• Haberler
  • Genel
  • 'Daha yaşanabilir dünya için herkes sorumlu davranmalı'

'Daha yaşanabilir dünya için herkes sorumlu davranmalı'

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde daha yaşanabilir bir dünyayı gelecek nesillere bırakmak için herkesi sorumlu davranmaya davet etti   Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutladı. 'TÜRKİYE'NİN MESULİYETİ [&hellip]

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde daha yaşanabilir bir dünyayı gelecek nesillere bırakmak için herkesi sorumlu davranmaya davet etti

Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutladı.
“TÜRKİYE’NİN MESULİYETİ
OLDUKÇA KÜÇÜK”
5 Haziran Dünya Çevre Gününü gönülden tebrik ettiğini belirten Eroğlu, “Çevre meseleleri bütün insanlığın müşterek konusu olup çözümü uluslararası iş birliğini gerektirmektedir. Geleceğe bırakılan en güzel miras dengesi bozulmayan bir tabiattır, onu korumak da hepimizin mesuliyetindedir. Malum olduğu üzere küresel ısınma ve iklim değişikliği her geçen gün daha fazla etkisini göstermektedir. İklim değişikliği ile mücadele, sadece bir ülke ya da sınırlı bir coğrafyanın konusu değil, bütün Dünya’nın beraber hareket etmesi gerektiği ortak bir meseledir. Biz de Türkiye olarak, mes’elenin ehemmiyetini gayet iyi biliyor ve bu şuurla taşın altına elimizi koyuyoruz. Türkiye, Akdeniz Havzasında yer alması sebebiyle küresel iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek ülkelerden birisidir. Türkiye olarak bütün dünyayı yakından ilgilendiren bu konu üzerinde, çalışmalarımızı büyük bir gayret içinde yürütüyoruz. Esasen Türkiye’nin sera gazlarının azaltılması hususunda tarihi bakımdan mesuliyeti çok çok küçüktür.” dedi.
“TBMM’DE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU”
Hükümet olarak çevre alanında yaptıkları muazzam yatırımlarla küresel iklim değişikliği ile mücadelenin sürdüğünü belirten Eroğlu şunları kaydetti: “Ancak küresel iklim değişikliği ile alakalı farkındalığı daha fazla gündeme getirmek ve yapılan ve yapılacak çalışmalara ışık tutmak için Yüce Meclisimizde bir araştırma komisyonu kurulmuştur. Küresel İklim Değişikliğinin Etkilerinin En Aza İndirilmesi, Kuraklıkla Mücadele ve Su Kaynaklarının Verimli Kullanılması İçin Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu, 23 Mart 2021 tarihinde çalışmalarına başlamıştır.”
“ÇÖZÜM İÇİN DÜNYA
ORTAK HAREKET ETMELİ”
Türkiye’ de sera gazlarının azaltılması ve iklim değişikliğine uyum konularında atılan adımlarda netice alındığını açıklayan Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Yaptığımız iklim değişikliği ile mücadele faaliyetleri neticesinde dünya da sera gazı emisyonları artarken özellikle 2017 yılından itibaren ülkemizde azalma eğilimine geçmiştir. 2017 yılında 525 milyon ton karbondioksit eşdeğer olan sera gazı emisyonu, 2018 yılında 522,5 milyon ton karbondioksit eşdeğere, 2019 yılında da 506,1 milyon ton karbondioksit eşdeğere düşmüştür. Küresel İklim Değişikliği, bütün dünyayı ilgilendiren ortak bir konudur. Bu sebeple çözümüne de bütün dünyanın ortak hareket ederek ulaşabileceği kanaatindeyim.”
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme