• Haberler
  • Genel
  • 'Darbelerin tamamı ekonomik kaynaklı' – Kocatepe Gazetesi

'Darbelerin tamamı ekonomik kaynaklı' – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, 'Bu memlekette anlaşıldı ki askeri darbelerin tamamı ekonomiyle alakalıdır. Tamamı halkın alın terini, halkın cebindekini çalmaya yöneliktir' dedi Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti Dinar, Dazkırı, Başmakçı ve İscehisar İlçe Danışma Meclisi toplantılarına katıldı. Toplantılarda birer konuşma yapan Ürün, Türkiye'de demokrasiye her yapılan [&hellip]

“Darbelerin tamamı ekonomik kaynaklı”

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, “Bu memlekette anlaşıldı ki askeri darbelerin tamamı ekonomiyle alakalıdır. Tamamı halkın alın terini, halkın cebindekini çalmaya yöneliktir” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti Dinar, Dazkırı, Başmakçı ve İscehisar İlçe Danışma Meclisi toplantılarına katıldı. Toplantılarda birer konuşma yapan Ürün, Türkiye’de demokrasiye her yapılan müdahalenin ardından milletin çok büyük maddi kayba uğradığını öte yandan bazı kesimlerin bu müdahalelerle çok fazla haksız kazanç sağladığını söyledi.
Ürün, AK Parti’nin 12 Eylül halk oylaması öncesinde “darbecileri” yargılayacağını söylediğini hatırlatarak, “Darbecileri yargılayacağız dediğimizde kıyameti kopardılar ama şimdi darbeciler mahkemede hesap veriyor. Ne garip tecellidir ki Kenan Evren ve Tahsin Şenkaya da şimdi bizim çıkardığımız yasalardan faydalanmak için Anayasa Mahkemesi’ne müracaat etti” dedi.
ESAS HESABI AHİRETTE VERECEKLER
12 Eylül darbesini yapanların esas hesaplarını ahirette vereceklerini ifade eden Ürün şöyle konuştu:
“Adam geliyor bu milletin kendisine verdiği silah ve yetkiyle anaların babaların bu vatana hizmet etsin diye gönderdiği askerlerle ‘meclisi fethettim anayasayı kaldırdım bütün kanunları bitirdim’ diyor sonra mahkemeye çağrıldığında mahkemeye koşuyor ve bu mahkeme bana haksızlık ediyor diyor. Can işte bu kadar tatlıdır. Bu gibiler hesaplarını ahrette de verecekler. Bu zalimler için yaşasın cehennem. Bu yaşından sonra biz Kenan Evren’i yargılasak ne hapis cezası versek ne. Ama bu yargılamanın sembolik anlamı vardır. Basında okuduğumuza göre gelinin 350 tane dairesi, damadının 500 tane dairesi varmış. Bunlar sadece bilinenler. 12 Eylül darbesinde bu milleti asıl başkaları soydu. 28 Şubat sürecinde aktif rol üstlenen aktörlerin sağladığı faydanın binlerce kat fazlasını perde arkasındakiler elde etti. Onları kukla olarak oynatanlar maddi çıkar elde etti. Bu memlekette anlaşıldı ki askeri darbelerin tamamı ekonomiyle alakalıdır. Tamamı halkın alın terini, halkın cebindekini çalmaya yöneliktir.”
YAMALI BOHÇANIN YAMASI BOZUK
Türkiye’de 2007 ve 2011 halk oylamaları ile Anayasa’da bir takım değişiklikler yapılmış olsa da bunun yetersiz olduğuna dikkat çeken Ürün, 1980 anayasasının kesin olarak değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ürün, şöyle dedi:
“2007 ve 2011 referandumlarıyla bir takım düzeltmeler yaptık fakat bu da yetmiyor. Yani 1980 Anayasası yama tutmuyor. Şu anki Anayasa devlet yönetiminde ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. Anayasa metni 1980 ihtilali sonrasında oluşmuş danışma meclisi tarafından yapılmış, sonrasında ise bir halk oylamasına gidilmiş ama aleyhe propaganda yapmak yasak. Biz bir süre önce halk oylamasına gittik, o zaman AK Parti dışında neredeyse tüm partiler bunun aleyhine çalıştı. Fakat bu millet buna itibar etmedi. Seçim öncesinde tüm partiler anayasanın değişmesi konusunda taahhütte bulunmuştu. Anayasa Uzlaşma Komisyonu TBMM’de grubu bulunan tüm partilerin eşit sayıda milletvekili görevlendirmesiyle çalışmalarını sürdürüyor. Artık pek çok yetkisi olmasına rağmen sorumsuz olan bir cumhurbaşkanının ve sorumlu olan başbakanının olduğu bir anayasanın kesin olarak değişmesi gerekiyor.”
30 BİN VATAN EVLADI
Türkiye’de Kürtlere yönelik yok sayma politikalarının AK Parti ile son bulduğunu ifade eden Ürün, “Bu ülkede 30 senedir 30 binin üzerinde vatan evladı şehit oldu. PKK’dan ise belki daha fazla ölen oldu. Bu memlekette anlamlandıramadığız nedenlerden binlerce gencecik evladımızı toprağa verdik. Bundan 10 sene önce Kürt vatandaşlar bizi yok sayıyorsunuz diyordu. AK Parti ile bu son buldu” diye konuştu.
Ürün, başta TRT 6’nın yayına başlaması olmak üzere pek çok gelişmenin AK Parti iktidarlarında yaşandığını hatırlatarak şunları ifade etti:
“Bir zamanlar Kürt falan yoktur deniyordu. Kürtler vardır, dilleri de vardır. Hatta 24 saat yayın yapan televizyon kanalı açtık. Bunu yaparsak bölünürsünüz diyorlardı ama bölünmedik. Demek ki bizi korkutmuşlar. Bu zaten milletin iradesine ipotek koyan demokrasi dışı güçlerin klasik bir oyunudur. Bir zamanlar komünizm gelecek derlerdi. 28 Şubat sürecinde şeriat geliyor diyorlardı. Hani nerede şeriat? 28 şubat bahane milletin 200 milyar dolar parasını götürmek şahane. İhtilaller de o nedenle yapılıyor zaten. Bu millet zamanında asimilasyon yok, inkar politikası yok. İnsanlar kendi dillerini konuşabiliyor, kendi müziklerini yapabiliyor. Yasalar değişti. Kürt halkı bizden memnun ki bu bölgelerde AK Parti’nin oyları yüksek. Son 1,5-2 yıldır silahlı mücadelede önemli yol kat ettik. Artık gençlerimiz 3 ay eğitimin ardından teröristlerle karşı karşıya gelmiyor. Artık profesyonel askerler, polisler, jandarmalar var. Çok daha başarılı oluyorlar.”
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YURTDIŞINDAKİ
MALLARINA EL KONACAK
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan ve PKK lehine çalışan bir takım odakların yargıya teslim edildiğini ifade eden Ürün, bir süre önce yapılan yasal düzenleme ile PKK’ya maddi destek sağlayanların mal varlıklarına el konacağını belirtti. Ürün, şöyle devam etti:
“Baskın gelecek biliyorlar ama engellemiyorlar. Biraz sıkıştırıldıklarında oradan çekil bizim PKK’ya zarar veriyorsun diyorlar. Bunlar basında yer aldı. Bunları söyleyenler Türk ordusundan maaş alan ordunun yıldız verdiği insanlar. Şimdi bir miktar yanaşıyorlarsa bunun nedeni bileklerini bükmüş olmamızdır. Bir hafta önce terörün finansmanının önlenmesine dair bir kanun çıkardık. Bu saatten sonra kim PKK’ya yardım ettiyse tüm malvarlığına el koyacağız. Bu konuda Birleşmiş Milletler’de imzaladığımız anlaşma gereği bu kanunu çıkardığımız için artık Almanya’da, Fransa’da bu PKK’ların mal varlıklarına el koyacak. Şeytan şeytanlığını her zaman yapacak ama biz elimizden geldiği kadar önlemini alacağız. İnsan hayatından daha değerli bir şey yoktur. İnsan bir kere dünyaya gelir. Barış kesinlikle gelecek.”
SİYASET KURUMUNUN İŞİ AYRI
“Türkiye’de demokrasi tam olarak oturmadığı için maalesef her şey birbirine karışıyor” diyen Ürün, siyaset kurumunun asli görevinin yönetim olduğunu söyledi.
Ürün şunları bildirdi:
“İş ve İşçi Bulma Kurumu müdürünün yapması gereken görevi benim ilçe başkanımdan bekliyorlar, yetmiyor belediye başkanından o da yetmiyor benden bekliyorlar. Devlet Personel Dairesi’nin ya da kurumların yapması gereken tayin ve terfi işlerini milletvekilinden bekliyorlar. Kamu çalışanları kamuda işe girerken bir sözleşme imzalıyorlar. Bu sözleşmeye göre Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün sınırları içinde çalışacaklarını kabul ediyorlar. Fakat böyle olmuyor. Atanan arkadaş beni şuradan aldır şuraya verdir diye ya da ben geldim karım gelemedi karım geldi kızım gelemedi diye taleple bulunuyor. Bütün bu meseleler normalde siyasetin doğrudan ilgilenmesi gereken meseleler değil. Siyaset kurumu yönetimle ilgilenmesi gerekir. Bizim konuşmamız gereken bu köy yollarını nasıl yapabiliriz olmalıdır. Afyonkarahisar’da 4 bin kilometreden fazla köy yolu ağı var. Elimizde de bir bütçe var ki buna göre seneden 250 kilometre yol yapılabiliyor. Tüm bunlar bütçeyle ilgilidir. İnşallah millet olarak ürettikçe ve vergi verdikçe bu yollar peyderpey yapılacaktır.”
SU SAYAÇLARINI DSİ TAKACAK
Ürün, tarım ve sanayide kullanılan kuyu suları ile ilgili olarak yeni bir yasal düzenleme yapıldığını belirterek, bu konuda vatandaşlara DSİ’nin yardımcı olacağını ifade etti.
Ürün, şunları kaydetti:
“Sular ile ilgili kanun 2011 yılında çıkarılan bir torba kanun ile birlikte TBMM’den çıkarılmış. Yer altı sularını kontrol edelim diye sayaç takma kararı alınmış ki bununla ilgili son tarih de Şubat 2013 olarak belirlenmiş. Sayaç takmak için başvuranlar sayacın bedeli nedeniyle ki bu sayaçlar ithal ediliyor sıkıntı yaşadı. Bu da TBMM’ye vatandaşlarca iletildi. Şimdi bir kanun çıkardık ki buna göre sayaç takılmasını sanayi kullanımında bir yıl uzattık. Tarımsal sulamada ise bunu 3 yıl uzattık. Vatandaş ben bu sayacı takamam derse DSİ’ye başvuracak ve bunu DSİ vatandaşın adına takacak. Sayaç bedelini ise yüzde 10 fazla olarak alacak. Ayrıca derin kuyu sularının kapasitesi, çerçevesi, her birinden ne kadar su alınacağını gibi konuları da DSİ’nin teklifi ile Bakanlar Kurulu belirleyecek. Önceki kanuna göre herkes su sayacı takılacaktı. Şimdi bu esnetildi.”
KADINLAR AK PARTİ’YE OY VERİYOR
“AK Parti olarak yüzde 50 oy oranını yakaladıysak bunda kadınlarımızın payı erkeklere göre daha fazladır” diyen Ürün, şöyle devam etti:
“CHP bir araştırma yaptırmış. Bu araştırma sonucunda kadınların yüzde 47’si AK Partili olduğu tespit edilmiş. Bu bilimsel bir sonuç. Neden? Çünkü huzuru onlar görüyor. Ekonomiyi onlar biliyor. Terörden de ölse, trafik kazasından da ölse ağlayan hep anneler. Anneler ağlamamak için AK Parti’ye oy veriyor. Bizim siyasi teşkilatlanmamızda sandık kurulunda bile 3 tane kadın olması şartı var. O seçmenlerin yarısı kadın ve şimdiye kadar kadın üyelerimiz AK Parti icraatlarını anlattılar ve inşallah daha fazla kadına anlatacaklar.”
GÜNEŞ ENERJİSİ ÖZELEŞTİRİSİ
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, petrolün varil fiyatının 120 dolara kadar çıkması nedeniyle Türkiye’de bir zamanlar maliyeti karşılamayan kuyuların yeniden üretime geçtiğini söyledi. Ürün şöyle dedi:
“Allah bu ülkeye güneş vermiş. Şu anda biz bu güneşi tam olarak enerjiye dönüştüremiyoruz. Petrolün varili yıllar önce 20 dolarken, Türkiye’deki bir kısım petrol kuyuları verimli değildi. Şimdi varil fiyatı 120-130 dolara çıkınca kapattığımız o petrol kuyularını yeniden açtık, yeniden işletiyoruz. Petrolün fiyatı 20 dolarken, çıkarma maliyeti 25 dolarken bu kuyular çalıştırılmadı ama şimdi petrolün varili 120 dolar. 30 dolar maliyeti olsa bile karlı olduğu için Türkiye’de bu kuyulardaki petrol üretimi devam ediyor. Şu anda doğalgazın yanında kaya gazı olarak tanımlanan bir kaynaktan söz ediliyor ki Türkiye’nin bu konuda zengin olduğu söyleniyor. İnşallah biz de bir süre sonra bu kaya gazını kullanmaya başlayacağız.”
Dinar, Dazkırı, Başmakçı ve İscehisar’da gerçekleştirilen AK Parti İlçe Danışma Meclisi toplantılarına Ürün’ün yanı sıra İl Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Dayan, Mehmet Emin Özbayat, Uğur Bayana, Coşkun Karadeniz, Fatih Beder, Hasan Zeybek, İbrahim Mazlum, Zahit Özer, Hasan Boncuk, Dinar İlçe Başkanı Metehan Aydın, Dazkırı İlçe Başkanı Recep Zaimoğlu, Başmakçı İlçe Başkanı Ramazan Bozbaş, İscehisar İlçe Başkanı Naci Mermer ile belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, köy mahalle temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme