• Haberler
  • Genel
  • Davutoğlu dönemi başladı – Kocatepe Gazetesi

Davutoğlu dönemi başladı – Kocatepe Gazetesi

Ahmet Davutoğlu AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde bin 382 delegenin oyunu alarak AK Parti Genel Başkanı seçildi AK Parti’nin, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve tek gündemle toplanan 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde genel başkanlık için yapılan seçim tamamlandı.Seçimde bin 388 oy kullanıldığını, oyların bin 382’sinin geçerli, 6’sının geçersiz sayıldığını bildiren Kongre Divan Başkanı Haluk [&hellip]

Davutoğlu dönemi başladı

Ahmet Davutoğlu AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde bin 382 delegenin oyunu alarak AK Parti Genel Başkanı seçildi

AK Parti’nin, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve tek gündemle toplanan 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde genel başkanlık için yapılan seçim tamamlandı.
Seçimde bin 388 oy kullanıldığını, oyların bin 382’sinin geçerli, 6’sının geçersiz sayıldığını bildiren Kongre Divan Başkanı Haluk İpek, seçim sonucunu “Bu sonuçlara göre Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Sayın Ahmet Davutoğlu, toplam bin 382 oy alarak AK Parti Genel Başkanı seçilmiştir” sözleriyle duyurdu.
Sonucun açıklanmasının ardından Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, platformdan delegelere ve partililere çiçek atarak, salondakileri selamladı.
DAVUTOĞLU
AFYONKARAHİSAR’IN ENİŞTESİ
Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Başbakanı olacak olan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisarlı Kundak ailesinin kızı olan Sare Davutoğlu ile evli. AK Parti Genel Başkanı ve müstakbel Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun Afyonkarahisar’daki aile bağları şöyle:
Sare Hanım’ın babası Hulusi Misge Afyonkarahisar’ın eski mobilyacılarındandır. Hulusi Misge’nin ailesi uzun yıllar önce Tokat’tan Afyonkarahisar’a gelerek yerleşen Şeyh Veli Efendi’nin torunları olarak bilinirler. Sare Hanım’ın annesi Refia Misge Hanım ise Afyonkarahisar’ın tanınmış ailelerinden Kundak’lar ailesine mensuptur. Resmiyette adı Refia olarak bilinse de, aile içerisinde Müşerref adıyla tanınırdı. Refia Hanım (Müşerref) 27 yaşındayken, kızı Sare Davutoğlu 7 yaşlarındayken kanser hastalığına yenilerek hayatını kaybetti. Sare Hanım’ın Hatice Misge adlı bir ablası ile Hüsnü Misge adlı kardeşleri de yaşamlarını İstanbul’da sürdürüyorlar. Sare Davutoğlu’nun dayısı Abdülkadir Kundak ile teyzesi Sabriye Güzbey Afyonkara-hisar’da yaşarken, bir diğer dayısı Hüseyin Kundak da İstanbul’da yaşıyor. Afyonkarahisarlı Kundak ailesinin kızı olan Sare Davutoğlu, kadın doğum uzmanı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme