• Haberler
  • Genel
  • Darüşşafaka Afyon'da sınav tanıtım toplantısı düzenleyecek

Darüşşafaka Afyon'da sınav tanıtım toplantısı düzenleyecek

Babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerine liseyi bitirinceye kadar parasız, yatılı, kolej seviyesinde eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, okul giriş sınavlarını anlatmak için 3 Nisan 2012 tarihinde Afyonkarahisar'da sınav tanıtım toplantısı düzenliyor İstanbul Maslak'taki kampüsünde, Türkiye'nin dört bir köşesinden sınavla seçtiği öğrencilerine tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim veren Darüşşafaka [&hellip]

Darüşşafaka Afyon’da sınav tanıtım toplantısı düzenleyecek

Babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerine liseyi bitirinceye kadar parasız, yatılı, kolej seviyesinde eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, okul giriş sınavlarını anlatmak için 3 Nisan 2012 tarihinde Afyonkarahisar’da sınav tanıtım toplantısı düzenliyor

İstanbul Maslak’taki kampüsünde, Türkiye’nin dört bir köşesinden sınavla seçtiği öğrencilerine tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında bünyesine katacağı yeni öğrencileri belirleyecek sınavı için geri sayım başladı. Darüşşafaka yeni öğrencilerini seçmek için aralarında Afyonkarahisar’ın da olduğu 22 ilde sınav tanıtım toplantısı düzenleyecek.
Darüşşafaka’da Afyon’dan
5 öğrenci eğitimine devam ediyor
3 Nisan 2012 tarihinde saat 09.30’da Afyon Lisesi’nde Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın temsilcileri, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimi, mezunları ve velilerinin katılımıyla sınav tanatım toplantısı düzenlenecek. Toplantıda, Darüşşafaka’da öğrencilere sunulan imkânlar hakkında öğretmenlere ve potansiyel öğrencilerin velilerine bilgi verilecek. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi de öğretmenlerle paylaşılacak. Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar ve spor faaliyetleri toplantının konu başlıkları arasında yer alacak.
Okula giriş sınavları ise 27 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde farklı şehirlerden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin talep etmeleri halinde sınav merkezlerine ulaşım giderleri, Darüşşafaka tarafından karşılanacak.
Halen Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda tam burslu ve yatılı eğitim almakta olan beş Afyonkarahisarlı öğrenci bulunuyor.
Tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası arasında düzenlenen anlaşma paralelinde Türkiye İş Bankası sosyal sorumluluk projesi “81 İlden 81 Öğrenci” kapsamında her ilin sınav birincisinin eğitim giderleri Türkiye İş Bankası tarafından karşılanıyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme