunacağımıza inanmaktayız. Bu çalışmalarda, büyük bir özveriyle çalışan tüm personelimize, Zafer Kalkınma Ajansına, Türk Standartları Enstitüsüne ve Vali İrfan Balkanlıoğlu’na destekleri için teşekkürü bir borç bilirim. Thomas J. Peters’in dediği gibi ‘Kalite geliştirme asla sona ermeyecek bir seyahattir.’ Biz bu seyahate kurum olarak başladık. Çünkü, bugünü dünün kurallarıyla yönetilmeyeceğinin farkındayız.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme