Dedektörlü bomba araması bir haftada bitecek

5 Eylül’de 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasının ardından patlamanın bulunduğu Ataköy ve Kışlacık köylerinde topraktan mühimmat çıkmaya devam ediyor. Daha önce yapılan çalışmalarda 12 bin el bombası ile 70 havan bulunduğunu hatırlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu son üç günde yapılan aramada 70’in üzerinde el bombası ile eksik obüs mermisinin de bulunduğunu söyledi. 3 GÜNDE 70'İN [&hellip]

Dedektörlü bomba araması bir haftada bitecek

5 Eylül’de 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasının ardından patlamanın bulunduğu Ataköy ve Kışlacık köylerinde topraktan mühimmat çıkmaya devam ediyor.

Daha önce yapılan çalışmalarda 12 bin el bombası ile 70 havan bulunduğunu hatırlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu son üç günde yapılan aramada 70’in üzerinde el bombası ile eksik obüs mermisinin de bulunduğunu söyledi.

3 GÜNDE 70’İN ÜZERİNDE
EL BOMBASI BULUNDU
Tarlaların sürülmeye başlamasıyla toprağa saplanan mühimmatın ortaya çıkması ihtimaliyle dedektörlerle yeniden başlatılan aramada üç günde 70’in üzerinde el bombası bulundu.
Çalışmaları yerinde inceleyen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, çalışmalarda eksik obüs mermisinin de bulunduğunu söyledi. Patlamanın yaşandığı bölgede bulunan Ataköy ve Kışlacık köyleri arasında daha önce yapılan çalışmalarda 12 binin üzerinde el bombası bulunduğunu hatırlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu, mevsimin sonbahara dönmesiyle bir çok bitkinin kuruduğunu ve daha önce görülmeyen mühimmatın görülür hale geldiğini anlattı.
70 HAVAN VE 12 BİN
EL BOMBASI BULUNMUŞTU
Çiftçilerin toprağı sürmesiyle toprak altında kalan mühimmatın gün ışığına çıkmış olabileceği ihtimaliyle yeniden detektörlü çalışma başlattıklarını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Bir buçuk ay önce bizi büyük bir üzüntüye boğan adeta kahreden bir patlama gerçekleşti. Mühimmatlar bu geniş araziye adeta saçıldı. Olayın daha sıcaklığıyla bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri talep ettik. 50 civarında bomba imha ekibi geldi. O çalışmalarda çıplak gözle görülebilen mühimmatlar toplandı. 70 kadar havan mermisi ile 12 binin üzerinde patlamamış el bombası bulundu. Fakat o an patlamanın basıncıyla bazı patlamamış bombaların toprağın altına gömülmüş olabileceği endişesindeydik. Bunun üzerine detektörlü aramalara da başladık” dedi.
VATANDAŞLARIMIZ
BOMBA GÖRÜRSE
KESİNLİKLE DOKUNMASIN
Son üç günde 70’in üzerinde el bombası ile eksik olduğu tespit edilen obüs mermisinin de bulunduğunu ifade eden Balkanlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Çalışmalarda pek çok mühimmat ile bir tane eksik olan kayıp 105’lik obüs mermisi bulundu. Eksik obüs mermisi kalmadı. Son iki, üç günlük çalışmalarla 70’e yakın el bombası bulunmuştu. Dün de 27 el bombası bulundu. Biz vatandaşlarımızın can ve mal kaybı açısından çok önem arz eden, yeni facialara yol açmaması gereken her türlü tedbiri almış bulunuyoruz. Bölgeyi 5’e böldük. İnce ince her santimetrekaresine bakılıyor. Yine de gözden kaçılabilen, fark edilmeyen mühimmat kalabilir. Böyle bir durumda da vatandaşlarımızı kesinlikle bombalara temas etmemelerini ve derhal emniyete haber vermesini istiyoruz.”
Jandarma Komutanı J. Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ile Ataköy ve Kışlacık muhtarlarının da katıldığı incelemelerde dedektörlü aramaların bir hafta içinde tamamlanacağı açıklandı. Vali Balkanlıoğlu’nun incelemesi sonrası basın mensuplarının çekim yaptığı sırada iki el bombası daha bulundu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme