Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

DAHA NELERİ UNUTACAĞIZ? – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 22 Temmuz 2014 Salı 03:00:00
  Türk Milletinin en kötü hastalıklarından biri, başına gelenleri çok çabuk unutmasıdır. Bu sebeple sıklıkla aşağılanmakta ve bunları sineye çekmektedir.
Son üçyüzyıla bakıldığında, dünya coğrafyasının doğusunda ve batısında, başımıza gelmedik hadise kalmamıştır. Ve her geçen gün bunlara bir yenisi eklenmektedir.
Biz neleri unuttuk diye sorarsanız öyle yüzyıllar ötesine gitmeye hiç gerek yok. Başımıza geçirilen çuvalı, Mavi Marmara’yı, Asala’nın katliamlarını, Çekiç Güç’ün PKK’ya desteğini, bölücü başının Rusya, İtalya ve Yunanistan tarafından sahiplenilmesini ve daha saymakla bitmez birçok olayı unuttuk.
Kısa bir süre önce olmuş olanları hatırlamayan bir toplum; Kıbrıs’ta Türklerin Akritas planı ile topyekün yok edilmek istendiğini nereden hatırlasın? Girit ve Midilli’deki Türkleri temizlik hareketini, Yunanlıların Ankara’nın kapısına dayanmasını, Mondros Mütarekesi sonrasında İstanbul İşgalinde yaşanan onur kırıcı davranışları, 93 Harbi ve Balkan Savaşları’nda Çatalca’ya kadar gelenleri, Musul ve Kerkük’teki Türk katliamlarını, Doğu Türkistan’daki mezalimi, Rusların Türkistan’da yaptıklarını, Rumeli’den kovuluşumuzu, Kırım’ı, Ahıska’yı hangi birini sayalım hepsini unutup gittik.
1920 yılında “İslam Yüceltme Derneği”nin bildirisinde yer alan “Yunan Ordusu, Halife’nin ordusu sayılır. Hiç de zararlı bir topluluk değildir. Asıl kafası koparılacak mahlûkat Ankara’dadır” vurgusunu unutmasaydık, Türk Devletini ve Türk Milletini hiç bu durumlara düşürür müydük?
İşimizi gücümüzü koruyacağız diye Bulgar, Rum, Makedon, Sırp çetecilere şirinlik yaptığımızı, Yunanlıların Ege’yi işgalinde her tarafı Yunan bayrağı ile donatanların varlığını, bilenimiz kalmadı gibi! Bu unutulanlar, yaşadığımız veya gelecekte yaşayacağımız ayıpların habercisi sanki.
Suriye’nin uçağımızın düşürülüşünü de unutup gitmiştik. Belki “devlet unutmaz” kuralı çerçevesinde gün gelip mukabele edilir amma ya “milli onur” ne olacaktır? Ne oldu Başbakanın ardından yağmur gelmeyen gök gürültüsü gibi defalarca ”bıçak kemiğe dayandı” sözü? Yani ses var icraat yok. O zaman bize kim inanacak veya bizden kim çekinecek?
Habur’u unuttuk, 2. Habur’u da unuttuk. AKP kongresinde Barzani’nin şeref konukluğunu unuttuk.Sonrası buyurun K.Irak!
Bütün bunları nasıl unutmuşsak kaç defadır yaşattıkları Diyarbakır rezaletini de unuttuk.
Andımızın kaldırılmasını unutmaya başlamışsak, istiklal marşımızın kaldırılmasına da zemin hazırlanıyor demektir.
Şimdi de Türkmen elindeki soydaşlarımızın ve Filistin’deki Müslümanların uğradığı mezalimi unutturacaklar.
İç politika da halktan aldığı % 50 destekle fırtınalar estiren R.T. Erdoğan; işçiye, memura, köylüye, emekliye, işsize, devlet kapısında aman dileyene, esnafa ve Silivri ile Metris’e doldurduklarına kök söktürürken, nedense dış politikada aynı tavrı gösterememektedir.
Benim güzel milletim, sen bunları unuttukça tokadı yemeğe mahkûm oluyoruz. Bu durumda unutmadığın tek şey eve giren fakir-fukara maaşlarının hesabı olsa gerektir.
İşte bütün bunların sonucu Ortadoğu paramparça ve Kürt devleti kuruluyor. Bunlar da mı ilgi alanına girmiyor?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti