Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Darbe heveslileri avucunu yalar”

“Darbe heveslileri avucunu yalar”

BBP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Süleyman Çağlar, Amerikan Rand Corporation isimli düşünce kuruluşunun Türkiye için yayınladığı raporunda, darbeye teşvik olarak algılanan ifadelere yer vermesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, “Darbe hevesliler avucunu yalar” dedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Süleyman Çağlar, gündeme ilişkin açıklamada bulundu.
“RAPOR İNCELENMELİ”
Amerikan Rand Corporation isimli düşünce kuruluşunun Türkiye için yayınladığı raporunda, darbeye teşvik olarak algılanan ifadelere yer vermesini kınayan Çağlar, “Özellikle bu düşünce kuruluşunun Pentagon menşeli olması, Türkiye’deki geçmiş darbelerde ayak izi olan Pentagonu hatırlattı bize.
Elbette bu rapor incelenmeli, özellikle ayrıntılarına dikkat edilmelidir. Raporun içindeki her değerlendirme farklı amaçlar taşıyabilir. Esas mesele rapor içindeki bölümlerin her birinin ayrı ayrı hedefleri olduğunu, bu hedeflerin düşünce kurulları, devlet yetkilileri tarafından iyi değerlendirilip buna göre önlemler alınmalıdır. Burada ki hedeflerden birinin Türk Silahlı Kuvvetlerini itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunun altını çizmek istiyoruz. Gerçekleştirilen harekatlardan emperyalist ülkeler rahatsız. Tekrar darbe söylentileri ortaya sürerek hem ordunun moralini bozmak hem de Türk Milleti ile Türk Ordusu arasında kuvvetli olan bağı zedelemeye yönelik ve milleti ordudan soğutma çabası olarak değerlendiriyoruz.” dedi.
“DARBELER GERİDE KALDI”
“Darbelerin geride kaldığını düşünüyoruz.” diyen Çağlar, “15 Temmuz’da devlet, millet, hükümet bütün kurumları, bütün sivil toplum örgütleri ve milletimizin tamamı darbeye karşı çok büyük bir duruş sergiledi ve canı pahasına sergiledi. Darbe heveslileri avucunu yalar. Ben bir daha asla böyle bir teşebbüsün Türkiye’de yaşanmayacağına inanıyorum. Yaşanırsa milletin 15 Temmuz’un çok daha misli ile karşılık vereceğini herkesin bilmesi lazım. Biz 80’de, 28 Şubat’ta, 27 Nisan e-muhtırasına karşı dimdik karşı duran ve darbelerden çok çekmiş Cennet mekan Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetçileri, 15 Temmuz gecesi Ankara sokaklarında, meclis önünde darbecilere meydan okuyan Genel Başkan Mustafa Destici’nin yol arkadaşlarıyız. Seçimle gelen seçimle gider. İktidarda hangi parti olursa olsun, hangi görüş olursa olsun, darbe kimden gelirse gelsin bunun karşısında olduk ve bundan sonra da karşısında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.