• Haberler
  • Genel
  • 'Damızlık ırk', hayal değil – Kocatepe Gazetesi

'Damızlık ırk', hayal değil – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar’a özgü bir damızlık ırk oluşturulabileceğini kaydetti. Mühsürler, bu konunun üzerinde durulması gerektiğini söyledi Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem programının konuğu oldu. Karahisar Tv Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre, Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Işık, Anahaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mejnun Sancak [&hellip]

“Damızlık ırk”, hayal değil

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar’a özgü bir damızlık ırk oluşturulabileceğini kaydetti. Mühsürler, bu konunun üzerinde durulması gerektiğini söyledi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem programının konuğu oldu. Karahisar Tv Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre, Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Işık, Anahaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mejnun Sancak ile Kocatepe Gazetesi muhabiri Murat Arısoy’un sorularını yanıtlayan Mühsürler, Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen uzmanların besicilerle buluşmasında önemli bilgiler alındığını kaydetti. Mühsürler, Afyonkarahisar’a özgü bir damızlık ırkının oluşturulması için umutlandığını belirterek “Burada Afyon Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne de büyük görev düşüyor. Afyon’a özgü damızlık ırk oluşturulması ile ilgili bütçe ayrılmalı. Böyle bir karar alınırsa ben de Borsa Başkanı olarak üzerime düşen ne ise yapmaya hazırım” dedi.
BORSA GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEDİ
Ekonomi ile ilgili pek çok konuya temas eden Mühsürler, “1991 yılında kurulan Afyonkarahisar Ticaret Borsası maalesef günümüze kadar görevini tam anlamıyla yerine getirmedi. Borsanın asıl görevi alıcı ile satıcıyı bir araya getirerek ticareti geliştirmektir. Bugüne kadar nasip olmadı ancak 2013 yılından itibaren Borsa asıl görevine dönecektir” diye konuştu.

1.6 MİLYON LİRA HARCANDI
Organize Sanayi Bölgesi ve Susuz arasında temeli atılan Canlı Hayvan Borsası hakkında bilgiler veren Mühsürler, 2013 yılı içinde Canlı Hayvan Borsası’nın açılışını yapmak istediklerini söyledi. Mühsürler, “Kamulaştırma çalışmalarımız tamamlandı. Kamulaştırma çalışmalarını Borsa’nın yapması gerekirken, bizler herhangi bir şaibeye karışmaması için bu işi Belediye’nin yapmasını istedik. Başkan Çoban da bu konuya destek verdi ve kamulaştırmayı belediye parayı ise Borsa verdi. Şu ana kadar arsa bedeli de dahil olmak üzere 1.6 milyon TL ödeme yaptık” ifadelerini kullandı.
“BİZİMLE İLGİSİ YOK”
Yapılacak olan Canlı Hayvan Borsası’nın sadece Afyonkarahisar değil, Isparta, Burdur, Kütahya ve İzmir’e bile hizmet vereceğinin altını çizen Mühsürler, “Bazı kesimler HERA Tekstil’in Canlı Hayvan Borsası’nda meydana gelecek koku yüzünden taşındığını söylüyor. Biz HERA Tekstil Genel Müdürü ile konuştuk. Taşınmalarının en önemli sebebi işçi bulamamaları ve sendika olaylarıdır. HERA Tekstil ile OSB arasında 3 kilometre mesafe var. Söylenilenlerin mantık dışı olduğunu buradan da anlayabilirsiniz. OSB’de kemik fabrikalarını da kaldırmak mı gerekiyor. Bizim yapacağımız tesis, eczanelerden bile daha hijyenik olacak” dedi.
BİLGİSAYARLA TAKİP EDİLECEK
Büyükşehirlerin Afyon markasını kullandığının altını çizen Mühsürler, “Afyon’dan 90 tane karkas et gidiyor, üzerine 10 tane büyükşehirde kesiliyor ve hepsine Afyon Sucuğu deniliyor. Bunun önüne geçmek için mücadele veriyoruz. Biz bugüne kadar sadece ZEKA’dan 212 bin TL bilgisayar ve ekipman için destek aldık. Alım-satımlar, Afyon Ticaret Borsası’nın internet sitesinden takip edilebilecek. Kalan kısmını kendimiz tedarik ediyoruz. Alcı ve satıcının memnun olacağı, küçük üreticilerimizin ‘paramı kaptırırım’ korkusu yaşamadığı bir borsanın inşasını yapıyoruz” şeklinde konuştu.
YENİ BİR SEKTÖR DOĞABİLİR
Mermer ve yumurta dışında Afyonkarahisar’ın küçükbaş hayvan üretim ve kesimine önem vermesi gerektiğinin altını çizen Mühsürler, “İlimizdeki tüm 5 yıldızlı oteller kuzu eti istiyor. Ancak Afyonda küçükbaş kesimhanesi olmadığı için başka illerden tedarik ediliyor. Eğer ilimize küçükbaş hayvan kesimhanesi oluşturursak, geleceğimizin en önemli sektörlerinden birisini oluştururuz. İlimizdeki küçükbaş hayvan varlığı buna yeter de artar bile” dedi.
İLÇELERDE ÖNEMLİ FAALİYETLER
İlçelerde de önemli çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, şu ifadeleri kullandı:
“Tüm ilçe oda başkanlarıyla mükemmel bir uyum yakaladık. Dinar, Sandıklı, Başmakçı, Emirdağ, Şuhut gibi ilçelerde sürekli fikir alışverişi yapıyoruz. Genel Sekreterler düzeyinde borsa personelleriyle toplantılar gerçekleştiriliyor. Şuhutlu 35 üyemizin sıkıntıya girmemesi için Şuhut’a borsa temsilciliği kurduk. Emirdağ’a Tarım Ticaret Merkezi yapıyoruz. Dinar Zahire Pazarı kuruldu. Bunlar birlik ve beraberliğin bir işaretidir.” (Kocatepe)

Silsile yoluyla ceza önerisi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün denetimlerine destek verdi. Mühsürler, “Kim hata yapıyorsa en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bir kişi hata yapıyor sonra herkes aAyon sucuğunun içinde farklı maddeler çıkmış diyor. 1 kişinin hatası, koskoca Afyon’un ödemesi bizleri derinden yaralıyor. Mali Şube, Maliye herkes bu firmaları denetleyip en ağır şekilde cezalandırmalıdır. İnsan sağlığı her şeyin önünde gelir” dedi.

“Soyadım çok uzun”

ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’in Karahisar Tv’de katıldığı programda “Afyonkarahisar” isminin uzun olduğu da gündeme geldi. Mühsürler, “Davamda ısrarlıyım ve haklıyım. Marka olunabilmesi için en fazla 5 harf yeterli oluyor. Ama Afyonkarahisar’da 14 harf var. Sayın Mahmut Koçak, kimseye danışmadan böyle bir düzenlemenin oluşmasına yol açtı. Sincanlı Sinanpaşa oldu, Afyon Afyonkarahisar oldu. Ben kendi soyadımdan da şikayetçiyim. Afyon’da bizi tanıyanlar biliyor soyadımızı ama, il dışında telefonla görüşürken soyadımı kodlamak zorunda kalıyorum. Mühsürler çok uzun. ‘-ler’ kısmını kaldırmayı düşünüyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme