• Haberler
  • Genel
  • Darüşşafaka, ücretsiz okutmak için 81 ilden 81 öğrenci alacak

Darüşşafaka, ücretsiz okutmak için 81 ilden 81 öğrenci alacak

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın, ücretsiz okutmak için 81 ilden 81 öğrenci alacağı bildirildi. Kurumun, babası hayatta olmayan ve maddi olanakları yetersiz yetenekli öğrencileri alacağı belirtildi. Kurum, her ilin en zeki öğrencisini belirlemek için 29 Mayıs Pazar günü 20 ilde eş zamanlı sınav yapacak Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından, Afyonkarahisar’da velilere yönelik sınav tanıtım toplantısı düzenlendi. Afyon Lisesi [&hellip]

Darüşşafaka, ücretsiz okutmak için 81 ilden 81 öğrenci alacak

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın, ücretsiz okutmak için 81 ilden 81 öğrenci alacağı bildirildi. Kurumun, babası hayatta olmayan ve maddi olanakları yetersiz yetenekli öğrencileri alacağı belirtildi. Kurum, her ilin en zeki öğrencisini belirlemek için 29 Mayıs Pazar günü 20 ilde eş zamanlı sınav yapacak

Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından, Afyonkarahisar’da velilere yönelik sınav tanıtım toplantısı düzenlendi. Afyon Lisesi toplantı salonunda konuşan Darüşşafaka Sosyal Bilimler Bölümü Başkanı Nimet Renkliyıldız, İstanbul ‘da bulunan Darüşşafaka Eğitim Kurumlarının, ‘İlköğretimden üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi’ sloganıyla babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerine liseyi bitirin-ceye kadar parasız ve yatılı eğitim verdiği bildirildi.
Okulda, ilköğretim 4. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilere eğitim verildığını hatırlatan Reknliyıldız, bu öğrenciler tam burs verdiklerini söyledi. Öğrenciler okula geldiklerinden itibaren giyim, yeme, içme, barınma, eğitim giderleriyle ilgili her türlü masraflarının Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılandığını aktaran Renkliyıldız, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan ve eğitim için gerekli imkanlara sahip olmayan çocukları okula alarak onların iyi bir eğitim almasını, ardından da iyi üniversitelere gitmeleri için çalıştıklarını kaydetti. Renkliyıldız, öğrencinin üniversiteyi kazanması durumunda cemiyetin öğrenciye belli bir miktarda burs ver-meye devam ettiğini bildirdi.
Okul giriş sınavının 29 Mayıs Pazar günü yapılacağını aktaran Renkliyıldız, sınavın saat 10.00’da Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kütahya, Malatya, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa ve Van’da eş zamanlı olarak düzenleneceğini bildirdi. Renkliyıldız, Darüşşakafa’da Afyonkarahisar’dan 5 öğrencinin okuduğunu, amaçlarının okullarında Afyonkarahisarlı öğrenci sayısını artırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme