• Haberler
  • Genel
  • Dazkırı’da haşereyle mücadele sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Dazkırı’da haşereyle mücadele sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Dazkırı Belediyesi tarafından havaların ısınmasıyla birlikte artan haşere ve zararlılar için ilaçlama çalışması yapılıyor Dazkırı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bu yıl mevsimsel değişiklik nedeniyle yağmurların Temmuz ayı ortalarına kadar devam etmesi sonucu Belediye’nin larva mücadelesinin etkisini azalttığından dolayı, yaz başında özellikle kara sineklerin çoğalmasına rağmen haşereyle mücadelede başarılı olunduğu bildirildi.Dazkırı Belediyesi tarafından sivrisinek, karasinek ve hamam [&hellip]

Dazkırı'da haşereyle mücadele sürüyor

Dazkırı Belediyesi tarafından havaların ısınmasıyla birlikte artan haşere ve zararlılar için ilaçlama çalışması yapılıyor

Dazkırı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bu yıl mevsimsel değişiklik nedeniyle yağmurların Temmuz ayı ortalarına kadar devam etmesi sonucu Belediye’nin larva mücadelesinin etkisini azalttığından dolayı, yaz başında özellikle kara sineklerin çoğalmasına rağmen haşereyle mücadelede başarılı olunduğu bildirildi.
Dazkırı Belediyesi tarafından sivrisinek, karasinek ve hamam böceği gibi halk sağlığını tehdit eden zararlı haşereler ile mücadele etmek için gün boyu sokak sokak dolaşarak ilaçlama gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, aynı zamanda ahırlar ve gübreliklerin de ilaçlandığı ifade edildi.
Kullanılan ilaçların insana ve doğaya saygılı diğer canlılara zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği ve Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ilaçlar olduğunu kaydeden Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, “Çöpler suyu akmayacak şekilde ağızları bağlı poşet içerisinde konteynerlere bırakılmadır. Kalorifer ve su boruları, lavabo ve lavabo altı delikleri ve çatlakları hamam böceğinin çıkamayacağı şekilde kapatılmalı, sık sık badana yapılmalıdır. Bodrum ve bahçelerde haşere üremesine müsait olan yerler kilitli ve kapalı tutulmalıdır. Sivrisinek üremesinin önüne geçilmesi amacıyla açıkta su bırakılmaması ve dolu su kaplarının boşaltılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme