• Haberler
  • Genel
  • “Davet bizden icabet değerli halkımızdan”

“Davet bizden icabet değerli halkımızdan”

İl Müftü Yardımcısı Ayşegül Müftüoğlu Kurt, hanımlar için yürütülen diniçalışmaları anlattı. Kurt, düzenledikleri kurslara ilgili hanımların katıldıklarını, ancak haberi olmayan pek çok kişinin bulunduğunu söyledi. Kurt, bu noktada hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: “Davet bizden icabet değerli halkımızdan. Kendilerini kurslarımıza beklediğimizi ifade etmek istiyorum.” Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın’ın sorularını cevaplandıran Müftü Yardımcısı Ayşegül [&hellip]

"Davet bizden icabet değerli halkımızdan"

İl Müftü Yardımcısı Ayşegül Müftüoğlu Kurt, hanımlar için yürütülen diniçalışmaları anlattı. Kurt, düzenledikleri kurslara ilgili hanımların katıldıklarını, ancak haberi olmayan pek çok kişinin bulunduğunu söyledi. Kurt, bu noktada hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: “Davet bizden icabet değerli halkımızdan. Kendilerini kurslarımıza beklediğimizi ifade etmek istiyorum.”

Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın’ın sorularını cevaplandıran Müftü Yardımcısı Ayşegül Müftüoğlu Kurt, yaklaşık olarak üç aydır memleketi Afyokarahisar’a hizmet veriyor. Kurt, haftanın iki günü tefsir ve hadis dersleri verdiklerini, sohbetlerin sürdüğünü kaydetti.
Burcu Aydın: Afyonkarahisar’da Müftülük hanımlara yönelik hangi tür programlar düzenliyor? Bu programların muhteviyatı hakkında bilgi verir misiniz?
Müftü Yardımcısı Ayşegül Müftüoğlu Kurt: Öncelikle Müftülük olarak, İlimizde hanımlara yapılan irşad faaliyetlerini önemsediğimizi ifade etmek isterim. Göreve başladığımız yaklaşık 3 aylık zaman diliminde, bu doğrultuda halkımıza yönelik, her hafta Pazartesi günü, saat 14.00′ de SMMMO konferans salonunda “Tefsir Dersleri”, ve her hafta Cuma günü, saat 14.00’de Aydın Doğan Kültür ve Sanat Merkezinde, “Hadis Dersleri” başlattık. Bu dersleri Haziran ayı sonuna kadar devam ettirmeyi düşünüyoruz. Derslere aksatmadan devam edebilen katılımcılara belge vermek istiyoruz.
Burcu Aydın: İrşad faaliyetleri başka şekillerde de sürüyor mu?
Ayşegül Müftüoğlu Kurt: Bayan Vaizlerimizin haftanın farklı günlerinde Beyazıt, Kırklar, Gültepe, Kamil Miras, İmam Hatip Camilerinde vaazları devam ediyor. Ayrıca merkeze bağlı ve ilçelerimizde görev yapan Kur’an Kursu öğreticilerimizden her biri, kendi kurslarına yakın olan camilerde, hanımlara yönelik “İlmihal dersleri” yapıyorlar. Bunların dışında merkeze bağlı köy ve kasabalarımızda, hanımlara yönelik sohbetler planladık ve uyguluyoruz. Cezaevleri, Çocuk Evleri ve Huzur Evlerindeki vatandaşlarımıza yönelik de çalışmalarımız oldu. Sohbetlerimiz devam ediyor.
Burcu Aydın: Sohbetleri kalıcı kılmak adına ekstra yaptığınız bir çalışma var mı?
Ayşegül Müftüoğlu Kurt: Özellikle Kur’an’ın anlaşılması ve zihinlerde doğru olarak kalıcı hale gelebilmesi için halkımızla paylaşmak üzere hazırlamaya başladığımız broşür ve afiş çalışmalarımız var. Yine dini bilgilerin kolayca öğrenilmesine yardımcı olacak afişler hazırlattık ve bunları dağıttık.
Burcu Aydın: Bayan din görevlilerine yönelik yaptığınız çalışmalar var mı?
Ayşegül Müftüoğlu Kurt: Elbette var. Din görevlilerimizin iyi yetişmiş olması, halkımız ve kurumumuz için büyük kazançtır diye düşünüyorum. Bu bağlamda Kur’an Kursu Öğreticilerimize yönelik “Hizmet İçi Eğitim Kursu, Arapça Kursları, Cenaze Hizmetleri Kursu” düzenledik. İnşaallah önümüzdeki günlerde daha farklı kurslar açabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Burcu Aydın: Müftülüğün düzenlediği programlara halkımızın katılımını nasıl buluyorsunuz?
Ayşegül Müftüoğlu Kurt: Yine hanımlar boyutuyla ele alacaksak, doğrusu Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Kurslarımıza katılımın her geçen gün arttığını gözlemliyorum. Elbette bu sevindirici bir gelişme. Gece gündüz , hafta sonu ve istenilen farklı zaman dilimlerinde halkımızın her kesimine yönelik, belirlenecek olan uygun mekanlarda, dilekçe ile Müftülüğümüze başvurulduğu takdirde, mobil kurslar açabiliyoruz. Kur’an’ı yeni öğrenenlere yönelik yahut tecvit, ezber, itikat, ibadet, siyer derslerinden düzenlediğimiz kursların her birine, ilgi duyan hanımlar katılıyorlar. Fakat bundan hiç haberi olmayan pek çok vatandaşımızın da olduğunu biliyoruz. Davet bizden icabet değerli halkımızdan diyorum ve kendilerini kurslarımıza beklediğimizi ifade etmek istiyorum.
Burcu Aydın: Sohbet programlarına ilgi düzeyinden hoşnut musunuz?
Ayşegül Müftüoğlu Kurt: Sohbetler konusunda ise ilginin azlığı elbette bizi üzüyor. Biz insanımız için varız. Onların desteği olmazsa yapılan hiçbir çalışmanın ürettiğimiz hiçbir projemizin bir anlamı olmayacak. Şu anda üzerinde çalıştığımız projelerimizin hayata geçirilmesi, birlikte el ele, işbirliği içinde mümkün olacak. Bu yüzden Afyonumuzun soğuğuna inat, yüreklerimizi ısıtacak sımsıcak Kur’an, Hadis ve İlmihal sohbetlerine birlikte koşalım diyorum.
Burcu Aydın: Sayın Hocam, bu vesile ile söz etmek istediğiniz bir konu var mı?
Ayşegül Müftüoğlu Kurt: Arthur Miller’in bir dörtlüğünü paylaşmak istiyorum: “Öğrenmenin de maliyeti vardır. Önceden öğrenenler, indirimli fiyattan öğrenir. Deneyerek öğrenenler, etiket fiyatından öğrenir. Hayattan öğrenenler; gecikme zammıyla öğrenir. Hayattan da öğrenmeyenler, boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler.” Burcu AYDIN’ın röportajı

Bakmadan Geçme