• Haberler
  • Genel
  • 'Dayatmaya boyun eğmeyiz' – Kocatepe Gazetesi

'Dayatmaya boyun eğmeyiz' – Kocatepe Gazetesi

Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap'ın açıklama ve demeçlerini yorumlayan Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük: 'Arkamızda binlerce kişinin ekmeğinin vebali varkenbiz hiç bir dayatmaya boyun eğmeyiz ve bu özelliğimizi de Sayın Başbakanımızdan aldık.' Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük yaptığı açıklamada, 12 Ekim tarihinde Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap'ın [&hellip]

“Dayatmaya boyun eğmeyiz”

Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap’ın açıklama ve demeçlerini yorumlayan Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük: “Arkamızda binlerce kişinin ekmeğinin vebali varkenbiz hiç bir dayatmaya boyun eğmeyiz ve bu özelliğimizi de Sayın Başbakanımızdan aldık.”

Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük yaptığı açıklamada, 12 Ekim tarihinde Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap’ın açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.
“BÜTÜN KESİMHANELER KENDİLERİNİ BİLİR”
İl Müdürü Hüseyin Arap’ın et sektörüne yönelik tasarruflarını eleştiren Oda Başkanı İbrahim Yörük, 9 mezbahanın kapatılmasını, Afyonkarahisar’da 100 yıldır çalışan et sektörünü küçültmeyi bir marifet gibi anlatmanın ne anlama geldiğini bilemediklerini söyledi. Kendilerine göre başarının 9 mezbahanın kapatılmasını engelleyerek olabileceğini savunan Yörük; “Kalan 24 mezbahayı da kapatma zamanının iştahla beklendiği şu ifadeden anlaşılabilir. Resmi veterinerin korkusundan kesim raporu yazmaya gidemeyip de, il merkezinde bir kafede oturup kesim raporu yazdığını neden paylaşmıyorsunuz? Sanırım il müdürümüz de bu kesimhaneleri çok iyi biliyordur. Bir il müdürünün üslubuyla birilerine gözdağı vermeye çalıştığı izlenimi doğuruyor. Kimdir o kesimhaneler? Sayın İl Müdürümüz herhalde karşısında konuşacağı bir kamera bulsa bu soruya da bir cevap verir diye umuyoruz. Evet, sadece ‘bu kesimhanelerimiz’ değil bütün kesimhanelerimiz kendilerini çok iyi bilirler, bütün kasaplarımız, sucukçularımız ve tüketicilerimiz de bu kesimhanelerimizi çok iyi bilirler, ancak Sayın Arap sanırım yeterince bilmiyor, belki de eksik bilgilendiriliyor.” dedi.
MEZBAHALAR KENDİ ADINA KATILDILAR
Kendilerinin sivil irade olarak hiç kimseden korkmayacaklarını kaydeden İbrahim Yörük, özellikle tek başına iktidar, devamlı istikrar veren demokratik hakların bir bahar havası yaşattığı siyasal dönemde, seçilmişleri ve seçenlerin iradesini atanmışlara köle etmeyeceklerini kaydetti. Yörük; “Tabi bütün bu üslup ve konuşmaları hatta basın yoluyla kamuoyuna yanıltıcı bilgiler vermeyi de yargıya taşımaktan çekinmeyiz. Kamera sistemi ile ilgili Kasaplar Sucukçular Odası olarak imzamız çözüm adına bulunuyor. Kapımıza gelen bir dayatmayı, tartışmak bu tartışmada değerlendirmek adına katıldığımız bir toplantı, sanki Odanın bir isteğiymiş gibi lanse ediliyor. Hâlbuki her şeyi tartışma ve çözüm bulma adına isteğimizin bir göstergesi olarak toplantılara mezbahalar kendi adına katıldı. Ayrıca bu kamera sistemi problemi için konuşmak gerekirse neden mezbahaların elinden yargı yoluna gidilmesin diye matbu bir taahhütname alınmaya çalışılıyor? Mevzuatta böyle bir taahhütname uygulaması mı var yoksa birileri kendini ilerde kurtaracak mekanizmayı mı kuruyor? Tekrar etmek gerekirse arkamızda binlerce kişinin ekmeğinin vebali varken biz hiçbir dayatmaya boyun eğmeyiz ve bu özelliğimizi de Sayın Başbakanımızdan aldık.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme