Damlama ve yağmurlamalı sulama için hibe

Çevre ve Orman Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, DSİ Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’nce ortak hazırlanan “Afyonkarahisar İli Yer Altı Sulama Tesisleri’nin Hayata Geçirilmesi ve Sulama Kooperatiflerine Mali Destek Programı” konulu toplantıda konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sulamada hibe müjdesi verdi Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde Çevre ve Orman Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, DSİ Genel Müdürlüğü [&hellip]

Damlama ve yağmurlamalı sulama için hibe

Çevre ve Orman Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, DSİ Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’nce ortak hazırlanan “Afyonkarahisar İli Yer Altı Sulama Tesisleri’nin Hayata Geçirilmesi ve Sulama Kooperatiflerine Mali Destek Programı” konulu toplantıda konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sulamada hibe müjdesi verdi

Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde Çevre ve Orman Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, DSİ Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’nce ortak hazırlanan “Afyonkarahisar İli Yer Altı Sulama Tesisleri’nin Hayata Geçirilmesi ve Sulama Kooperatiflerine Mali Destek Programı” konulu toplantı yapıldı.
Toplantıda konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İl Özel İdaresi’ne kaynak aktardıklarını belirterek “İl Özel İdaresi’nin imkanları kullanılarak yağmurlama sulama yaparsanız, tamamının yüzde 50’si hibe, geri kalanın yüzde 50’si ise 3 yıl ödemesiz 15 yıl geri ödemeli. Eğer damlama sulama yaparsanız yüzde 60’ı hibe yüzde 40’ını ödeyeceksiniz. Bu da 5 yıl ödemesiz, 15 yıl ödemeli” dedi.
Kuyulardan su çekilmesi yöntemiyle yapılan sulamanın su seviyesini düşürdüğüne dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisar’da yağışlar, ortalamanın altında. Su bakımından yeterli değil. O zaman yapılacak şey şudur: İptidai, açık sulama sistemlerini terk ederek mutlaka baraj ve göllerden ya da yeraltından sulamanın en ileri sistemlerle, kapalı sistemlerle, yağmurlama sistemleriyle sulamamız gerekiyor. Aynı alanı neredeyse 4’te bir elektrik tasarrufuyla sulamak mümkün” ifadelerini kullandı.

Şive esprisi
Çevre ve Orman Bakanlığı olarak adım atan kişilere koşacaklarını kaydeden Bakan Eroğlu, “Siz de yerinizden kımıldayın arkadaşlar” dedi. Eroğlu, okulda okurken bir kişinin Afyonlu olup olmadığını anlamak için “Babenin tarlasında” diye söze başladıklarını, devamında “Babenin tarlasında haşkeşler kafen gibi kafen gibi” cevabını alırlarsa yeni tanıştıkları kişinin Afyonkarahisarlı olduğunu bildiklerini söyledi. Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun da “Afyonluca”yı öğreneceğini kaydetti.

Bakmadan Geçme