Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Daha önemli sorunlarımız var – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 26 Mayıs 2015 Salı 03:00:00
  Önceki akşam Galatasaray ile Beşiktaş arasında bir futbal karşılaşması gerçekleşti. Sonuçta Galatasaray’ın yüzü güldü. Sosyal medya aracılığıyla bir Fenerbahçeli olarak Galatasaray’ı kutladık. Bu bir marifet değil olması gerekendir. Ama sosyo külterel seviye ne olursa olsun sıkça rastlamıyoruz. “Takılmak, gırgır geçmek.” adına başlayan maksat aşıcı tavırlar sanki iki düşman ülkenin harp ilanına doğru bir seyirde ilerliyor.
Ancak yorum ve kutlamalarda maksadı aşan unsurları bu maçın ardından da yaşadık ne yazık ki. Beşiktaş’ın Çarşı Grubunun reaksiyonel tavrı malumdur. “Çarşı herşeye karşı.” sloganı ile hareket eden taraftaları sağduyuları nedeniyle takdirle karşılıyoruz.
Ancak başarıyı, galibiyeti ve kaybetmeyi hazmedememek ciddi bir sorun. Her konuda sadece futbol için geçerli değil bu durum. Tavırdan yoruma kadar uslüpta sıkıntılı anları çoğu zaman yaşıyoruz. İnsanlar bu yüzden kanlarını, canlarını yitiriyorlar.
Unutmayalım varlığımız birbirimize bağlı! Fenerbahçeliyim takımımın galip olmasını elbette isterim. Ama bunu yaparken Galatasaraysız, Beşiktaşsız, Trabzonsporsuz bir saha düşünmek mümkün mü? Nezaket ve edep sınırını aşmayan mücadele değil midir esas olan? Öyleyse kim kime neyin lüzumsuzluğunu yapıyor? Gerçektir ki, etki tepki doğuruyor.
Top yuvarlak, kazanmak kadar kaybetmek de muteber. Kayıplardan, disiplinsizliklerden, yılmaktan ders çıkarıp tekrar etmemek için kaybetmek de muteber.
Düşmez kalkmaz bir Allah. Özellikle uluslararası plaftorm da kulüplerimizin göğsümüzü kabartmasını isteriz. Centilmenliği, nezaketi aşmamaya özen gösterilmek zorundayız. Futbol vs. Ortadoğu kan ve gözyaşı deryası. İnsanın insanı, Müslüman’ın Müslüman’ı kırdığı bu dünya da daha önemli sorunların çözümüne ortak akıl ve vicdanla kafa yormak esas işimizdir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER