• Haberler
  • Genel
  • 'Daha önce yaşanılan olumsuzlukları unutturmak istiyoruz'

'Daha önce yaşanılan olumsuzlukları unutturmak istiyoruz'

CHP'nin yeni atanan Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, Afyonkarahisar örgütlerinin bundan sonra güzel şeylerle anılmak istediğini söyledi Cumhuriyet Halk

CHP’nin yeni atanan Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, Afyonkarahisar örgütlerinin bundan sonra güzel şeylerle anılmak istediğini söyledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar eski Merkez İlçe Başkanı, İl Yönetim Kurulu eski Üyesi, İl Genel Meclisi (İGM) Üyeliği 1. sıra adayı Av. Yusuf Onur Seçme, CHP İl Başkanlığı görevine atandıktan sonra ilk röportajını Kocatepe Gazetesi muhabirine verdi.
“ÖNCELİĞİMİZ GENEL SEÇİMLER OLACAK”
Burcu Aydın: CHP Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu Başkanlığına atandınız. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyoruz. Yeni bir yönetim olarak öncelikleriniz neler olacak?
Y. Onur Seçme: Teşekkür ederim. Seçime çok az bir zaman kaldı. Bugün itibariyle 97 günlük bir sürecimiz var. Önceki il başkanımızın da milletvekili adaylığı sebebiyle istifasından sonra yeni bir yönetim kurulu oluşturduk. Herkesi kapsayacak, kucaklayacak parti politikalarını benimsemiş nitelikli bir yönetim hazırladık. Onlarla birlikte artık bugünden tezi yok diyerek sahada olacağız. Önceliğimiz haliyle önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekiliği Genel seçimleridir. Bu yönde ilçelerimizle, ilçe başkanlarımızla irtibatlı şekilde gerek Millet İttifakı’nın ortak mutabakat metni çerçevesinde gerekse parti politikalarımız özünde yoğun bir çalışma temposuna hazırız. Hatta başladık da diyebiliriz.
“YAŞANDIĞI KESİN OLMASADA OLUMSUZLUKLARI UNUTTURACAĞIZ”
Burcu Aydın: Partiniz Afyonkarahisar özelinde zor bir zamandan geçiyor. Özellikle sizin jargonuzunnuza il örgütünde milletvekili aday adaylığı için istifa eden eski il başkanınızın partinizdeki kadınlara yaptığı iddia edilenler kamuoyunun gündeminde tazeliğini korumakta. Özellikle seçim dönemi gibi hassas bir zamanda bu konudaki tavrınız ne olacak? Başta kadınlar olmak üzere kemik CHP seçmenine bu vesileyle neler söylemek istersiniz?
Y. Onur Seçme: Daha önce yaşanıldığı iddia edilen olumsuz bir süreç var. Ama biz bunların hepsini unutturmak istiyoruz. Yani yaşanıp yaşanmadığı henüz kesinleşmemiştir. Ortada netleşmiş bir durum olmamasına rağmen bazı medya kuruluşları aracılığıyla haberdar olduğumuz konular var. Biz bunları iyisiyle kötüsüyle bir kenara bırakıp kendi işimize odaklanıp önümüzdeki süreci çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Hedefimiz Afyon’dan en az iki milletvekilini Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandırmaktır. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık. Gerek altılı masanın toplam dokuz ana başlıkta 2 bin 500 vaadi üzerine Afyonkarahisar’ımız özelinde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Halka bu projeleri anlatacağız. Bu artık mutabakat metninin ötesinde ciddi bir hükümet programıdır. Bu hükümet programında Afyon’umuza ve ülkemize yapabileceğimiz katkılar anlamında bunları halkımıza iyi anlatabilirsek ben Afyon’da güzel bir başarıyı elde edebileceğimizi düşünüyorum.”
“SÜRE KISA AFYON’DA ÖN SEÇİM İHTİMALİNİ DÜŞÜK GÖRÜYORUM”
Burcu Aydın: En az iki milletvekili çıkarmak niyetinde olduğunuzu söylediniz. Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerden bir de CHP. Seçime kısa bir zaman var. Nasıl bir yol izleyeceksiniz? Partiniz için millevtekili adaylığında ön seçim olacak mı? Mevcut milletvekiliyle ilgili durum ne olacak?
Y. Onur Seçme: Partimizin genel merkezi tarafından resmi süreç henüz YSK tarafından da açıklanmış değil. Şu anda aday adaylarımız sahada yoğun bir çalışma içerisinde, gerek örgütlerimize gerekse ilçe başkanlıklarımıza ziyaretlerde bulunuyorlar. Gerek halkla ve gerek sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ziyaretlerini sürdürüyorlar. Resmi süreç açıklandıktan sonra Afyon’da ben ön seçim olma ihtimalini sürecin kısa olması sebebiyle düşük görüyorum. Ama tabii ki genel merkezin talimatları doğrultusunda ön seçim yapılması veya yapılmaması konusunda, aday belirleme süresince onların vereceği görevleri yapmaya hazırız. Afyon’da başarılı ve çalışkan bir vekilimiz var. Genel merkezin takdirinin hangi yönde olacağını, bu konuda nasıl bir değerlendirme yapılacağını biz de önümüzdeki günlerde sizler gibi öğreneceğiz. Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı
https://www.kocatepegazetesi.com/manset/daha-once-yasanilan-olumsuzluklari-unutturmak-istiyoruz/
#chp, #yusufonurseçme, #afyon, #afyonkarahisar

Bakmadan Geçme