• Haberler
  • Genel
  • Dazkırı’da 9 aileye saanen keçisi dağıtıldı

Dazkırı’da 9 aileye saanen keçisi dağıtıldı

Dazkırı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 9 aileye saanen ırkı 117 keçi dağıttı Dazkırı İlçesine bağlı Darıcılar Köyü’nde yapılan dağıtıma katılan İlçe Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, vakıf aracılığı ile yürütülen gelir getirici proje kapsamında 9 aileye 12 keçi ve 1 teke verildiğini ve toplamda 117 adet saanen ırkı keçi ve tekenin dağıtıldığını söyledi. [&hellip]

Dazkırı'da 9 aileye saanen keçisi dağıtıldı

Dazkırı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 9 aileye saanen ırkı 117 keçi dağıttı

Dazkırı İlçesine bağlı Darıcılar Köyü’nde yapılan dağıtıma katılan İlçe Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, vakıf aracılığı ile yürütülen gelir getirici proje kapsamında 9 aileye 12 keçi ve 1 teke verildiğini ve toplamda 117 adet saanen ırkı keçi ve tekenin dağıtıldığını söyledi.
Kaymakam Yeşilkuş, şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Orman köyüne yönelik dar gelirli vatandaşlarımızı refaha kavuşturmak amacıyla proje hazırlandı. Mineral zenginliği bakımından anne sütüne yakın süte sahip, besleyici ve enerjisi ile piyasada tutulan saanen keçi türünü seçtik. Bu ırkı sütü inek ve koyun sütüyle kıyaslandığında daha iyi ve daha pahalıdır. Veteriner kontrolleri yapılmış, kulak küpeleri bulunan ve sigortalı olan küçükbaş hayvanları 9 ailemize dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızın bu küçükbaş hayvanlara iyi bakacağını ve geçimini temin etmeye çalışacağını umut ediyorum.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Beyaz rengi ve güzellikleri ile vatandaşların ilgisini çeken saanen keçilerin toplam 127 bin 500 TL’ye mal olduğu kaydedildi.
Darıcılar Köyü’nde yapılan dağıtım programına Kaymakam Yeşilkuş’un yanı sıra, İlçe Jandarma Komutanı J. Kıdemli Başçavuş Murat Dirican, İlçe Emniyet Amiri Ecevit Altun, SYDV Müdürü Soner Mutlu, Vakıf Memuru Uğur Demir, Darıcılar Köyü Muhtarı Mustafa Şenkaya ve vatandaşlar katıldı. (AA)

Bakmadan Geçme