• Haberler
  • Genel
  • “Daltonlara aklanma yolu açıldı” – Kocatepe Gazetesi

“Daltonlara aklanma yolu açıldı” – Kocatepe Gazetesi

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, siyasetin şimdiye kadar hiç bu kadar rüşvet ve yolsuzluk bataklığına düşmediğini belirterek, bakanlarla ilgili yolsuzluk iddialarının Yüce Divan’a taşınması gerektiğini söyledi Yetimin hakkını koruması beklenen hükümet mensuplarının kendilerinin girmiş oldukları bataklıktan çıkamadığını belirten MHP İl Başkanı Aziz Aslan, dört aydır kendilerini aklamanın dışında başka bir şeyle uğraşmayan, bunun için [&hellip]

"Daltonlara aklanma yolu açıldı"

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, siyasetin şimdiye kadar hiç bu kadar rüşvet ve yolsuzluk bataklığına düşmediğini belirterek, bakanlarla ilgili yolsuzluk iddialarının Yüce Divan’a taşınması gerektiğini söyledi

Yetimin hakkını koruması beklenen hükümet mensuplarının kendilerinin girmiş oldukları bataklıktan çıkamadığını belirten MHP İl Başkanı Aziz Aslan, dört aydır kendilerini aklamanın dışında başka bir şeyle uğraşmayan, bunun için her yolu deneyen ve milletine rest çeken tavırların devletçilik anlayışına çok ters bir durum olduğunu söyledi.
17 Aralık operasyonu ile ülke gündemine düşen ve tarihin en büyük yolsuzluğu olarak konuşulan 4 bakanın, oğullarının ve yakınlarının karışmış olduğu ülkemiz açısından çok üzücü olarak değerlendirdikleri yolsuzluk ve rüşvet olayının millet vicdanında derin izler bıraktığını belirten MHP İl Başkanı Aziz Aslan, “Milletimizin telaffuz bile edemeyeceği, hatta rüyasında bile göremeyeceği tutarlarda paraların kimin parası olduğu ve nasıl kazanıldığı konusunda “bizden olsun da yerse yesin” gibi devlet adabına ve kul hakkına uymayan ifadeleri kullananların haricinde her vatan evladının kafasını karıştırmaktadır” dedi.
İLİMİZDE DE
DESTEK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Bu olaydan sonra Türkiye’de bazı illerde düzenlenen ve yapılanları destekleyici mahiyetteki yürüyüşleri üzülerek izlediklerini belirten MHP İl Başkanı Aziz Aslan, “Bu yürüyüşlerin ilimizde de yapılmış olması ayrıca düşündürücüdür. Çünkü her şeyin ayan beyan ortada olduğu böyle bir durumda ilimizden de destek bulması bu şehirde yaşayan insanlar olarak düşündürücüdür” dedi.
Yaşananlar sonrasında bir çok hâkim, savcı ve emniyet mensubunun görev yerlerinin değiştirildiğini, fakir, fukara, garip, gurabanın hakkını savunmak için iş başına geldiğini ifade eden hükümetin haksız kazanca bulaşanları aklama telaşından bir türlü kurtulamadığını belirten MHP İl Başkanı Aziz Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Haksız para kazandığı herkes tarafından bilinen 28-30 yaşındaki bir İranlı Hükümeti teslim almıştır. Dün meclis gündemine getirilen konu ile ilgili bakanların fezlekeleri hiç okunmadan ve bu fezlekelerin içinde ne olduğu bilinmeden yolsuzlukların aklanması için bir komisyon kurulmuştur.”
YARGILAMA YERİ MECLİS
DEĞİL, YÜCE DİVANDIR
“Bize göre aklama süreci başlamıştır. Hükümet yargıyı kendisi yapmıştır. Bakanlarını yargıdan kaçırmaya çalışmaktadır. Bakanlar yüce divanda yargılanmalıdır. Meclis yargılama yeri değildir. Yargı yolu açılmalı, bağımsız yargılama yapılmalı ve yüce divana gönderilmelidirler. Eğer suçları yoksa kendilerinin kurduğu komisyonda değil de yüce divanda aklanmalıdırlar. Madem suçları yoksa bu kadar telaş ve panik nedendir? Çalan, ama utanmak yerine iftihar eden zihniyet kamu vicdanını zedelemiştir. Daltonlara aklanma yolu açılmıştır. Siyaset şimdiye kadar hiç bu kadar Rüşvet ve yolsuzluk bataklığına düşmemişti. Yetimin hakkını koruması beklenen hükümet mensuplarının kendilerinin girmiş oldukları bataklıktan çıkamamış olmaları çok manidardır. Dört aydır kendilerini aklamanın dışında başka bir şeyle uğraşmayan, bunun için her yolu deneyen ve milletine rest çeken tavırlar devletçilik anlayışına çok ters bir durumdur. Bu kurulacak komisyonun nasıl adaletli davranabileceği konusu bize göre mevcut hükümete oy vermiş olan insanlarımızın da kafasını karıştırmıştır. Kamuoyuna arz ederim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme