• Haberler
  • Genel
  • Dazkırı’da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Dazkırı’da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Dazkırı Kaymakamı Beşir Nursaçan başkanlığında Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesinde siyasi parti temsilcileri, adaylar ve ilgili kamu görevlileri ile 'Seçim Güvenliği Toplantısı' yapıldı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde uyulması gereken esasları görüşmek üzere Dazkırı Kaymakamı Nursaçan siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkan adayları ve mahalle muhtarları ile toplantı yaptı ŞARTLAR ADİL VE [&hellip]

Dazkırı'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Dazkırı Kaymakamı Beşir Nursaçan başkanlığında Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesinde siyasi parti temsilcileri, adaylar ve ilgili kamu görevlileri ile “Seçim Güvenliği Toplantısı” yapıldı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde uyulması gereken esasları görüşmek üzere Dazkırı Kaymakamı Nursaçan siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkan adayları ve mahalle muhtarları ile toplantı yaptı

ŞARTLAR ADİL VE EŞİT OLMALI
Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu, güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Dazkırı Kaymakamı Beşir Nursaçan, 30 Mart tarihinde yapılacak olan seçimler için yürütülen seçim çalışmaların Dazkırı’ya yakışır olmasını istedi. Kaymakam Nursaçan; “Kanun ve mevzuatlar çerçevesinde, vatandaşların birbirlerine karşı saygılı ve huzur içinde bir seçim geçirmesini diliyorum. Adil, tarafsız, her siyasi partinin aynı mesafe ve eşitlikte, aynı imkânlar içerisinde seçime girmesini arzulamaktayız. Bu yüzden bir toplantı yapıp görüş alışverişinde bulunalım istedik. Şimdiden yapılacak seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi.
PRENSİP KARARLARI
FAYDA SAĞLAYACAK
Kaymakam Beşir Nursaçan, seçim takviminin huzurlu, güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi ve seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıtılması gerektiğini belirtti. Nursaçan; “Seçim kurulları, mülki idare amirlikleri ve siyasi partiler mevzuat hükümleri çerçevesinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmektedir. İlçemizin sosyo-ekonomik yapısı da göz önünde bulundurularak, siyasi partilerve adayların sürdüreceği propaganda çalışmalarının çevrede gürültü kirliliği oluşturmaması, her siyasi partinin rahat, güvenli ortamda propaganda çalışmalarını sürdürebilmesi, vatandaşlarımızın rahatsız edilmemeleri gerekiyor. Bunlar ve lüzum görülen diğer hususlarda prensip kararlarının alınması fayda sağlayacaktır. Siyasi parti yönetici ve temsilcileri teklif ve önerilerini değerlendireceğimiz bu toplantıda, ortaklaşa alınacak kararların, seçim sürecinin ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz siyasi yaşamı ile demokratik hak ve özgürlüklerin kullanımına katkı sunacağına inanıyorum.” diye konuştu.
YAPILACAKLAR
VE YASAKLAR ELE ALINDI
Toplantıda; Seçimle ilgili genel esaslar, seçim öncesi alınacak güvenlik tedbirleri, miting alanları ve güzergahlar, seçim büroları, hoparlörle propaganda, propaganda amaçlı yayın ve malzeme dağıtma, ilan ve reklam yerleri, afişlerin kaldırılması, sandık alanı ve çevresi, sandı alanında bulunabilecekler, sandık alanındaki yasaklar ve yapılmalacak faaliyetler ile seçim günü yapılmaması gerekenler ele alındı. Bilgilendirme sunumları; İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden Başpolis Memuru Ramazan Yılmaz ve Polis Memuru Bülent Çeliktaş tarafından yapıldı. Toplantıya; Dazkırı Kaymakamı Beşir Nursaçan, Garnizon Komutanı Murat Dirican, Belediye Başkanı Ertan Demirsoy, Emniyet Amiri Ömer Gündüzlü, siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkan adayları ve mahalle muhtarları katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme